• Oude isolatie is geen probleem
  • Gecertificeerd isolatiespecialist
  • Zeer hoge isolatiewaarde
Isolatie Pure Energie Header v2

Isolatie voor je huis

Huis isoleren

Bekijk de mogelijkheden

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Oude isolatie is geen probleem Gecertificeerd isolatiespecialist Zeer hoge isolatiewaarde
Gratis isolatie advies voor thuis

Bekijk de mogelijkheden

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Oude isolatie is geen probleem Gecertificeerd isolatiespecialist Zeer hoge isolatiewaarde
Gratis isolatie advies voor thuis

Huis isoleren: de mogelijkheden en voordelen

Je huis isoleren zorgt niet alleen voor een warm huis in de winter, je zorgt er ook nog eens voor dat de warmte in de zomer buiten blijft. Bovendien bespaar je met een goed geïsoleerd huis flink op je energierekening en draag je bij aan een beter milieu. Er zijn verschillende soorten isolatie voor thuis, zo kun je er voor kiezen

om je vloer, kruipruimte of schouwmuur te isoleren. Welke soort isolatie levert de meeste besparing op en wat is de beste isolatie voor jouw huis? Wij kijken graag samen met onze isolatie specialist naar jouw persoonlijke situatie en rekenen uit hoeveel jij kunt besparen met de juiste isolatie voor thuis.

Isolatie spouwmuur Pure Energie

Spouwmuur isolatie

Met spouwmuurisolatie kun je direct besparen op je energierekening. Voor het isoleren van je muur gebruiken we FTX1, een isolatiemateriaal zonder schadelijke stoffen.

Meer over spouwmuurisolatie
Isolatie vloer Pure Energie

Vloerisolatie

Vloerisolatie houdt de kou uit de grond tegen, waardoor je vloer lekker warm aanvoelt. In de meeste gevallen plaatsen we kruipruimte isolatie, maar er zijn meerdere mogelijkheden.

Meer over vloerisolatie
Isolatie bodem Pure Energie

Bodemisolatie

Met bodemisolatie isoleer je de hele kruipruimte van je woning. Met bodemisolatie wordt de kruipruimte droger en warmer, waardoor het klimaat in huis verbetert.

Meer over bodemisolatie
CTA Isolatieadviseur Pure Energie

Duurzame isolatie door isolatie specialisten

ThermoSolutions

Bij Pure Energie werken we samen met isolatie specialist ThermoSolutions. We maken gebruik van duurzaam isolatiemateriaal die niet schadelijk zijn voor het milieu, zoals FTX1, PIF en EPS Parels. Bij isolatie via Pure Energie ben je verzekerd van ervaren en gediplomeerde monteurs.

Adviesgesprek aanvragen

Huis laten isoleren binnen 1 dag

Iconenset groen donkergroen 1

Check eerst zelf je woning

Doe de check en kom erachter voor welke isolatie jouw woning in aanmerking komt.

Iconenset groen donkergroen 2

Specialist komt op locatie

We komen bij je langs om in de spouwmuur en/of kruipruimte van je huis te kijken.

Iconenset groen donkergroen 3

Huis laten isoleren

Vaak is het isoleren van je spouwmuur, vloer of bodem al binnen 1 werkdag gereed.

Adviesgesprek isolatie aanvragen

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Persoonlijke gegevens

Ik wil spouwmuur isolatie

Ik wil vloerisolatie

Ik wil bodemisolatie

Overig

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
CTA Spouwmuurisolatie Pure Energie

Welke soorten isolatie zijn er?

Isolatie woning

Er zijn verschillende isolatiemogelijkheden voor thuis. Samen met onze isolatie specialist faciliteren wij spouwmuurisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. We regelen alles voor je, van persoonlijk advies tot de installatie. De isolatie specialisten staan voor je klaar.

Bekijk mogelijkheden

Veelgestelde vragen over isolatie voor je huis

Hier lees je meer informatie over de subsidiemogelijkheden, kosten en voordelen van isolatie. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

Wat kost een huis isoleren?

Met goede isolatie kun je flink besparen op je energierekening, maar wat kost het isoleren van je huis eigenlijk? De kosten voor isolatie verschillen enorm per situatie. Dit komt omdat ze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren: het soort isolatiemateriaal, type woning, afmetingen, aantal vierkante meters van muren of vloeren en het type isolatie. Over het algemeen is spouwmuurisolatie de goedkoopste vorm van isolatie, vloer- en dakisolatie daarentegen vallen vaak al wat duurder uit. Wil jij weten hoeveel het kost om jouw huis te isoleren? Vraag een gratis adviesgesprek aan.


Adviesgesprek aanvragen
Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?

Niet voor iedereen is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie duidelijk. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd. Dat kan aan de onderkant van een vloer maar ook aan de bovenkant.


Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie
Krijg ik subsidie voor het isoleren van mijn huis?

Huiseigenaren kunnen subsidie voor isolatie aanvragen. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbelglas, HR glas en triple glas en vloerisolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter en je kunt deze alleen aanvragen als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf. Lees meer informatie over de subsidie voor isolatie op de website van de Rijksoverheid. Er zijn twee manieren waarop je gebruik kunt maken van isolatie subsidie, namelijk door binnen 24 maanden twee delen van je huis te isoleren of door isolatie te combineren met het duurzaam verwarmen van je huis. 

 

Verder is het in sommige gemeentes en provincies mogelijk om subsidie aan te vragen. Bekijk de Energiesubsidiewijzer om te kijken welke subsidiemogelijkheden er in jouw regio van toepassing zijn.


Lees hier alles over subsidie en isolatie
Wat is de terugverdientijd van isolatie?

De terugverdientijd van isolatie verschilt per type isolatie. De kosten voor isolatie kunnen erg uiteenlopen, doordat deze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Vloer- en bodemisolatie is over het algemeen kostbaarder dan spouwmuurisolatie. Daardoor is de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie logischerwijs korter. Wil je precies weten in hoeveel jaar jij jouw isolatie investering hebt terugverdiend? Vraag een gratis adviesgesprek aan. 


Adviesgesprek aanvragen
Wat zijn de voordelen van isolatie voor thuis?

Je woning isoleren heeft heel veel voordelen. Je bespaart niet alleen flink op je energierekening, je verbetert ook het wooncomfort van je woning. In de winter blijft het binnen lekker warm en in de zomer kun je de woning makkelijker koel houden. Bovendien vermindert goede isolatie de tocht en vocht in je woning.