Zonnepanelen hypotheek: meefinancieren

Duurzaam wonen

Wist je dat je zonnepanelen kunt meefinancieren in de hypotheek van je woning? Bij veel geldverstrekkers kun je de hypotheek verhogen, of een extra hypotheek nemen voor het plaatsen van zonnepanelen. Zo kun je zonnepanelen plaatsen op je dak, zonder in één keer veel geld uit te geven. Lees hier meer over de mogelijkheden voor zonnepanelen financieren met een hypotheek.

Zonnepanelen financieren met hypotheek

Bij een aantal geldverstrekkers kun je je hypotheek verhogen met 6% van de woningwaarde. Dat is gunstig, omdat je op deze manier profiteert van de hypotheekrenteaftrek. Deze geldt dan dus ook op de aanschaf van je zonnepanelen. Een reden dat geldverstrekkers het toestaan om zonnepanelen te financieren met je hypotheek, is dat je maandlasten direct dalen. Wanneer je zelf groene energie opwekt, kun je dat afstrepen van je energierekening. Dit noemen we salderen. Zo krijg je weer meer ruimte om een hogere hypotheek af te lossen.

Hypotheek zonnepanelen: zo werkt dat

Ook wanneer je al aan het maximale hypotheekbedrag zit dat je mag lenen op basis van jouw inkomen, zijn er mogelijkheden voor het financieren van zonnepanelen met een hypotheek. Speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk tot € 9.000,- extra lenen. Koop je een nul-op-de-meterwoning? Dan mag je de hypotheek zelfs verhogen met € 25.000,-. Zo kun je niet alleen zonnepanelen meefinancieren in je hypotheek, maar ook andere duurzame maatregelen treffen. Zoals het isoleren van je huis, de aanleg van een warmtepomp en bijvoorbeeld mechanische ventilatie.

Alternatieven voor een hypotheek op zonnepanelen

Naast het verhogen van je hypotheek zijn er ook nog een aantal andere mogelijkheden om zonnepanelen te financieren. In sommige gemeenten kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een subsidie voor zonnepanelen. Of dit in jouw geval ook kan, ontdek je met de Energiesubsidiewijzer van Rijksoverheid. Daarnaast kun je een Energiebespaarlening of een Duurzaamheidslening afsluiten. Deze leningen zijn speciaal bedoeld voor het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. En je leent hierbij tegen een aantrekkelijk lage rente.

Zonnepanelen kopen

Doe de gratis zonnepanelen scan

Sta je op het punt om een huis te kopen of wil je zonnepanelen plaatsen ? Dan is het handig om te weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt voor een optimaal rendement. Dankzij de zonnepanelen scan weet jij binnen 2 minuten alle informatie over de kosten, subsidies en mogelijkheden. Zo weet jij waar je aan toe bent zodra je met een hypotheekadviseur om tafel moet.

Doe de zonscan Doe de zonscan