Samen ontwikkelen we energieprojecten
Energietransitie in stroomversnellingLokaal groene stroom opwekken
Wij geloven in schone energie voor iedereen in Nederland. Al sinds de ontwikkeling van onze eerste windmolen in 1995 maken we ons land met duurzame energie minder afhankelijk van fossiele energie. Dat doen we met duurzame energieprojecten. In onze projecten wekken we groene stroom op met windmolens en zonnepanelen. Deze hebben effect op de omgeving. Veranderingen kunnen omwonenden ongerust maken én kansen bieden.
Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we duurzame energieprojecten bewust samen met de omgeving. Met slimme oplossingen en opslag ontlasten we het stroomnet én leveren we groene stroom als het niet waait en de zon niet schijnt. Bedrijven die veel energie verbruiken kunnen we met een stroomafnameovereenkomst direct koppelen aan een wind- of zonnepark.
Windenergie
De kracht van de windNederland streeft naar een volledige duurzame energievoorziening in 2050. Daaraan dragen wij graag bij met onze windenergieprojecten. Groene stroom wekken we op uit duurzame energiebronnen. Windenergie is de meest duurzame energiebron. Wij ontwikkelen, bouwen en beheren windmolens in Nederland en vertellen je graag meer over onze windenergieprojecten en windmolens die we in Nederland gerealiseerd hebben.
Meer over windenergieZonne-energie
De kracht van de zonAan de stroom uit je stopcontact merk je niet of deze is opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen. Wij leveren niet meer stroom dan we zelf duurzaam groen opwekken in onze duurzame energieprojecten. Dus onze stroom is groen. Zonne-energie is een veelgebruikte energiebron in Nederland. Deze wordt opgewekt met zonnepanelen en omgevormd tot groene stroom. Zonnepanelen liggen op daken en op land. Zonne-energieprojecten realiseren wij ook op land, samen met de omgeving en landschappelijk ingepast.
Meer over zonne-energieOpslag duurzame energie
Even geen zon of wind?De opwek van meer groene stroom helpt Nederland te verduurzamen, maar brengt tegelijk schommelingen op het stroomnet. Schijnt de zon vooral midden op de dag, is de vraag naar stroom juist in de ochtend en avond groot. Opslag van energie speelt een sleutelrol in de energietransitie. Slaan we energie op, dan gebruiken en leveren we groene stroom ook als het niet waait en de zon niet schijnt. Zo vergroenen we de stroomvoorziening én hebben we een oplossing voor een overbelast stroomnet.
Meer over energieopslagWaterkracht
Stroom uit de beekOok water is een natuurlijke energiebron. Om energie op te wekken wordt gebruik gemaakt van de beweging van water: stroming, stuwing of getij. Vijzelturbine Singraven is een kleine waterkrachtcentrale die lokaal ontwikkeld is door een energiecoöperatie, een mooi voorbeeld van lokaal eigendom. Wij realiseerden er de aansluiting op het stroomnet. De groene stroom wordt opgewekt met een vijzelturbine, een soort grote dynamo in het water. Door het hoogteverschil in de Dinkel stroomt het water door de turbine, die gaat draaien en daarmee energie genereert. Met de waterkrachtcentrale wordt stroom opgewekt voor circa 80 huishoudens rondom het landgoed.
Meer over waterkrachtSchone energie voor iedereen
De energieteller tikt door dankzij wind en zonIn samenwerking met lokale energiecoöperaties, grondeigenaren en betrokken omwonenden realiseren wij de projecten die ervoor zorgen dat deze teller steeds verder oploopt. Gevoed door bronnen die altijd blijven, de wind en de zon, maken we samen Nederland steeds duurzamer.
- In 2024 opgewekt
- Vandaag
Benieuwd naar onze bronnen?
Meer over onsOnze werkwijze
Samen waarmakenAls zelfstandig energiebedrijf hebben we alle expertises en ervaring in huis om duurzame energieprojecten waar te maken en meer groene stroom op de energiemarkt te brengen. We weten dat een windpark effect heeft op de omgeving. Dat mensen duurzame ontwikkeling steunen, maar veranderingen lastig vinden en daarover zorgen hebben. Ons omgevingsmanagement wordt als goed voorbeeld genoemd. We willen een goede buur zijn en zijn tegelijk ondernemer. De overheid bepaalt of een duurzaam energieproject gebouwd mag worden.
Meer over onze werkwijze