Wat kosten zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten verschillen per aanbieder en merken die gebruikt worden

Niemand betaalt graag te veel. Daarom vertellen wij graag hoe je op je energierekening kunt besparen. Het investeren in zonnepanelen levert namelijk direct geld op, want vanaf dag 1 bespaar je al op je energierekening. Een vraag die wij veel horen is: Wat kosten zonnepanelen? Daar is niet altijd direct een antwoord op te geven. Wanneer we de kosten van zonnepanelen afzetten tegen de opbrengst blijken zonnepanelen de investering zeker waard.

De aanschaf kosten van zonnepanelen

De kosten van de aanschaf van zonnepanelen verschillen zowel per aanbieder als per merk. Als je de zonnepanelen laat plaatsen, komen daar ook nog de installatiekosten bovenop. Het is uiteraard ook mogelijk om de zonnepanelen los te kopen en zelf te installeren, maar wij raden aan dit door een specialist te laten doen. Niet goed geplaatste zonnepanelen zijn minder of zelfs helemaal niet effectief. Een nog veel groter probleem is echter dat een niet goede installatie zeer gevaarlijk kan zijn.

Wat kosten zonnepanelen dan inclusief installatie? Je mag ervan uit gaan dat een installatie van 12 zonnepanelen ongeveer tussen de € 4.000, - en € 5.000, - zal liggen.

De kostprijs van zonnepanelen verschillen sterk per aanbieder. Om dat te vergelijken is specialistische kennis vereist. Bovenstaande kosten van zonnepanelen kun je daarom zien als een gemiddelde. Daarnaast is het interessant om te kijken wat zonnepanelen opbrengen.

Wat je ervoor terug krijgt

In de kosten van zonnepanelen speelt mee wat je er voor terug krijgt. Het is lastig om de precieze opbrengst te voorspellen. Het ene jaar hebben we nu eenmaal meer zon dan het andere jaar. Ook de ligging van de zonnepanelen heeft invloed op de opbrengst. Toch kunnen we wel voorspellingen doen aan de hand van gemiddelden. Tegenwoordig hebben zonnepanelen een levensduur van ongeveer 25 jaar. Als we kijken naar de gemiddelde opbrengst van een installatie en de gemiddelde kostprijs, dan heb je de kosten er binnen 6 tot 9 jaar uit.

Btw-teruggave service

Heb jij reeds zonnepanelen aangeschaft? Goed nieuws! Je kunt de betaalde btw op jouw zonnepanelen en de montage terugvragen. Volgens de Belastingdienst mag je als eigenaar van zonnepanelen gezien worden als een ondernemer. Daarom heb je recht op teruggave van btw. Bij een gemiddelde zonnepanelen-installatie (10 zonnepanelen) levert dit al snel €700 tot €900 euro op. Vind je het lastig om zelf de btw op zonnepanelen terug te vragen? Als je bij Pure Energie zonnepanelen aanschaft, kun je gratis gebruik maken van onze btw-teruggave service. 

Bespaar nog meer op de kosten van zonnepanelen

Nu je weet wat de gemiddelde kosten van zonnepanelen zijn helpen wij je graag verder. Wij voorzien je graag van advies over de meest geschikte zonnepanelen en helpen bij de installatie hiervan. Heb je al zonnepanelen en wil je er nog meer mee besparen? Dat kan door naar ons over te stappen. Wij bieden jou een voordelige terugleververgoeding. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze adviseurs helpen je graag. Vraag een gratis adviesgesprek aan en ontdek hoeveel jouw dak waard is. 

Vraag een adviesgesprek aan