Isolatie Pure Energie Header v2

Bodemisolatie in je kruipruimte

Bodemisolatie voor thuis

Doe de isolatiescan voor thuis

Duurzaam isolatiemateriaal

Binnen 2 minuten een gratis offerte

Gecertificeerde isolatiespecialisten

4/5 - Beoordeling homeQgo

Doe de isolatiescan voor thuis

Duurzaam isolatiemateriaal

Binnen 2 minuten een gratis offerte

Gecertificeerde isolatiespecialisten

4/5 - Beoordeling homeQgo
Binnen 2 minuten een gratis offerte

Vul je gegevens hieronder in, zodat we je een persoonlijk advies kunnen geven.

homeQgo

De kruipruimte van je huis isoleren met bodemisolatie

Met bodemisolatie isoleer je de bodem van de kruipruimte van je woning. Met de juiste bodemisolatie wordt de kruipruimte droger en warmer, waardoor het klimaat in huis verbetert. Met een goed geïsoleerd huis kun je al snel flink besparen op je energierekening.

Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen met de juiste bodemisolatie voor jouw kruipruimte? Met de isolatiescan weet jij binnen 2 minuten of jij je kruipruimte kunt isoleren, hoeveel het kost en hoeveel jij kunt besparen met de juiste bodemisolatie

CTA isolatie advies 2

Wat is bodemisolatie voor thuis?

Kruipruimte isoleren

Bij bodemisolatie ligt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Deze vorm van isolatie wordt vaak gebruikt in vochtige kruipruimtes. Door de juiste bodemisolatie word de kruipruimte droger en warmer, wat weer gunstig is voor de ruimtes in huis. 

Start isolatiescan
CTA Vrouw met Ipad op de grond

De voordelen van bodemisolatie

Comfortabel wonen

Bodemisolatie heeft veel voordelen: je huis blijft sneller lekker warm en je verbruikt minder energie. Bodemisolatie houdt de warmte in het leidingwerk onder de vloer en daarmee bespaar je op je energieverbruik. Bovendien kun je ook isolatie subsidie aanvragen voor het isoleren van je kruipruimte. 

Start isolatiescan

Is mijn kruipruimte geschikt voor bodemisolatie?

We kunnen jouw kruipruimte met bodemisolatie materiaal isoleren als jouw kruipluik groot genoeg is om doorheen te gaan en de minimale hoogte van de kruipruimte 40 cm is. Je kunt er ook voor kiezen om je kruipruimte te isoleren met vloerisolatie. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd.

Bodemisolatie binnen 1 dag

Het isoleren van jouw kruipruimte kan vaak al binnen 1 werkdag. Zelf hoef je niets te doen.

Iconenset groen donkergroen 1

Controleer je kruipruimte

Controleer eerst zelf of jouw kruipruimte hoog genoeg is voor het plaatsen van bodemisolatie.

Iconenset groen donkergroen 2

Beoordelen op locatie

De installeur bij je langs om te bekijken welk type bodemisolatie geschikt is voor jouw kruipruimte. 

Iconenset groen donkergroen 3

Kruipruimte laten isoleren

Vaak is het isoleren van de bodem van jouw kruipruimte al binnen 1 werkdag klaar.

CTA Tarieven

Kosten en besparingen van bodemisolatie

Bodem isoleren

De kosten voor bodemisolatie zijn relatief laag. De precieze prijs is afhankelijk van de situatie in jouw kruipruimte, het isolatiemateriaal en het oppervlakte van jouw huis. Een huis met een kruipruimte van 50 vierkante meter bespaart gemiddeld € 130,- per jaar. Dankzij de isolatiescan weet je direct hoeveel bodemisolatie kost en hoeveel je kunt besparen. 

Start isolatiescan

Soorten isolatie voor thuis

Er zijn verschillende soorten isolatie voor thuis, zo kun je er voor kiezen om je vloer, kruipruimte, dak of schouwmuur te isoleren. Je kunt er ook voor kiezen om je ramen te vervangen door HR++ glas. Combineren kan ook. Onze duurzame partner kijkt graag met je mee.

Isolatie spouwmuur Pure Energie

Spouwmuur isolatie

Met spouwmuurisolatie kun je direct besparen op je energierekening. Voor het isoleren van je muur gebruiken we duurzaam isolatiemateriaal zonder schadelijke stoffen.

Spouwmuur isoleren
Isolatie vloer Pure Energie

Vloerisolatie

Met juiste vloerisolatie houd je de kou uit de grond tegen, waardoor de vloer in je huis veel warmer en comfortabeler aanvoelt. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Vloer isoleren
Dakisolatie Pure Energie

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je warmteverlies uit je woning enorm verminderen. Zo hoef je minder te stoken en kun je al snel tot 30% energie en geld besparen.

Dak isoleren
HR Glas Pure Energie

HR++ glas

HR++ ramen isoleren twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en zelfs tot zes keer beter dan enkel glas. Laat daarom jouw enkel en dubbel glas vervangen door HR++ glas.

Glas isoleren
CTA Groene Stroom Pure Energie

Energieadvies voor je huis binnen 2 minuten

Doe de huisscan

Benieuwd hoe jij, naast isolatie, je huis nog verder kunt verduurzamen? Bijvoorbeeld met zonnepanelen of een warmtepomp. Met de huisscan op onze website weet jij binnen 2 minuten hoe jij jouw huis kunt verduurzamen, wat dit kost en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Naar de huisscan

Veelgestelde vragen over isolatie voor je huis

Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking
Wat kost een huis isoleren?

Met goede isolatie kun je flink besparen op je energierekening, maar wat kost het isoleren van je huis eigenlijk? De kosten voor isolatie verschillen enorm per situatie. Dit komt omdat ze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren: het soort isolatiemateriaal, type woning, afmetingen, aantal vierkante meters van muren of vloeren en het type isolatie. Over het algemeen is spouwmuurisolatie de goedkoopste vorm van isolatie, vloer- en dakisolatie daarentegen vallen vaak al wat duurder uit.

 

Wil jij weten hoeveel het kost om jouw huis te isoleren? Dankzij de isolatiescan op onze website weet jij direct wat er bij jou thuis mogelijk is, wat het kost en hoeveel subsidie je kunt terugvragen.


Doe de isolatiescan
Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?

Niet voor iedereen is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie duidelijk. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd. Dat kan aan de onderkant van een vloer maar ook aan de bovenkant.


Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie
Krijg ik subsidie voor het isoleren van mijn huis?

Huiseigenaren kunnen subsidie voor isolatie aanvragen. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbelglas, HR glas en triple glas en vloerisolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter en je kunt deze alleen aanvragen als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf. Lees meer informatie over de subsidie voor isolatie op de website van de Rijksoverheid.

Verder is het in sommige gemeentes en provincies mogelijk om subsidie aan te vragen. Bekijk de Energiesubsidiewijzer om te kijken welke subsidiemogelijkheden er in jouw regio van toepassing zijn.


Lees hier alles over subsidie en isolatie
Wat is de terugverdientijd van isolatie?

De terugverdientijd van isolatie verschilt per type isolatie. De kosten voor isolatie kunnen erg uiteenlopen, doordat deze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Vloer- en bodemisolatie is over het algemeen kostbaarder dan spouwmuurisolatie. Daardoor is de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie logischerwijs korter. Wil je precies weten in hoeveel jaar jij jouw isolatie investering hebt terugverdiend? Doe dan de isolatiescan en ontvang direct een offerte op maat.


Doe de isolatiescan
Wat zijn de voordelen van isolatie voor thuis?

Je woning isoleren heeft heel veel voordelen. Je bespaart niet alleen flink op je energierekening, je verbetert ook het wooncomfort van je woning. In de winter blijft het binnen lekker warm en in de zomer kun je de woning makkelijker koel houden. Bovendien vermindert goede isolatie de tocht en vocht in je woning.