Isolatie Pure Energie Header v2

Isolatie voor je huis

Huis isoleren

Doe de isolatiescan voor thuis

Gratis en persoonlijk advies op maat

Gecertificeerd isolatiespecialist

Vrijblijvend advies, je zit nergens aan vast

4/5 - Beoordeling homeQgo

Doe de isolatiescan voor thuis

Gratis en persoonlijk advies op maat

Gecertificeerd isolatiespecialist

Vrijblijvend advies, je zit nergens aan vast

4/5 - Beoordeling homeQgo
Binnen 2 minuten een gratis offerte

Vul je gegevens hieronder in, zodat we je een persoonlijk advies kunnen geven.

homeQgo

Huis isoleren: de mogelijkheden en voordelen van isolatie

Je huis isoleren zorgt niet alleen voor een warm huis in de winter, het zorgt er ook nog eens voor dat de warmte in de zomer buiten blijft. Bovendien bespaar je met een goed geïsoleerd huis flink op je energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Er zijn verschillende soorten isolatie voor thuis. Benieuwd met welke isolatie je het meest kunt besparen en wat er bij jou thuis mogelijk is? Dankzij de isolatiescan weet jij binnen 2 minuten hoeveel jij kunt besparen met isolatie en wat het kost.

Soorten isolatie voor thuis

Er zijn verschillende soorten isolatie voor thuis, zo kun je er voor kiezen om je spouwmuur, vloer, kruipruimte of dak te isoleren. Je kunt er ook voor kiezen om je ramen te vervangen door HR++ glas.

Isolatie spouwmuur Pure Energie

Spouwmuur isolatie

Met spouwmuurisolatie kun je direct besparen op je energierekening. Voor het isoleren van je muur gebruiken we duurzaam isolatiemateriaal zonder schadelijke stoffen.

Spouwmuur isoleren
Isolatie vloer Pure Energie

Vloerisolatie

Met juiste vloerisolatie houd je de kou uit de grond tegen, waardoor de vloer in je huis veel warmer en comfortabeler aanvoelt. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Vloer isoleren
Dakisolatie Pure Energie

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je warmteverlies uit je woning enorm verminderen. Zo hoef je minder te stoken en kun je al snel tot 30% energie en geld besparen.

Dak isoleren
Isolatie bodem Pure Energie

Bodemisolatie

Met bodemisolatie isoleer je de hele kruipruimte van je woning. Met bodemisolatie wordt de kruipruimte droger en warmer, waardoor het klimaat in huis verbetert.

Kruipruimte isoleren
CTA HR glas

Je huis isoleren met HR++ glas

Isolatie voor je ramen

HR++ ramen isoleren twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en zelfs tot zes keer beter dan enkel glas. Laat daarom jouw enkel en dubbel glas vervangen door HR++ glas. Met de huisscan weet jij binnen 2 minuten hoeveel het kost om jouw ramen te isoleren, wat je bespaart en wat de terugverdientijd is.

Start huisscan

Huis laten isoleren: de voordelen

Het isoleren van je huis heeft meerdere voordelen. We hebben ze voor je op een rij gezet. Wel zo makkelijk.

Iconenset groen donkergroen financieel

Hoge besparing

Met isolatie bespaar je maandelijks veel op je energieverbruik en dat is goed voor de portemonnee.

Iconenset groen donkergroen blaadje

Minder CO2-uitstoot

Minder energie verbruiken betekent ook minder CO2-uitstoot. Isolatie is dus een goede keuze voor het milieu.

Iconenset groen dgroen Tekengebied huis

Je huis wordt meer waard

Door goede isolatie krijgt je huis een beter energielabel en dat heeft weer invloed op de waarde van je huis.

eb200507 de lutte138 edit

Duurzaam advies binnen 2 minuten

Doe de isolatiescan

Benieuwd wat er bij jou thuis mogelijk is? Met de isolatiescan weet jij binnen 2 minuten welke soorten isolatie bij jouw situatie passen, wat dit kost en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Start de isolatiescan

Verder je huis verduurzamen

Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je huis? Dat kan. Je kunt op verschillende manieren je huis verduurzamen. Combineren kan ook. Onze duurzame partners kijken graag met je mee.

Header Zonnepanelen Friesland Pure Energie

Zonnepanelen

Wek zelf groene stroom op met zonnepanelen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Doe de gratis huisscan om te kijken hoeveel jij kunt besparen met eigen zonnepanelen.

Naar zonnepanelen
warmtepomp Pure Energie

Warmtepomp

Als je je woning duurzaam wilt verwarmen, dan is een hybride warmtepomp een slimme keuze. Of jouw woning ook geschikt is voor een warmtepomp, hangt af van verschillende zaken.

Naar warmtepomp
CTA Vrouw met Ipad op de grond

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de meest comfortabele manier om je huis te verwarmen. Daarnaast is het een duurzame investering die energie bespaart. Ook is het goed te combineren met een warmtepomp en isolatie.

Naar vloerverwarming
cta hr ketel installeren pure energie

Hr-ketel

Een HR-ketel is schoner en zuiniger dan een gewone cv-ketel. Daarnaast gebruikt een HR-ketel bijna een kwart minder energie, wat zorgt voor een directe besparing op je energierekening.

Naar hr-ketel
CTA Isolatie advies vloer

Subsidie voor het isoleren van je huis

ISDE Subsidie

Huiseigenaren kunnen subsidie voor isolatie aanvragen. Dat is goed nieuws, want zo houd je geld over voor andere energiebesparende maatregelen. De subsidie isolatie is een vast bedrag per vierkante meter. De subsidiebedragen verdubbelen als je 2 of meer isolatiemaatregelen neemt of als je een isolatiemaatregel combineert met een warmtepomp, zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet.

Zo werkt het

Veelgestelde vragen over isolatie voor je huis

Hier lees je meer informatie over de subsidiemogelijkheden, kosten en voordelen van isolatie. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking
Wat kost een huis isoleren?

Met goede isolatie kun je flink besparen op je energierekening, maar wat kost het isoleren van je huis eigenlijk? De kosten voor isolatie verschillen enorm per situatie. Dit komt omdat ze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren: het soort isolatiemateriaal, type woning, afmetingen, aantal vierkante meters van muren of vloeren en het type isolatie. Over het algemeen is spouwmuurisolatie de goedkoopste vorm van isolatie, vloer- en dakisolatie daarentegen vallen vaak al wat duurder uit.

 

Wil jij weten hoeveel het kost om jouw huis te isoleren? Dankzij de isolatiescan op onze website weet jij direct wat er bij jou thuis mogelijk is, wat het kost en hoeveel subsidie je kunt terugvragen.


Doe de isolatiescan
Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?

Niet voor iedereen is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie duidelijk. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd. Dat kan aan de onderkant van een vloer maar ook aan de bovenkant.


Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie
Krijg ik subsidie voor het isoleren van mijn huis?

Huiseigenaren kunnen subsidie voor isolatie aanvragen. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbelglas, HR glas en triple glas en vloerisolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter en je kunt deze alleen aanvragen als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf. Lees meer informatie over de subsidie voor isolatie op de website van de Rijksoverheid. Er zijn twee manieren waarop je gebruik kunt maken van isolatie subsidie, namelijk door binnen 24 maanden twee delen van je huis te isoleren of door isolatie te combineren met het duurzaam verwarmen van je huis. 

 

Verder is het in sommige gemeentes en provincies mogelijk om subsidie aan te vragen. Bekijk de Energiesubsidiewijzer om te kijken welke subsidiemogelijkheden er in jouw regio van toepassing zijn.


Lees hier alles over subsidie en isolatie
Wat is de terugverdientijd van isolatie?

De terugverdientijd van isolatie verschilt per type isolatie. De kosten voor isolatie kunnen erg uiteenlopen, doordat deze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Vloer- en bodemisolatie is over het algemeen kostbaarder dan spouwmuurisolatie. Daardoor is de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie logischerwijs korter. Wil je precies weten in hoeveel jaar jij jouw isolatie investering hebt terugverdiend? Doe dan de isolatiescan en ontvang direct een offerte op maat.


Doe de isolatiescan
Wat zijn de voordelen van isolatie voor thuis?

Je woning isoleren heeft heel veel voordelen. Je bespaart niet alleen flink op je energierekening, je verbetert ook het wooncomfort van je woning. In de winter blijft het binnen lekker warm en in de zomer kun je de woning makkelijker koel houden. Bovendien vermindert goede isolatie de tocht en vocht in je woning.