• 100% Windenergie uit Nederland
  • Groenste stroom 2021 (Consumentenbond)
  • Kies je eigen energiebron
Header v13

Windenergie

Groene stroom uit Nederlandse windmolens

Bereken je energiepakket

84% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
100% Windenergie uit Nederland Groenste stroom 2021 (Consumentenbond) Kies je eigen energiebron

Bereken je energiepakket

84% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
100% Windenergie uit Nederland Groenste stroom 2021 (Consumentenbond) Kies je eigen energiebron

Windenergie uit Nederland

Windenergie is een belangrijke vorm van duurzame energie. De wind is er en dat blijft. Daarom is windenergie een onuitputtelijke energiebron. Wind is niets nieuws en dankzij de windmolens maken we daar tegenwoordig slim gebruik van. We gebruiken windmolens

om de wind om te zetten in groene energie. Dankzij deze windmolens, ook wel windturbines, halen we duurzame energie uit de vrijwel altijd aanwezige Hollandse wind. Deze groene stroom komt vervolgens uit het stopcontact bij jou thuis.

Voordelen van windenergie

Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 34 v2

Groene energiebron

Het waait vrijwel altijd in Nederland, dus windenergie raakt nooit op en is écht groen.

Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 102

Duurzaamheid

Windenergie is een vorm van duurzame energie en waarbij geen CO2 vrijkomt tijdens de opwek.

Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 36

Locaties

Veel locaties in Nederland zijn geschikt voor het plaatsen van windmolens.

Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 13 v2

Energieonafhankelijk

Windmolens maken ons energieonafhankelijk. Nu en in de toekomst.

CTA Waddinxveen windmolen sticker

Wat is windenergie?

Groene energie

Windenergie is energie die ontstaat door wind die de wieken van windmolens in beweging zetten. Het is een manier om stroom op te wekken, zonder het klimaat te belasten of grondstoffen uit te putten. Daarmee is windenergie één van de meest schone energiesoorten en daarom noemen we het ook wel groene energie. De nieuwe generatie windmolens hebben een tiphoogte van 208 meter en wekken per stuk circa 15 miljoen kWh per jaar op. Dat is genoeg stroom om jaarlijks 5.000 huishoudens van groene energie te voorzien.

Wat als er geen wind staat?

Als er weinig tot geen wind staat, wekt een windmolen ook geen energie op. Gelukkig komt het in Nederland niet vaak voor dat het overal windstil is. Geen wind betekent niet dat er ook geen stroom beschikbaar is. Windmolens en hun windenergie gelden als een aanvulling op de ‘energiemix’. Die bestaat uit alle bronnen, die we samen gebruiken om elektriciteit op te wekken. Wij verkopen alleen stroom die we zelf hebben opgewekt met onze eigen windmolens en zonnepanelen. Zelfs als het niet hard waait, leveren wij 100% groene stroom.

Jongen met windmolen open windpark oud dintel

Hoe werkt windenergie?

Het zijn de wieken van de molens die de wind opvangen. Ze beginnen te draaien, waarmee ze een rotor in beweging brengen. Deze rotor is aangesloten op een generator die door de draaiende beweging elektriciteit opwekt. Je kan dit vergelijken met een dynamo van een fiets. De draaiende beweging zorgt ervoor dat het licht van je fiets gaat branden. Op meerdere plekken in Nederland zijn windparken aangelegd. Deze windparken bestaan uit meerdere windmolens.

De windmolens in deze parken zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Hoeveel elektriciteit een windmolen precies opwekt ligt aan de hoogte, de windsnelheid en de locatie. Windmolens op een open vlakte leveren het meest op. Dit omdat de wind hier niet afgeremd wordt door bomen of gebouwen en we zo het maximale uit onze windmolens kunnen halen.

Kies voor 100% groene energie

CTA energiebronnen windenergie

100% groene stroom uit Nederland

Onze energiebronnen

Op dit moment beheren wij meer dan 160 windmolens in heel Nederland. Deze windmolens wekken samen jaarlijks meer dan 400 miljoen kWh op. Dat is voldoende energie om circa 115.000 huishoudens 1 jaar lang van stroom te voorzien.

Meer informatie
CTA Snackland windenergie v2

Windenergie op jouw grond?

Word energiemaker

Wij realiseren al ruim 25 jaar windenergieprojecten in Nederland. In Nederland hebben we veel goede plekken voor windmolens. Grondeigenaren kunnen hier geld aan verdienen en zo meeprofiteren van onze windparken.

Bekijk de infographic

Dit wil je nog meer weten over windenergie

Hoe krijg je windenergie?

Bij Pure Energie leveren we alleen groene energie, waaronder windenergie. Wil jij thuis windenergie verbruiken? Bereken vrijblijvend je persoonlijke energiepakket en maak gebruik van echte windenergie uit Nederland.


Ik wil windenergie
Wat is windenergie en hoe werkt dat?

Windenergie is groene energie die ontstaat door wind die de wieken van windmolens in beweging zetten. De rotorbladen, ofwel wieken, van de turbine komen door de wind in beweging, waardoor een roterende beweging ontstaat. Door middel van een generator wordt deze beweging omgezet in elektriciteit. Het is een manier om stroom op te wekken, zonder het klimaat te belasten of grondstoffen uit te putten.


Is windenergie altijd beschikbaar?

Bij Pure Energie zorgen we er voor dat er jaarlijks genoeg groene stroom op het energienet wordt gezet voor jou. Wij vullen het energienet, zodat jij het hele jaar door stroom kan verbruiken. Bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom, ook als het niet waait.


Meer informatie
Is windenergie duurzaam?

Een vorm van een duurzame energiebron is windenergie. Windmolens wekken windenergie op wanneer de wind de rotorbladen in beweging brengt. Op deze manier wekken we stroom op zonder het klimaat te belasten of grondstoffen uit te putten.


Onze duurzame energiebronnen
Is de hoogte van een windmolen belangrijk?

De stroomopbrengst is afhankelijk van de hoogte van de windmolen. Met name de rotordiameter is belangrijk. Hoog in de lucht waait het vaker en harder. Over het algemeen geldt de regel: als de wieken van een windmolen twee keer zo groot zijn, is de opbrengst (in kWh) vier keer zo hoog.


Meer informatie over de hoogte van een windmolen
Tim

Hulp nodig?

Heb jij een vraag over een van onze projecten of kom je er niet helemaal uit? Onze specialisten helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Tim

Medewerker Klantgeluk