Wat kosten zonnepanelen?

De kosten verschillen per aanbieder en merken die gebruikt worden

Wat kosten zonnepanelen?

Niemand wil te veel betalen. En er is geen betere manier om mensen de keuze voor groene stroom te laten maken dan door middel van besparingen. Er is niks mis mee om je energiekosten te drukken. Dat is ook vaak de reden waar-om mensen overgaan op de aanschaf van zonnepanelen. Logische vraag die mensen zich dan af stellen is wat zonnepanelen kosten. Helaas is daar niet een direct antwoord op. Gelukkig blijkt namelijk in de praktijk dat zonnepanelen vaak meer bezuinigingen met zich meebrengen dan eerst gedacht wordt. Wat zonnepanelen kosten moet daarom afgezet worden tegen wat ze opbrengen.

De aanschaf kosten van zonnepanelen

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. De kosten van aanschaf verschillen per aanbieder en onder andere de merken die ze gebruiken. Daarnaast moet ook de installatie betaald worden. Je kunt zonnepanelen los kopen om zelf te installeren, maar dit is alleen aan te raden als je heel goed weet wat je doet. Niet goed geplaatste zonnepalen kunnen minder of zelfs helemaal niet effectief zijn. Een nog veel groter probleem is echter dat een niet goede installatie zeer gevaarlijk kan zijn.

Wat kosten zonnepanelen dan inclusief installatie? Je mag ervan uit gaan dat een installatie van 12 zonnepanelen ongeveer tussen de € 4.000, - en € 5.000, - zal liggen.

De prijzen kunnen sterk verschillen per aanbieder. Om dat te kunnen vergelijken, is specialistische kennis vereist. Bovenstaande kosten van zonnepanelen kun je daarom zien als een gemiddelde. Daarnaast is het interessant om te kijken wat zonnepanelen opbrengen.

Wat je ervoor terug krijgt

In de kosten van zonnepanelen speelt mee wat je er voor terug krijgt. Natuurlijk kan de precieze opbrengst niet voorspeld worden. Het ene jaar hebben we nu eenmaal meer zon dan het andere jaar. Ook de ligging van de zonnepanelen heeft invloed op de opbrengst. Toch kunnen we wel voorspellingen doen aan de hand van gemiddeldes. Tegenwoordig hebben zonnepanelen een levensduur van ongeveer 25 jaar. Als we kijken naar de gemiddelde opbrengst van een installatie en we ronden dat af naar boven dan heb je de kosten er binnen 6 tot 9 jaar weer uit.

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat je de btw vaak terug kunt vragen. Hier zitten wel bepaalde richtlijnen aan. Volgens de belastingdienst mag je als eigenaar van zonnepanelen gezien worden als een ondernemer. Daarom heb je recht op teruggave van btw. Deze regelgeving is echter niet statisch. Ook op Europees niveau wordt de wetgeving weleens aangepast. Je kan alle informatie hierover vinden bij de belastingdienst. Het is mogelijk om de btw-administratie voor zonnepanelen te laten invullen waarbij de kosten ongeveer € 100,- zijn. Dat is zeker de moeite waard aangezien de teruggave al gauw € 700,- tot € 900,- is.

Dankzij Pure Energie bespaar je nog meer op de kosten van je zonnepanelen

Bij Pure Energie ben je aan het juiste adres voor zonnepanelen. Voor bedrijven, organisaties en particulieren bieden wij kansen en mogelijkheden voor op groene energie. Dat betekent dan ook dat wij jouw zonnepanelen kunnen installeren.

Heb je al zonnepanelen en wil je er nog meer mee besparen? Dat kan door over te stappen naar Pure Energie. Wij bieden jou een extra hoge terugleververgoeding. Op die manier kun je nog eens extra besparen op de kosten van je zonnepanelen.


Wil je meer weten? Hier kan je jouw pakket samenstellen. Op deze pagina kan je heel veel informatie vinden. Je bent altijd welkom om contact met ons op te nemen!