Verhuizen en energie

Verhuizen en energie: wat moet je regelen?

Ga je verhuizen naar een nieuwe woning? Daar komt meer bij kijken dan alleen het kiezen van meubels en de kleur van een muur. Er moeten ook keuzes worden gemaakt met betrekking tot je energiecontract. Er zijn verschillende mogelijkheden: je kunt het huidige contract opzeggen of meeverhuizen, maar je kunt ook overstappen en kiezen voor een geheel nieuw contract. Onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden omtrent je energiecontract bij een verhuizing. 

Lopende energiecontract meenemen

Wanneer je een lopend energiecontract hebt, kun je deze meeverhuizen naar je nieuwe adres. Klanten van Pure Energie kunnen heel eenvoudig een verhuizing doorgeven door het verhuisformulier in te vullen of via Mijn Pure Energie. Geef dit uiterlijk 2 weken voor de verhuizing aan bij je energieleverancier. Je krijgt dan een formulier toegestuurd waarop je bij de sleuteloverdracht de meterstanden invult. Het ingevulde formulier stuur je binnen 5 dagen na de verhuizing terug naar je energieleverancier. Vervolgens ontvang je binnen 6 weken een eindafrekening van je oude adres én een nieuw termijnbedrag voor je nieuwe adres. Dit termijnbedrag wordt berekend op basis van je voorgaande verbruik. 

Energiecontract opzeggen

Ben je niet tevreden over je huidige energiecontract? Dan is een verhuizing een goed moment om over te stappen. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het opzeggen van een energiecontract. Allereerst geldt er een opzegtermijn van minimaal 30 dagen. Daarnaast kan het zijn dat je een boete moet betalen als je een lopend contract voor een vaste periode tussentijds beëindigt. De hoogte van deze boete varieert van € 50,- voor een resterende looptijd van minder dan anderhalf jaar tot € 125,- voor een resterende looptijd van meer dan twee en een half jaar.

Nieuw energiecontract bij verhuizing

Het kan zijn dat je gaat verhuizen, maar nog geen energiecontract hebt. Starters hebben bijvoorbeeld nog nooit een contract afgesloten. Dat is goed nieuws! In dat geval kun je zelf een nieuwe leverancier kiezen voor je elektriciteit en gasaansluiting. Misschien heb je interesse in groene energie of wil je zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen? Hoe dan ook: wij kijken graag met je mee. Neem gerust contact op voor een gratis adviesgesprek met een van onze specialisten of vraag vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan.

Meld je aan