Spelers FC Twente op bezoek bij windmolens van Pure Energie

Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Bericht delen

Pure Energie, het groenste energie bedrijf van Nederland en tevens de hoofdsponsor van FC Twente, heeft de selectie en staf van FC Twente uitgenodigd bij de windmolen in Deventer. De spelers en staf hebben van dichtbij mogen zien hoe de allergroenste stroom van Nederland wordt opgewekt. We vertelden de spelers over windenergie en mochten ze het opnemen tegen Touzani FC in een potje panna-voetbal.

Trots en bewustwording

"Wij vinden het belangrijk om de spelers kennis te laten maken met wat wij doen.’’ zo vertelt Mandy Wolthuis van Pure Energie. "Hoe kan dat nu beter dan ze van dichtbij te laten zien waar onze groene stroom vandaan komt? Het is toch een stukje trots en bewustwording wat wij willen overbrengen op FC Twente."

 

Bij de windmolen van Pure Energie zijn er ook andere activiteiten georganiseerd. Achie Tarhouchi van Touzani FC heeft de FC Twente spelers een interactieve voetbalshow gegeven en er stond een duurzame en biologische frietfiets die natuurlijk werd voorzien van energie uit de windmolen.Rafael Ramos was er de hele dag bij en maakte een vlog.

Hoofdtrainer beklimt windmolen

Ook is hoofdtrainer Marino Pusic bovenin de windmolen geweest. ‘’Geweldig! Bovenin ervaar je pas echt de kracht van wind. Echt Pure Energie!‘’ aldus Marino Pusic.

‘’Bijzonder om een windmolen van zo dichtbij te zien en nog beter kennis te maken met onze hoofdsponsor.‘’
‘’Het was een geslaagde middag.’’ vertelt keeper Jeffrey de Lange. "Het was bijzonder om een windmolen van zo dichtbij te zien en nog beter kennis te maken met onze hoofdsponsor. Je draagt natuurlijk het shirtje met trots, maar ook leuk om nu nog meer trots te zijn op Pure Energie en precies te weten waarvoor het staat.‘’