• Nederlandse wind- en zonne-energie
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Beoordeeld met een 10 voor duurzaamheid

Beste energieleverancier met zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

Bij het vinden van de beste energieleverancier met zonnepanelen komt nog wel het een en ander kijken. Als je zelf stroom opwekt met zonnepanelen, dan kun je deze stroom verrekenen met de opgewekte energie. Salderen noemen we dat. In principe kun je bij elke energieleverancier een energiecontract afsluiten als je zonnepanelen hebt, maar het verrekenen van de opgewekte stroom kan per energieleverancier verschillen. We leggen je uit waar op moet letten als je energie gaat vergelijken met zonnepanelen.

Hoogste terugleververgoeding

Er is een kans dat je jaarlijks meer groene stroom opwekt met zonnepanelen dan je verbruikt. Deze teveel opgewekte groene stroom lever je terug aan het net. Als aan het einde van een contractjaar blijkt dat je meer stroom hebt teruggeleverd dan je zelf hebt verbruikt, dan ontvang je voor deze stroom een terugleververgoeding per kWh. Dit is een vergoeding voor de teruggeleverde stroom. De hoogte van de terugleververgoeding per kWh verschilt per energieleverancier. 

Ben je al klant bij Pure Energie? Log dan in op Mijn Pure Energie of de Pure Energie App om jouw actuele teruglevertarieven te bekijken.

Energie terugleveren

Terugleververgoeding bij Pure Energie

Kies je voor Pure Energie, dan ben je verzekerd van groene energie. Wij leveren alleen stroom die we opwekken met windmolens en zonnepanelen in Nederland. Niet voor niets scoren wij al 9 jaar een 10 voor duurzaamheid. Bekijk onze actuele groene stroomtarieven en teruglevertarieven.

Bekijk tarieven Bekijk tarieven

Energieleveranciers groene energie

Met eigen zonnepanelen ben je al duurzaam bezig. Je wekt namelijk je eigen zonne-energie op. De meeste huishoudens moeten alsnog stroom bij een energieleverancier afnemen. Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat die stroom ook 100% duurzaam is. Veel energieleveranciers die zeggen dat ze groene stroom leveren wekken dit niet zelf op. Vaak kopen ze groene stroom certificaten in uit het buitenland. Houd hier dus rekening mee als je groene energieleveranciers gaat vergelijken.

Terugleverbijdrage zonnepanelen

Om er voor te zorgen dat groene stroom voor alle klanten voordelig blijft, introduceren we een terugleverbijdrage voor klanten met zonnepanelen. Dit is een transparante oplossing om de rekening voor het terugleveren van stroom aan het energienet eerlijk te verdelen. Zo profiteer je altijd van scherpe energietarieven, of je nu wel of geen zonnepanelen hebt. Wel zo eerlijk! 

Hoe eventuele terugleverkosten voor stroom worden verrekend kan per energieleverancier verschillen. Sommige energieleveranciers verrekenen het in het vastrecht en bij andere energieleveranciers is de hoogte van deze kosten afhankelijk van het aantal kWh dat je teruglevert aan het net. Het is slim om hier goed naar te kijken als je zonnepanelen hebt en energiecontracten wilt vergelijken. 

Bij een dynamisch energiecontract hoef je geen terugleverkosten te betalen, omdat de vergoeding voor teruglevering dan altijd gelijk aan de inkoopprijs op dat moment. 

Beste energieleverancier voor zonnepanelen

Om te bepalen wie voor jou de beste energieleverancier met zonnepanelen is, spelen er meerdere factoren mee dan alleen de hoogte van de terugleververgoeding. Met zonnepanelen op je dak ben je al goed bezig, maar je bent pas echt goed bezig als je ook nog kiest voor groene stroom ut Nederland. Als klant van Pure Energie draag je bij aan duurzame ontwikkeling, ook als je al zonnepanelen hebt. De groene energie die jij naast je zelf opgewekte zonne-energie verbruikt helpt ons om nieuwe zonprojecten en windprojecten te starten. 

Wij ontwikkelen al meer dan 25 jaar zelf, samen met lokale energiecoöperaties, duurzame energieprojecten in Nederland en we verkopen nooit meer stroom dan we zelf opwekken.

Beste energieleverancier kiezen met zonnepanelen

Al 9 jaar op rij wordt onze stroom als groenste van Nederland beoordeeld. Help mee het aandeel groene stroom groter te maken en kies als woningeigenaar met zonnepanelen voor groene stroom. Dan ben je pas écht goed bezig! Bij ons kun je kiezen voor een variabel, vast of dynamisch energiecontract.

Kies voor 100% groene stroom Kies voor 100% groene stroom
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer