• Vrijblijvend adviesgesprek
  • Deskundig advies
  • Persoonlijke energieadviseur

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Voordat je zonnepanelen aanschaft, wil je natuurlijk weten wat de levensduur van zonnepanelen is. Het is goed om te weten hoe lang jij van jouw eigen opgewekte energie gebruik kunt maken. Inmiddels zijn zonnepanelen zo ontwikkeld dat ze minstens 25 jaar meegaan. In de meeste gevallen zal een installatie langer energie opwekken, namelijk 30 tot 35 jaar. 

Technische levensduur van zonnepanelen

Een technische levensduur van zonnepanelen van 25 tot 30 jaar is een aanzienlijke, maar gebruikelijke tijd. Vooral als je nagaat dat zonnepanelen 10 jaar geleden nog een levensduur hadden van gemiddeld 20 jaar. Heb jij oude zonnepanelen? Schrik niet, deze hoef je écht niet meteen te vervangen. Echter, de aanschaf van zonnepanelen is inmiddels een stuk goedkoper dan 10 jaar geleden.

Verbeterde zonnepanelen

De technologie die gebruikt wordt bij het maken van zonnepanelen heeft niet stilgestaan. De grote vraag naar zonne-energie heeft ertoe geleid dat fabrikanten hun productieketen continu optimaliseren. De exacte prijs van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. De productie van hedendaagse zonnepanelen zijn lager en de levensduur is langer, maar er is nog een groot voordeel! De opbrengst van zonnepanelen is aanzienlijk verbeterd en daardoor is ook de terugverdientijd van zonnepanelen aanzienlijk korter. 

Levensduur van zonnepanelen verlengen

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk profteren van je zonnepanelen. Hier heb je zelf invloed op. Blijf de installatie goed onderhouden en houd regelmatig de prestaties van je zonnepanelen in de gaten. Een installatie is onderhoudsarm, maar toch is het goed om eens in de 3 jaar je zonenpanelen te reinigen. Dit kan je zelf doen of laten doen. 

Doe de zonscan

Zonnepanelen kopen of vervangen

Neemt de opbrengst van jouw zonnepanelen af of zijn jouw zonnepanelen aan vervanging toe? Onze duurzame partner denkt graat met je mee. Doe de gratis zonscan op onze website en ontvang binnen 2 minuten een gratis offerte op maat. 

Doe de zonscan Doe de zonscan