• Voordelige vaste energietarieven
  • Zekerheid met een vast energiecontract
  • Echte groene stroom uit Nederland
Header Wat is een vast energieontract

Wat is een vast energiecontract?

Vast contract voor energie

Scherpe en vaste tarieven

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige vaste energietarieven Zekerheid met een vast energiecontract Echte groene stroom uit Nederland
€ 160,- korting op een vast contract

Scherpe en vaste tarieven

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige vaste energietarieven Zekerheid met een vast energiecontract Echte groene stroom uit Nederland
€ 160,- korting op een vast contract

Wat is een vast energiecontract voor stroom en gas?

Bij een vast energiecontract staan je energietarieven voor stroom en gas vast gedurende de looptijd van je energiecontract. Een vast energiecontract afsluiten is slim als je liever zekerheid hebt over je energiekosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel jij

voor stroom en gas moet betalen. Bij Pure Energie kun je kiezen voor een vast energiecontract van 1 jaar. We leggen je uit wat de voor- en nadelen zijn van een vast energiecontract en of het slim is om een vast energiecontract af te sluiten.

CTA Voordelen van een vast energiecontract

De voordelen van een vast energiecontract

Met een vast energiecontract heb jij zekerheid over je energiekosten gedurende de looptijd van je energiecontract. Dat is handig, want zo heb je geen last meer van schommelende energieprijzen en weet je precies waar je aan toe bent. 

Kies vast contract
CTA Wel of geen vast energiecontract

Wel of geen vast energiecontract?

Een vast energiecontract biedt zekerheid en stabiliteit. Je betaalt een vaste prijs gedurende de contractperiode, zelfs als de marktprijzen schommelen. Zit je liever nergens aan vast? Dan is een variabel energiecontract misschien iets voor jou.

Meer informatie
CTA Zelf een vast energiecontract afsluiten

Zelf een vast energiecontract afsluiten

Kies voor een vast energiecontract met vaste energietarieven en profiteer van € 160,- korting. Zo heb jij 1 jaar lang 100% zekerheid over je energiekosten én heb je geen last van prijsschommelingen. Dat geeft rust. Bekijk onze scherpe vaste energietarieven en kies voor écht groene stroom uit Nederland.

Kies vast contract
Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Onze groene stroom contracten

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom.

Vast Contract Pure Energie

Vast contract

Kies voor een vast energiecontract en profiteer daarmee 1 jaar lang van zekerheid over je energiekosten. Zo heb je geen last van prijsschommelingen.

Kies voor vast
Variabel Contract Pure Energie

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je flexibele energietarieven. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder boete. Kies voor groen en vrij!

Kies voor variabel
Dynamisch Contract Pure Energie

Dynamisch contract

Bij een dynamisch contract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies dynamisch
CTA Vast energiecontract opzeggen v2

Kan ik een vast energiecontract opzeggen?

Overstapboete

Als je een vast energiecontract hebt en deze vroegtijdig beëindigd, kan het zijn dat je een overstapboete voor energie moet betalen. De hoogte van deze opzegvergoeding verschilt per situatie. Kijk daarom eerst goed naar jouw actuele energiecontract voordat je vroegtijdig je energiecontract wil beëindigen, bijvoorbeeld omdat je gaat overstappen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over vaste energiecontracten

Wat zijn de voor- en nadelen van een vast energiecontract?

Het grootste voordeel van een vast energiecontract is dat je zekerheid hebt over je energiekosten tijdens de afgesproken contractduur. Zo weet je precies waar je aan toe bent en heb je geen last van schommelende energieprijzen. Bij het vroegtijdig beëindigen van je contract kan het zijn dat je een overstapboete moet betalen.


Past een vast energiecontract bij mij?

Een vast energiecontract past bij je als je graag zekerheid en stabiliteit hebt. Je betaalt namelijk een vaste prijs tijdens de contractperiode, zelfs als de marktprijzen schommelen. Hou je meer van flexibiliteit? Dan past een variabel energiecontract misschien beter bij je.


Kiezen tussen een vast of een variabel energiecontract
Wat is het verschil tussen een vast en variabel energiecontract?

Het verschil tussen een vast en variabel energiecontract zit hem in verschillende dingen, denk aan de looptijd van het contract, de opzegtermijn en de bijbehorende energietarieven. Zo heeft een variabel energiecontract een looptijd voor onbepaalde tijd en kunnen de variabele leveringstarieven van stroom en gas meerdere keren per jaar veranderen. Dat is bij een vast energiecontract niet het geval.


Wat is een vast contract voor energie?

Een vast energiecontract is een overeenkomst voor stroom en/of gas waarbij de prijzen vast staan tijdens de contractperiode. In tegenstelling tot een variabel energiecontracten heb je met een vast contract geen last van schommelende energieprijzen. Als je een vast energiecontract hebt en deze vroegtijdig beëindigd, kan het zijn dat je een overstapboete voor energie moet betalen.