• Gratis overstapservice
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Energietarieven onder het prijsplafond

Energiecontract opzeggen: hoe en wanneer?

Wil jij overstappen naar een groene energieleverancier, maar heb je nog een energiecontract bij een andere energieleverancier? Je moet dan met een aantal dingen rekening houden. Er zijn verschillende redenen om over te stappen: het kan zijn dat je gaat verhuizen of dat je ergens anders goedkoper uit bent, maar het kan ook zijn dat je bewust gaat kiezen voor groene stroom. Wat de reden ook is. We helpen je graag verder. Onze adviseurs vertellen je graag meer over eventuele boetes en het opzeggen van je energiecontract. 

Opzegtermijn energiecontract

Controleer altijd goed de einddatum van je huidige contract als je gaat overstappen. Het beste moment om over te stappen naar een andere energieleverancier is aan het einde van je contract met een vaste looptijd. Met een variabel energiecontract kun je in principe overstappen van energieleverancier wanneer je wilt, mits je je houdt aan de opzegtermijn. Wij hanteren geen opzegtermijn bij een variabel energiecontract, bij de meeste leveranciers is de opzegtermijn 30 dagen. Na het ontvangen van je nieuwe energiecontract heb je nog een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Daarom raden wij aan om minimaal 6 weken voor de gewenste overstapdatum de overstap te gaan regelen. 

Energiecontract opzeggen

Wil jij je energiecontract opzeggen? Dat kan door een e-mail te sturen naar jouw energieleverancier met daarin het verzoek om jouw energiecontract stop te zetten. Stuur deze e-mail met het e-mailadres dat bekend is bij jouw energieleverancier. Als je overstapt naar een andere energieleverancier, hoef je jouw energiecontract niet schriftelijk op te zeggen. Jouw nieuwe energieleverancier regelt dan het opzeggen van jouw huidige energiecontract.

Opzegvergoeding energie betalen bij opzeggen energiecontract

Het kan zijn dat je een opzegvergoeding voor energie moet betalen als je een energiecontract vroegtijdig beëindigd. Dit wordt ook wel een overstapboete genoemd. De hoogte van zo’n overstapboete is afhankelijk van het energiecontract dat je hebt en de resterende looptijd. In geen van de gevallen betaalt je nieuwe energieleverancier deze boete. Soms is het ondanks een overstapboete alsnog interessant om over te stappen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Het kan zijn dat de prijs per 1 kWh ergens lager is dan bij je huidige energie leverancier of dat de energieprijzen gedurende de looptijd van je huidige contract flink zijn gedaald.

Energiecontract opzeggen voor verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen lijkt het logisch om je energiecontract op het oude adres op te zeggen en een nieuw contract af te sluiten voor je nieuwe woning. Maar dat is niet de enige optie. Een lopend energiecontract kun je ook meeverhuizen naar je nieuwe adres. Op deze manier wordt in sommige gevallen een opzegvergoeding voorkomen. Klanten van Pure Energie kunnen hun verhuizing tot 2 weken van tevoren doorgeven via het verhuisformulier of via Mijn Pure Energie.

Overstappen naar groene stroom

We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor groene stroom en daarom overstappen naar een groene energieleverancier. Een mooie ontwikkeling vinden wij! Overstappen is heel eenvoudig. Kies je energiepakket en gewenste looptijd, controleer de einddatum bij je huidige leverancier en daarna regelen wij de rest. Wij zeggen je huidige energiecontract op en zorgen er voor dat je nooit zonder energie komt te zitten. Geef bij het aanmelden de juiste einddatum van je contract door en dan regelen wij de overstap. 

Overstapservice van Pure Energie

Wil jij je energiecontract opzeggen en overstappen naar écht groene stroom? Wij regelen alles voor je, inclusief het opzeggen van je huidige contract. Zo is je overstap binnen 3 minuten geregeld.

Start berekening Start berekening
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer