Zonne-energie

Zonne-energie

Zonne-energie is een onuitputtelijke bron van energie. De zon is er en zal er altijd blijven. Zonne-energie is een voorbeeld van een duurzame techniek om energie op te wekken uit warmte en licht. Kies jij voor Pure Energie? Dan ben jij verzekerd van 100% groene stroom opgewekt uit wind en zon. Wat is zonne-energie en hoe werkt het eigenlijk? Wij leggen het je uit.

Wat is zonne-energie? 

Zonne-energie is energie afkomstig uit het licht van de zon. Door gebruik te maken van zonnepanelen wordt deze energie omgezet in stroom. De zon is een voorbeeld van een hernieuwbare energiebron, net als windenergie. Dat maakt zonne-energie een duurzame en milieuvriendelijke vorm van energie.

Hoe werkt zonne-energie?

Zonnepanelen zetten het licht van de zon om in elektriciteit. De zonnepanelen bestaan uit twee lagen met zonnecellen. Als er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Er ontstaat energie die we ook wel gelijkstroom noemen. Het elektriciteitsnet in Nederland bevat geen gelijkstroom, maar wisselstroom. De energie die uit de zonnepanelen komt is gelijkstroom. Om deze stroom bruikbaar te maken voor een huishouden moet deze gelijkstroom worden omgezet naar wisselstroom. Dit gaat met behulp van een omvormer. Een omvormer zet de energie om naar bruikbare elektriciteit, waardoor je de stroom kunt gebruiken om bijvoorbeeld je elektrische auto op te laden. De zonne-energie opbrengst per m2 maakt een gemiddeld huishouden al zelfvoorzienend van 10 tot 15 zonnepanelen.

Voordelen van zonne-energie

Wat als de zon niet schijnt?

Zelfs als de zon niet schijnt wekken zonnepanelen stroom op. Voor het opwekken van zonne-energie is namelijk geen direct zonlicht nodig. Uiteraard is het wel zo dat hoe meer licht er is, hoe meer energie zonnepanelen opwekken. Op een zonnige zomerdag wekken zonnepanelen dus zeker meer energie op dan met regenachtig en bewolkt weer. Met de keuze voor Pure Energie kies je voor wind en zon. Wil je zelf zonne-energie opwekken met je eigen zonnepanelen? Kies je zonnepanelen pakket en vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Wil je een energiecontract afsluiten en profiteren van wind- en zonne-energie uit Nederland? Stel je energiepakket samen en meld je aan. 

Bereken je tarief