header Bedenktijd energiecontract

Bedenktijd energiecontract

Energiecontract afsluiten

Altijd 14 dagen bedenktijd energiecontract

Net als voor vele andere abonnementsvormen, geldt er ook een wettelijke bedenktijd voor energiecontracten. Zowel voor particuliere als voor zakelijke overeenkomsten. Sinds 2014 is de wettelijke bedenktijd voor een energiecontract 14 kalenderdagen, 

dus inclusief weekenden en feestdagen. De bedenktijd voor je energiecontract gaat in vanaf de tekendatum die in je nieuwe energiecontract staat. Lees meer over de bedenktijd van energiecontracten.

CTA energiecontract annuleren in bedenktijd.png

Energiecontract annuleren in bedenktijd

Binnen 14 kalenderdagen kun jij nog zonder het aangeven van een reden je nieuwe energiecontract annuleren. Je kunt een energiecontract alleen schriftelijk annuleren binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Meestal wordt een annulering binnen 2 werkdagen behandeld, maar de datum van de schriftelijke opzegging is hierin leidend. 

CTA Bedenktijd overstappen van energie

Bedenktijd overstappen van energie

Ook als je gaat overstappen van energieleverancier heb je een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 kalenderdagen kun jij jouw overstap naar een andere energieleverancier annuleren. De bedenktijd gaat in op het moment dat je het nieuwe contract hebt afgesloten, niet op het moment dat je oude contract afloopt.

Kies je contract
CTA Zakelijk energiecontract bedenktijd

Zakelijk energiecontract bedenktijd

Voor een zakelijk energiecontract is de bedenktijd niet altijd een wettelijk recht. Toch kiezen wij ervoor om alle zakelijke aanmeldingen 14 dagen bedenktijd te geven. Wel maken we onderscheid tussen aanmeldingen en een offerte aanvraag.Er zijn ook zakelijke klanten die een offerte aanvragen en de tijd nemen om deze offerte te bekijken. De geldigheid van de offerte is hierbij eigenlijk een soort bedenktijd. We gaan er hierbij van uit dat de zakelijke klant een weloverwogen keuze voor groene energie heeft gemaakt.

CTA Energiecontract afsluiten voor groene stroom

Energiecontract afsluiten voor groene stroom

Een energiecontract afsluiten regel je binnen 3 minuten snel en makkelijk zelf online. Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie krijg je altijd 100% groene stroom en voordelige energietarieven.

Kies je contract

Veelgestelde vragen over de wettelijke bedenktijd bij een energiecontract

Moet ik een opzegvergoeding betalen als ik mijn energiecontract annuleer?

Je hoeft geen opzegvergoeding te betalen als je binnen de 14 dagen wettelijke bedenktijd je energiecontract annuleert. Je kunt je energiecontract alleen schriftelijk annuleren. Bijvoorbeeld door een mail te sturen naar info@pure-energie.nl.


Wat als ik mijn energiecontract buiten de bedenktijd wil annuleren?

Zodra de 14 dagen wettelijke bedenktijd voorbij zijn, kun je niet meer kosteloos je energiecontract annuleren. Als je er voor kiest om je vaste energiecontract te beëindigen, dan is de kans groot dat je een overstapboete moet betalen. De opzegboete is een opzegvergoeding die je betaalt aan je energieleverancier om mogelijk inkoopverlies te compenseren. De hoogte van deze opzegvergoeding verschilt per situatie.


Meer lezen over de opzegboete voor energie
Kan ik nog van mijn energiecontract af?

Je kunt nog kosteloos je energiecontract annuleren binnen de 14 dagen wettelijke bedenktijd, inclusief weekenden en feestdagen. De bedenktijd voor je energiecontract gaat in vanaf de tekendatum die in je nieuwe energiecontract staat.


Hoe lang van te voren energiecontract opzeggen?

Heb je een variabel of een dynamisch energiecontract? Dan kun jij jouw energiecontract dagelijks opzeggen. Bij een vast energiecontract werkt het anders. Het beste moment om over te stappen en je energiecontract op te zeggen is dan aan het einde van je contract met een vaste looptijd. Je hoeft dan niet zelf je energiecontract op te zeggen als je overstapt naar een andere energieleverancier. Jouw nieuwe energieleverancier regelt dan de overstap. 


Lees meer informatie over hoe lang van tevoren overstappen