Nieuw solardak met 14.000 zonnepanelen bij De Groot in Vroomshoop

Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Case delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

De Groot Vroomshoop, onderdeel van het Koninklijke VolkerWessels-concern, sluit een duurzame overeenkomst met Pure Energie. Samen met de groenste energieleverancier wordt het dak van de vestiging in Vroomshoop voorzien van ruim 14.000 zonnepanelen. Het totale oppervlak van de installatie is zo'n 2,5 hectare en heeft een capaciteit van 4 MW. Daarmee krijgt De Groot Vroomshoop één van de grootste solardaken van Overijssel.

Samen met Pure Energie hebben ze een duurzaam meerjarenplan gemaakt. Pure Energie is al acht keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier en al 20 jaar gespecialiseerd in duurzame projecten op het gebied van windenergie en zonne-energie.

3,4 miljoen kWh groene stroom

De eerste fase van de installatie wordt in 2019 in gebruik genomen door De Groot. De installatie gaat jaarlijks zo'n 3,4 miljoen kWh opleveren. Op 4 september werd de overeenkomst bekrachtigd met een handtekening door Gerard Beltman (Directeur De Groot Vroomshoop) en Michel Arninkhof (Directeur Zon bij Pure Energie). "We zijn erg blij om samen te werken met De Groot Vroomshoop," vertelt Michel Arninkhof. "Als groenste energiebedrijf van Nederland kunnen wij hen helpen om hun duurzame ambities waar te maken."

Doen wat je kunt

"In onze fabriek bouwen we bewust met hout," vertelt Gerard Beltman trots. "Hout is een prachtig product en bovendien is het onuitputtelijk en 100% hernieuwbaar. We houden ons veel bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daarbij hoort het duurzaam opwekken van de energie die je verbruikt. Met 38.000 m² aan dakoppervlak is de keuze voor solar een logische. Op deze manier kunnen wij op energievlak ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen."

De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop is een vitaal onderdeel van het bouwconcern VolkerWessels. Al sinds 1927 bouwen ze bewust met hout. De Groot introduceerde het prefab bouwen in serie en startte daarmee zijn levenswerk. Nu bouwen ze 100% circulair en proberen op die manier de wereld elke dag een beetje mooier te maken. Mede door deze visie is de samenwerking met Pure Energie tot stand gekomen.

Pure Energie

Pure Energie is de groenste energieleverancier van Nederland en levert uitsluitend stroom uit eigen wind- en zonne-energieprojecten. Dat doen we voor de zakelijke en particuliere markt. Wij realiseren duurzame energieprojecten (wind & zon) door heel Nederland.De energie uit deze projecten leveren we aan onze klanten; Pure Energie. 

Grote partijen zoals o.a. Consumentenbond, Wise en Natuur&Milieu hebben Pure Energie al acht keer op rij officieel uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.