Pure Energie by Shoot the Rabbit 100

Energiecontract overzetten op andere naam

Wil je jouw lopende energiecontract overzetten op een andere naam? Hier lees je wanneer dat wel mag en wanneer niet. Ontdek meteen hoe je het overzetten van je energiecontract op een andere naam kunt regelen bij Pure Energie.

Redenen om energiecontract over te zetten

Je kan om verschillende redenen jouw energiecontract over willen zetten op een andere naam. Dat kan bijvoorbeeld als jij na het overlijden van je partner het contract wil overnemen. Maar ook bij een huwelijk of juist een echtscheiding kun je het energiecontract overzetten op een andere naam. De achternaam zal in dat geval dan veranderen in je eigen naam, of juist de naam die je hebt aangenomen van je echtgenoot. Wijziging tenaamstelling wordt ook veel gedaan als klanten zonnepanelen hebben en één van de partners een bedrijf heeft of al eerder btw voor zonnepanelen heeft teruggevraagd. Om de btw terug te vragen moet het energiecontract namelijk op dezelfde naam staan als de factuur van de zonnepanelen. 

Energiecontract overzetten op andere naam

Als jouw reden geldig is om het energiecontract over te zetten op een andere naam, kun je die wijziging heel eenvoudig doorvoeren. Bij Pure Energie gebruiken wij hiervoor het formulier ‘Wijziging tenaamstelling’. Vul hier je klantnummer in, leveringsadres en de datum van de contractovername. Geef gegevens door van de contractant, zoals die momenteel bij ons bekend is. Vul de naam, geboortedatum en het geslacht in van de nieuwe contractant. Teken voor akkoord, scan het ingevulde formulier in en mail het naar info@pure-energie.nl.

Energiecontract overzetten op nieuwe bewoners 

Als je gaat verhuizen, kun je een energiecontract niet overzetten op de naam van de nieuwe bewoners van jouw woning. In dat geval moet je jouw contract opzeggen. Doe je dit voor het einde van de contractduur, dan moet je in principe een opzegboete betalen wegens contractbreuk. Maar als je ervoor zorgt dat de nieuwe bewoners ook energie afnemen bij Pure Energie, dan vervalt deze boete. Ook kun je een lopend energiecontract meenemen naar je nieuwe woning. Omdat je energiecontract op je eigen naam staat. Lees in dit artikel wat de mogelijkheden zijn met je energiecontract als je gaat verhuizen.

Ben je klant van Pure Energie en kun je wel wat hulp gebruiken bij het overzetten van je energiecontract op een nieuwe naam? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen graag aan de juiste informatie.

Klantenservice