Pure Energie in top 10 BREEAM gecertificeerde bedrijven

Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Pure Energie heeft het afgelopen jaar een uitgebreid onderzoek gedaan naar de doorgevoerde verduurzaming van het Ondernemingshuis waarin Pure Energie is gehuisvest. Dit heeft geleid tot een mooie “Excellent” BREEAM certificering waarbij de duurzaamheid uitgebreid wordt gemeten en uiteindelijk beoordeeld door de DGBC (Dutch Green Building Council).

Bekijk hier de video

Tom Linneman van Linneman Bouw en Advies uit Geesteren adviseerde hierin. “Voor het meten van duurzaamheid van huisvesting is BREEAM absoluut de complete methode omdat het de meeste duurzaamheidsaspecten behandelt. Het is uitgebreider dan bijvoorbeeld een Energielabel alleen. Natuurlijk scoort Pure Energie hoog met haar eigen opgewekte donkergroene stroom, alle energiebesparingsmaatregelen en bijna 600 nieuwe zonnepanelen op het pand. Echter ook op het gebied van afvalscheiding (en gescheiden laten inzamelen) scoorde Pure Energie een 10.''

Wat houdt BREEAM in?

Een BREEAM in use certificering ontvangt een bedrijf niet zomaar. Er gaat ruim een jaar onderzoek en beoordeling aan vooraf. BREEAM kent waarde toe aan 9 categorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Binnen deze 9 categorieën zijn credits te verdienen die uiteindelijk leiden tot een score tussen 0 en 100%. Pure Energie is uitgekomen op “Excellent” waardoor het pand nu tot de top 10 duurzaamste kantoorpanden van Nederland behoort.  

De allergroenste huisvesting

“Voor een bestaand pand dat gerenoveerd is, is dit een heel mooi resultaat. Ik ben dan ook trots dat we niet alleen het allergroenste product hebben, maar ook de allergroenste huisvesting”, aldus Mark Nijland van Pure Energie die naast Facilitair Manager ook de bouw van grootschalige zonneprojecten bij Pure Energie begeleidt.

“Het zegt echter veel over hoe je ervoor staat qua duurzaamheid en waar je nog kunt verbeteren. Binnen nu en 3 jaar worden er warmtepompen geïnstalleerd voor de reeds vernieuwde vloerverwarming. Dit zal zorgen voor een nog hogere score. Duurzaamheid zit gewoon in ons DNA, we voeren dit in alles door bij Pure Energie. Zo is het hele wagenpark volledig elektrisch en laden we bij onze eigen laadpalen met stroom van onze eigen zonnepanelen. Groener kan niet.”