We hebben al 100.000.000 kWh opgewekt in 2022

Heel veel pure energie
Laatst bewerkt op 29 juni 2023 2 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Vandaag heeft onze energieteller een bijzonder getal aangetikt: honderd miljoen kilowattuur! Een mooie mijlpaal en dat zo vroeg in het jaar. Ter vergelijking: vorig jaar hadden we deze hoeveelheid pas op 8 april opgewekt. Januari was goed voor veel wind en voorjaarsstorm Corrie zorgde voor een passende afsluiting van deze windmaand.

Huishoudens, kilometers en lampen

100.000.000 kilowattuur is niet voor iedereen even tastbaar. Om dit getal wat inzichtelijker te maken hebben we een illustratie gemaakt waarin je in één oogopslag kunt zien wat de impact van dit cijfer is. Zo zie je dat we ruim 36.000 huishoudens een jaar lang kunnen voorzien van de groenste stroom!

 Image not found

Op naar een half miljard

Natuurlijk stopt het niet bij die 100 miljoen kilowattuur. We hopen dit jaar de magische grens van een half miljard kWh te doorbreken. Met de nieuwe projecten die op de kalender staan moet dat wel gaan lukken.

Het Klimaatakkoord

In 2016 is in Parijs het Klimaatakkoord getekend door onder andere Nederland. Daarin hebben we internationaal afgesproken dat we de CO2-uitstoot zullen verminderen. Het duurzaam opwekken van energie is één van de meest impactvolle manieren om deze doelen te halen. Onze bijdrage in 2022 is dankzij de honderd miljoen opgewekte kilowatturen maar liefst 55.500 ton.

We leveren alleen wat we zelf opwekken

We hebben nu al genoeg groene energie opgewekt om ruim 36.000 huishoudens te voorzien! Gebruik jij nog geen duurzaam opgewekte energie? Kies dan ook voor de groenste stroom en help ons Nederland verduurzamen.

Bereken je termijnbedrag