Bedenktijd energiecontract

Overstappen van energieleverancier

Heb jij een nieuw energiecontract afgesloten, maar wil je dat om welke reden dan ook terugdraaien? Dat kan! Als je op tijd bent tenminste. Want, net als voor vele andere abonnementsvormen, geldt er ook een wettelijke bedenktijd voor energiecontracten. Zowel voor particuliere als voor zakelijke overeenkomsten. Lees meer over de bedenktijd van energiecontracten.

14 dagen bedenktijd energiecontract

De bedenktijd voor je energiecontract gaat in vanaf de tekendatum die in je nieuwe energiecontract staat. Sinds 2014 is de wettelijke bedenktijd voor een energiecontract 14 kalenderdagen, dus inclusief weekenden en feestdagen. Binnen 14 kalenderdagen kun jij nog zonder het aangeven van een reden je nieuwe energiecontract annuleren. 

Bedenktijd bij een spoedaanvraag

Sluit jij een energiecontract af met spoed? Dan ontvang je de energie vanaf de datum die je aangeeft bij je aanmelding. De 14 dagen bedenktijd zijn dan nog steeds van toepassing. Bij een spoedaanvraag gaat je contract binnen de wettelijke bedenktijd in, maar je behoudt je recht om van de bedenktijd gebruik te maken. Als je tijdens de bedenktijd alsnog je aanmelding wilt annuleren, dan brengt je energieleverancier de verbruikte energie nog wel in rekening.

Een spoedaanmelding is in de meeste gevallen niet nodig, daarom bieden we dit bij Pure Energie niet standaard aan. Sommige situaties zijn hierop een uitzondering. Wil je weten of het voor jouw situatie nodig is om een spoedaanmelding te doen? Neem dan contract op.

Zakelijk energiecontract bedenktijd

Voor een zakelijk energiecontract is de bedenktijd niet altijd een wettelijk recht. Toch heeft Pure Energie ervoor gekozen om alle zakelijke aanmeldingen 14 dagen bedenktijd te geven. Wel maken we onderscheid tussen aanmeldingen en een offerte aanvraag.

Er zijn ook zakelijke klanten die een offerte aanvragen en de tijd nemen om deze offerte te bekijken. De geldigheid van de offerte is hierbij eigenlijk een soort bedenktijd. We gaan er hierbij van uit dat de zakelijke klant een weloverwogen keuze voor groene energie heeft gemaakt. 

Energiecontract annuleren in bedenktijd

Je kunt een energiecontract alleen schriftelijk annuleren binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Meestal wordt een annulering binnen 2 werkdagen behandeld, maar de datum van de schriftelijke opzegging is hierin leidend.

100% groene stroom

Overstappen van energieleverancier

In de meeste gevallen kun je altijd eenvoudig overstappen van energieleverancier. Vul je verbruik in, kies je energiecontract en bereken je termijnbedrag via onze website. 

Overstappen Overstappen
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer