• Duurzaam isolatiemateriaal
  • Kruipruimte isolatie met EPS parels
  • Gratis subsidieteruggave service
Isolatie Pure Energie Header v2

Bodemisolatie voor je huis

Bodemisolatie in je kruipruimte

Vraag adviesgesprek aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Duurzaam isolatiemateriaal Kruipruimte isolatie met EPS parels Gratis subsidieteruggave service
Gratis bodemisolatie advies voor thuis

Vraag adviesgesprek aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Duurzaam isolatiemateriaal Kruipruimte isolatie met EPS parels Gratis subsidieteruggave service
Gratis bodemisolatie advies voor thuis

Bodemisolatie: de kruipruimte van je huis isoleren

Met bodemisolatie isoleer je de bodem van de kruipruimte van je woning. Met de juiste bodemisolatie wordt de kruipruimte droger en warmer, waardoor het klimaat in huis verbetert. Met een goed geïsoleerd huis kun je al snel flink besparen op je energierekening.
Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen met de juiste bodemisolatie voor jouw kruipruimte? We kijken graag samen met onze isolatie specialist naar jouw persoonlijke situatie en rekenen uit hoeveel jij kunt besparen met de juiste bodemisolatie.
CTA isolatie advies 2

Wat is bodemisolatie voor thuis?

Kruipruimte isoleren

Bij bodemisolatie ligt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Deze vorm van isolatie wordt vaak gebruikt in vochtige kruipruimtes. Door de juiste bodemisolatie word de kruipruimte droger en warmer, wat weer gunstig is voor de ruimtes in huis. 

Adviesgesprek aanvragen
CTA Vrouw met Ipad op de grond

Is mijn kruipruimte geschikt voor bodemisolatie?

Kruipruimte isoleren

We kunnen jouw kruipruimte met bodemisolatie materiaal isoleren als jouw kruipluik groot genoeg is om doorheen te gaan en de minimale hoogte van de kruipruimte 40 cm is. Je kunt er ook voor kiezen om je kruipruimte te isoleren met vloerisolatieBij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd.

CTA Isolatie advies vloer

Bodem isoleren met duurzame EPS korrels

Voor het isoleren van de bodem van jouw kruipruimte maken we gebruik van EPS korrels. EPS isolatie parels zijn recyclebaar en waterafstotend. Bovendien kun je door de hoge isolatiewaarde al snel besparen op je energierekening. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over EPS korrels. 

Offerte aanvragen

Bodemisolatie binnen 1 dag

Iconenset groen donkergroen 1

Controleer je kruipruimte

Controleer of jouw kruipruimte hoog genoeg is voor het plaatsen van bodemisolatie.
Iconenset groen donkergroen 2

Beoordelen op locatie

We komen bij je langs om te bekijken of jouw kruipruimte geschikt is voor bodemisolatie met EPS korrels.
Iconenset groen donkergroen 3

Kruipruimte laten isoleren

Vaak is het isoleren van de bodem van je kruipruimte al binnen 1 werkdag gereed.
Header Spouwmuurisolatie Pure Energie

Duurzame isolatie door specialisten

ThermoSolutions

Bij Pure Energie werken we samen met isolatie specialist ThermoSolution. Onze isolatie partners verzorgen de adviesgesprekken, offertes de isolatiewerkzaamheden. Twijfel je of jouw kruipruimte geschikt is voor bodemisolatie? We adviseren je graag.

Adviesgesprek aanvragen

Persoonlijke gegevens

Ik wil bodemisolatie

Veelgestelde vragen over isolatie voor je huis

Wat kost een huis isoleren?

Met goede isolatie kun je flink besparen op je energierekening, maar wat kost het isoleren van je huis eigenlijk? De kosten voor isolatie verschillen enorm per situatie. Dit komt omdat ze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren: het soort isolatiemateriaal, type woning, afmetingen, aantal vierkante meters van muren of vloeren en het type isolatie. Over het algemeen is spouwmuurisolatie de goedkoopste vorm van isolatie, vloer- en dakisolatie daarentegen vallen vaak al wat duurder uit. Wil jij weten hoeveel het kost om jouw huis te isoleren? Vraag een gratis adviesgesprek aan.


Adviesgesprek aanvragen
Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?

Niet voor iedereen is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie duidelijk. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd. Dat kan aan de onderkant van een vloer maar ook aan de bovenkant.


Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie
Krijg ik subsidie voor het isoleren van mijn huis?

Huiseigenaren kunnen subsidie voor isolatie aanvragen. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbelglas, HR glas en triple glas en vloerisolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter en je kunt deze alleen aanvragen als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf. Lees meer informatie over de subsidie voor isolatie op de website van de Rijksoverheid. Er zijn twee manieren waarop je gebruik kunt maken van isolatie subsidie, namelijk door binnen 24 maanden twee delen van je huis te isoleren of door isolatie te combineren met het duurzaam verwarmen van je huis. 

 

Verder is het in sommige gemeentes en provincies mogelijk om subsidie aan te vragen. Bekijk de Energiesubsidiewijzer om te kijken welke subsidiemogelijkheden er in jouw regio van toepassing zijn.


Lees hier alles over subsidie en isolatie
Wat is de terugverdientijd van isolatie?

De terugverdientijd van isolatie verschilt per type isolatie. De kosten voor isolatie kunnen erg uiteenlopen, doordat deze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Vloer- en bodemisolatie is over het algemeen kostbaarder dan spouwmuurisolatie. Daardoor is de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie logischerwijs korter. Wil je precies weten in hoeveel jaar jij jouw isolatie investering hebt terugverdiend? Vraag een gratis adviesgesprek aan. 


Adviesgesprek aanvragen
Wat zijn de voordelen van isolatie voor thuis?

Je woning isoleren heeft heel veel voordelen. Je bespaart niet alleen flink op je energierekening, je verbetert ook het wooncomfort van je woning. In de winter blijft het binnen lekker warm en in de zomer kun je de woning makkelijker koel houden. Bovendien vermindert goede isolatie de tocht en vocht in je woning.