• Zekerheid over je energietarief voor 1 jaar
  • Energietarieven onder het prijsplafond
  • 100% Groene stroom uit Nederland

Energiecontract overzetten op andere naam

Wil je jouw lopende energiecontract overzetten op een andere naam? Hier lees je wanneer dat wel mag en wanneer niet. Ontdek meteen hoe je het overzetten van je energiecontract op een andere naam kunt regelen bij Pure Energie.

Kunnen wij je helpen?

Ben je klant van Pure Energie en kun je wel wat hulp gebruiken bij het overzetten van je energiecontract op een nieuwe naam? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen graag aan de juiste informatie.

Neem contact op Neem contact op

Redenen om energiecontract over te zetten

Je kan om verschillende redenen jouw energiecontract over willen zetten op een andere naam. Dat kan bijvoorbeeld als jij na het overlijden van je partner het contract wil overnemen. Maar ook bij een huwelijk of juist een echtscheiding kun je het energiecontract overzetten op een andere naam. De achternaam kun je dan laten aanpassen naar je eigen naam, of juist de naam die je hebt aangenomen van je echtgenoot.

Energiecontract overzetten op andere naam

Je energiecontract is heel persoonlijk. Deze is namelijk gekoppeld aan jouw naam en niet aan het huis waar je woont. Het wijzigen van de tenaamstelling van je contract is in principe niet mogelijk, behalve bij uitzonderingen zoals een overlijden. Neem contact met ons op om je situatie te bespreken. We denken graag met je mee.

Energiecontract overzetten op nieuwe bewoners

Als je gaat verhuizen, kun je een energiecontract niet overzetten op de naam van de nieuwe bewoners van jouw woning. In dat geval moet je jouw contract opzeggen. Doe je dit voor het einde van de contractduur, dan moet je in principe een opzegboete betalen wegens contractbreuk. Maar als je ervoor zorgt dat de nieuwe bewoners ook energie afnemen bij Pure Energie, dan vervalt mogelijk deze boete. Ook kun je een lopend energiecontract meenemen naar je nieuwe woning. Omdat je energiecontract op je eigen naam staat. Lees in dit artikel wat de mogelijkheden zijn met je energiecontract als je gaat verhuizen.

Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer