Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Wij zijn energiemakers

Voor je zonnepanelen aanschaft, wil je uiteraard weten wat de levensduur van zonnepanelen is. Je wilt weten hoe lang je van jouw “gratis” stroom kan genieten. Meestal is dat tussen de 25 tot 30 jaar. Daarna zijn ze toe aan vervanging door betere, nieuwere zonnepanelen.

Een levensduur van 25 tot 30 jaar is een aanzienlijke tijd. Vooral als je nagaat dat zonnepanelen tot zo’n 10 jaar geleden een levensduur hadden van gemiddeld 20 jaar. Dat is natuurlijk geen reden om je zonnepanelen gelijk te gaan vervangen. Mocht de tijd daarvoor toch zijn aangebroken dan is het goed om te weten dat ze nu ook nog eens een stuk goedkoper zijn geworden.

De technologie die gebruikt wordt in het maken van deze zonnepanelen heeft niet stilgestaan. Een grotere vraag naar zonne-energie heeft ertoe geleid dat fabrikanten hun productieketen kunnen optimaliseren. De precieze prijs van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, maar als je oude zonnepanelen nu zou moeten vervangen, ben je sowieso een stuk goedkoper uit.

En mocht je overgaan tot vervanging van oude zonnepanelen dan staat je nog een derde voordeel te wachten. Niet alleen zijn de productiekosten lager en de levensduur langer, ook de opbrengst is aanzienlijk verbeterd.