Nieuwsbericht foto

Zonnepanelen bij aankoop huis

Duurzaam wonen

Een huis kopen met zonnepanelen is een goed idee. Doordat je in je nieuwe woning zelf energie kunt opwekken, zal je energierekening lager uitvallen. Maar voordat je kiest voor een huis met zonnepanelen, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Onze specialisten vertellen je graag wat belangrijk is bij de aankoop van een huis met zonnepanelen.

Huis kopen met zonnepanelen

Wanneer je op het punt staat een huis te kopen met zonnepanelen wil je vooral weten welke zonnepanelen er op het dak liggen en hoe oud de installatie is. De makkelijkste manier om dat te achterhalen is door de woningverkoper naar een factuur te vragen van de zonnepanelen en de installatie. Hoe nieuwer de zonnepanelen zijn, hoe moderner de techniek en hoe hoger het rendement. Maar het zegt ook veel over de resterende levensduur van de zonnepanelen op het dak en hoelang je nog kunt profiteren van een goed rendement.

Onderhoud zonnepanelen

Uit de factuur kun je aflezen wie de installatie heeft geplaatst. Zo kun je nagaan of ze bepaalde services leveren en misschien nog garantie bieden op onderdelen. Daarnaast kun je informatie opvragen over de omvormer. Vaak heeft deze een minder lange levensduur en moet dus eerder worden vervangen. Dat is goed om rekening mee te houden. Niet geheel onbelangrijk: vraag de verkoper van het huis met zonnepanelen naar het rendement van de afgelopen jaren. Zo krijg je een realistisch idee bij de opbrengsten.

Huis met zonnepanelen kopen: de voor- en nadelen

Een voordeel van een huis kopen met zonnepanelen is dat je er over het algemeen geen omkijken meer naar hebt. Je hoeft geen onderzoek te doen naar de mogelijkheden en je niet bezig te houden met de installatie. Je koopt het huis met zonnepanelen en na het verhuizen kun je direct profiteren van je eigen groene energie. Alles is eigenlijk al voor je geregeld.

Een nadeel is dat een huis kopen met zonnepanelen vaak duurder is. Zonnepanelen hebben namelijk positieve invloed op de waarde van je huis. Een nieuw systeem op je dak kost al snel duizenden euro's en toch is dat in sommige gevallen voordeliger. Bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een nieuwe zonnepanelen installatie, die meer rendement leveren. Daarom is het extra belangrijk dat je bovenstaande feiten bij een huis met zonnepanelen op een rijtje hebt. Zo kun je een goede afweging maken.

Persoonlijk advies

Sta je op het punt om een huis met zonnepanelen te kopen, maar kom je er niet helemaal uit? Onze adviseurs denken graag met je mee. Ook als je vragen hebt over het onderhoud en het rendement helpen we je graag.

Ik heb advies nodig