• Oude isolatie is geen probleem
  • Gecertificeerd isolatiespecialist
  • Zeer hoge isolatiewaarde

Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie

Besparen op je gasverbruik

De meeste bedrijven bieden twee typen isolatie aan om de vloer van je huis te isoleren; vloerisolatie en bodemisolatie. Met de juiste vloerisolatie houd je de kou uit de grond tegen, waardoor de vloer in je huis veel warmer aanvoelt. Met vloer- en bodemisolatie kun je flink besparen op je energierekening. Wil jij weten welk type vloerisolatie geschikt is voor jouw huis? Dan is het handig om te weten wat het verschil tussen vloer- en bodemisolatie is.

Het verschil tussen bodem- en vloerisolatie

Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd. Dat kan aan de onderkant van een vloer maar ook aan de bovenkant. Bij bodemisolatie zit er bijna altijd een luchtlaag tussen het isolatiemateriaal en de vloer van je woning, waardoor nog steeds de warmte via de vloer je kruipruimte in kan komen. Bij vloerisolatie is dat niet het geval. Omdat het isolatiemateriaal tegen de vloer aan zit is er geen direct contact meer tussen de koude kruipruimte en de woning.

Je huis verduurzamen

Kiezen tussen vloer- en bodemisolatie

Bij Pure Energie werken we samen met duurzame specialisten om jouw te helpen bij het verduurzamen van je huis. Onze isolatie partners verzorgen de adviesgesprekken, offertes de isolatiewerkzaamheden. Twijfel je of jouw kruipruimte geschikt is voor vloer- of bodemisolatie?

Start isolatiescan Start isolatiescan

Vloerisolatie in de kruipruimte

Vloerisolatie wordt tegen de bovenkant van de kruipruimte, dus onder de vloer aangebracht. Als je geen kruipruimte hebt, dan kun je er voor kiezen om de betonvloer te isoleren van bovenaf. Dit doe je door isolatiemateriaal aan te brengen op de betonvloer van je woning. Met goede vloerisolatie voorkom je warmteverlies naar de kruipruimte.

We kunnen vloerisolatie plaatsen als het kruipluik minimaal 50 centimeter hoog is en er een vrije doorgang is tussen de funderingsmuren. Bovendien is het belangrijk dat de kruipruimte droog en vrij van puin is.

Bodemisolatie in de kruipruimte

Bij bodemisolatie ligt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Deze vorm van isolatie wordt vaak gebruikt in vochtige en/of te kleine kruipruimtes. Door de juiste bodemisolatie wordt de kruipruimte droger en warmer, wat weer gunstig is voor de ruimtes in huis. Bodemisolatie kan worden aangebracht met verschillende materialen, zoals bodemfolie, zand, schelpen of parels.

Voor het aanbrengen van bodemisolatie maken we gebruik van Supearl EPSparels. Deze polystyreen Supearl EPSparels zijn bewerkt met grafiet en hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Dit type isolatie is dus geschikt voor bodemisolatie in vochtige kruipruimtes. Wanneer een kruipruimte te laag is (onder de 50 cm diepte), kan bodemisolatie toegepast worden.

Vloer- en bodemisolatie combineren

Zowel vloer- en bodemisolatie heeft voordelen. Je vloer in huis voelt veel warmer aan en bovendien kun je maandelijks besparen op je energierekening. Indien jouw kruipruimte groot genoeg is, kun je er ook voor kiezen om vloer- en bodemisolatie te combineren. Zo voorkom je een vochtige en koude kruipruimte en behoud je de warmte ook nog eens binnen in je woning. Win-win dus.

Besparen met isolatie voor thuis

Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen met vloer- en bodemisolatie? Doe de isolatiescan en zie direct welke isolatie geschikt is voor jouw huis, wat het kost en hoeveel subsidie je ontvangt. 

Doe de isolatiescan Doe de isolatiescan
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer