Header Lokale Ontwikkeling Pure Energie

Onze werkwijze in energieprojecten

Hoe we duurzame energieprojecten waarmaken

Voortgang in energietransitie

Een windpark, zonproject of energieopslagproject is niet van vandaag op morgen gerealiseerd. Dat is van ontwikkeling en bouw tot beheer en levering van groene stroom een proces van jaren. Een goede voorbereiding, verstand van energieprojecten, onze proceservaring en bovenal de samenwerking met de omgeving, zorgen voor een stroomversnelling.

Al sinds de ontwikkeling van onze eerste windmolen in 1995, maken we ons land elke dag groener en minder afhankelijk van fossiele energie. Dat doen we met de realisatie van windparken, zonprojecten, oplossingen om het elektriciteitsnet te ontlasten en diensten waarmee we medestanders in de energietransitie vooruithelpen.

Van weiland tot stopcontact

We hebben alle expertises en ervaring in huis om duurzame energieprojecten van ontwikkeling tot bouw en beheer waar te maken. We realiseren eigen energieprojecten en helpen anderen verduurzamen. Van projectplan tot specialistisch onderzoek, vergunningaanvraag tot financiering, aanleg van infrastructuur tot aanbesteding van de bouw, slimme netaansluiting en opslag van energie.

Iconenset groen donkergroen ontwerp bouw

Ontwikkelen

De ontwikkeling van een energieproject begint met de zoektocht naar een geschikte locatie. Van meet af zoeken we lokaal de samenwerking op.

Iconenset groen donkergroen windmolen

Bouwen

Sinds 1995 realiseerden we al ruim 175 windmolens, vele zonnepanelen op land en daken, slimme netaansluitingen en batterijen voor energieopslag in Nederland.

Iconenset groen donkergroen wind en zon

Beheren

We monitoren en inspecteren duurzame energie installaties in Nederland en zorgen voor het onderhoud. Zo gaan we voor de maximale groene opwek.

Iconenset groen donkergroen groene stroom

Energie leveren

De groene energie die we opwekken in onze wind- en zonneparken leveren we aan het elektriciteitsnet. Via de energiemarkt komt deze bij het stopcontact van onze energieklanten.

CTA Ontwikkelen Pure Energie

Ontwikkelen van duurzame energieprojecten

De eerste stap naar groen

De opwek van schone energie uit wind en zon is onze manier om Nederland te verduurzamen. Voor de ontwikkeling van onze energieprojecten zoeken we geschikte locaties. We beoordelen de beschikbare ruimte. Daarbij hebben we aandacht voor de omgeving, leefbaarheid, veiligheid en de landschapskwaliteit. Samenwerking en eerlijke communicatie vergroten de acceptatie en slaagkans van het energieproject. Benieuwd hoe we dit aanpakken?

CTA Bouwen Pure Energie

Windmolens, een zonnepark of batterij bouwen

Afspraken waarmaken

Als een gemeente of provincie het energieproject vergund heeft en de financiering ervan rond is met alle betrokkenen, start het echte werk: de bouw van het energieproject. Daarvoor is ons ervaren bouwteam natuurlijk al aangehaakt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Met als belangrijkste aandachtspunten: de bouwplaats, wegen en aanvoerroutes, transport en hijswerk en veiligheid. Weten wat er nog meer bij komt kijken en hoe we daarbij helpen?

CTA Beheren Pure Energie

Duurzame energie installaties beheren

Lang leve duurzame energie

We streven naar de opwek van zoveel mogelijk groene energie met windmolens en zonneparken en een lange levensduur van duurzame energie installaties. Wij monitoren de installaties 24/7. We verzorgen inspecties, organiseren het onderhoud en controleren onderhoudspartners op correcte uitvoering van hun werk. Alles om de veiligheid en productie van duurzame energie installaties te waarborgen.

CTA Trading Pure Energie

100% groene stroom leveren

Fossielvrij leven en werken

Als het energieproject wordt opgeleverd, zijn de eerste groene kilowatturen al opgewekt. Er wordt altijd een testperiode ingebouwd. Als het park voor alles tests geslaagd is, gaat de bouw over in beheer en wordt de groene stroom geleverd. Dat gebeurt met tussenkomst van de energiehandelsmarkt waar er van uur tot uur andere prijzen worden geboden voor deze energie. Onze afdeling Trading handelt sinds jaar en dag op die energiemarkt. We verkopen door ons opgewekte groene energie. Wij leveren niet meer energie dan wij zelf groen opwekken. Zo is onze stroom puur groen.

911B9878 bewerkt

Samen de energietransitie in beweging houden?

Een duurzaam energieproject starten of andere duurzame stappen zetten? Arthur komt graag met je in contact.

Arthur Vermeulen

Directeur Projecten