Isolatie Pure Energie Header v2

Vloerisolatie voor je huis

Isolatie van de vloer

Doe de isolatiescan voor thuis

Gratis en persoonlijk advies op maat

Gecertificeerde isolatiespecialisten

Binnen 2 minuten een gratis offerte

4.2/5 - Beoordeling homeQgo

Doe de isolatiescan voor thuis

Gratis en persoonlijk advies op maat

Gecertificeerde isolatiespecialisten

Binnen 2 minuten een gratis offerte

4.2/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Vloerisolatie: de voordelen, kosten en besparing

Met juiste vloerisolatie houd je de kou uit de grond tegen, waardoor de vloer in je huis veel warmer aanvoelt. Bovendien bespaar je met vloerverwarming flink op je energierekening. Bij vloerisolatie wordt er isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer bevestigd.

Voor het plaatsen van vloerisolatie is het belangrijk dat de kruipruimte van je woning goed bereikbaar is. Wil je weten of vloerisolatie mogelijk is? Dankzij de isolatiescan weet jij direct wat bij jou thuis mogelijk is. Het duurt maar 2 minuten.

CTA Vrouw met Ipad op de grond

Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Vloerisolatie plaatsen

We kunnen vloerisolatie plaatsen als het kruipluik minimaal 50 centimeter hoog is en er een vrije doorgang is tussen de funderingsmuren. Bovendien is het belangrijk dat de kruipruimte droog en vrij van puin is. Bij een vochtige kruipruimte is bodemisolatie een betere oplossing.

Start isolatiescan
CTA Isolatie advies vloer

Vloer isoleren binnen 1 werkdag

Duurzaam isoleren

Controleer of jouw kruipruimte geschikt is voor vloerisolatie en vraag een gratis offerte aan. Daarna komt er een installateur bij je langs om te bekijken welk isolatiemateriaal geschikt is voor het isoleren van jouw vloer. Het monteren van de vloerisolatie kan vaak al binnen 1 werkdag. 

Offerte aanvragen

De voordelen van vloerisolatie

Het isoleren van je huis heeft meerdere voordelen. We hebben ze voor je op een rij gezet. Wel zo makkelijk.

Iconenset groen donkergroen financieel

Energiebesparing

Met vloerisolatie bespaar je maandelijks op je energieverbruik en dat is goed voor de portemonnee.

Iconenset groen donkergroen blaadje

Minder CO2-uitstoot

Minder energie verbruiken betekent ook minder CO2-uitstoot. Isolatie is dus een goede keuze voor het milieu. 

Iconenset groen dgroen Tekengebied huis

Je huis wordt meer waard

Door goede isolatie krijgt je huis een beter energielabel en dat heeft weer invloed op de waarde van je huis.

Iconenset groen donkergroen Terugverdientijd 17

Snel terugverdiend

Vloerisolatie is een investering die je door de hoge besparing al snel hebt terugverdiend. 

CTA HR glas

Kosten en besparingen van vloerisolatie

Vloer isoleren

Vloerisolatie zorgt gemiddeld voor een besparing van 15% op je energiekosten. Als je meer wilt besparen op je energiekosten, raden we je aan om te kijken of je nog meer kunt laten isoleren in je woning. Zo bespaar je met spouwmuurisolatie gemiddeld 31% op je energiekosten en met dakisolatie gemiddeld 29%. Doe gratis en vrijblijvend de isolatiescan en ontdek hoeveel je bespaart door je huis beter te isoleren.

Start isolatiescan
Header Spouwmuurisolatie Pure Energie

Duurzame isolatie door specialisten

Vloerisolatie plaatsen

Bij Pure Energie werken we samen met duurzame partners bij jou in de buurt. Onze isolatie partners verzorgen de adviesgesprekken, offertes de isolatiewerkzaamheden. Twijfel je of jouw kruipruimte geschikt is voor vloerisolatie? Doe de isolatiescan om erachter te komen wat bij jou mogelijk is.

Start isolatiescan

Soorten isolatie voor thuis

Er zijn verschillende soorten isolatie voor thuis, zo kun je er voor kiezen om je kruipruimte, dak of schouwmuur te isoleren. Je kunt er ook voor kiezen om je ramen te vervangen door HR++ glas. Combineren kan ook. Onze duurzame partner kijkt graag met je mee.

Isolatie spouwmuur Pure Energie

Spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie kun je direct besparen op je energierekening. Voor het isoleren van je muur gebruiken we duurzaam isolatiemateriaal zonder schadelijke stoffen.

Spouwmuur isoleren
Dakisolatie Pure Energie

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je warmteverlies uit je woning enorm verminderen. Zo hoef je minder te stoken en kun je al snel tot 30% energie en geld besparen.

Dak isoleren
Isolatie bodem Pure Energie

Bodemisolatie

Met bodemisolatie isoleer je de hele kruipruimte van je woning. Met bodemisolatie wordt de kruipruimte droger en warmer, waardoor het klimaat in huis verbetert.

Kruipruimte isoleren
HR Glas Pure Energie

HR++ glas

HR++ ramen isoleren twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en zelfs tot zes keer beter dan enkel glas. Laat daarom jouw enkel en dubbel glas vervangen door HR++ glas.

Glas isoleren
CTA Lamp uitdraaien

Energieadvies voor je huis binnen 2 minuten

Doe de huisscan

Benieuwd hoe jij, naast isolatie, je huis nog verder kunt verduurzamen? Bijvoorbeeld met zonnepanelen of een warmtepompMet de huisscan op onze website weet jij binnen 2 minuten hoe jij jouw huis kunt verduurzamen, wat dit kost en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Naar de huisscan

Veelgestelde vragen over isolatie voor je huis

Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking
Wat kost een huis isoleren?

Met goede isolatie kun je flink besparen op je energierekening, maar wat kost het isoleren van je huis eigenlijk? De kosten voor isolatie verschillen enorm per situatie. Dit komt omdat ze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren: het soort isolatiemateriaal, type woning, afmetingen, aantal vierkante meters van muren of vloeren en het type isolatie. Over het algemeen is spouwmuurisolatie de goedkoopste vorm van isolatie, vloer- en dakisolatie daarentegen vallen vaak al wat duurder uit.

 

Wil jij weten hoeveel het kost om jouw huis te isoleren? Dankzij de isolatiescan op onze website weet jij direct wat er bij jou thuis mogelijk is, wat het kost en hoeveel subsidie je kunt terugvragen.


Doe de isolatiescan
Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?

Niet voor iedereen is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie duidelijk. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd. Dat kan aan de onderkant van een vloer maar ook aan de bovenkant.


Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie
Krijg ik subsidie voor het isoleren van mijn huis?

Huiseigenaren kunnen subsidie voor isolatie aanvragen. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbelglas, HR glas en triple glas en vloerisolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter en je kunt deze alleen aanvragen als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf. Lees meer informatie over de subsidie voor isolatie op de website van de Rijksoverheid. Er zijn twee manieren waarop je gebruik kunt maken van isolatie subsidie, namelijk door binnen 24 maanden twee delen van je huis te isoleren of door isolatie te combineren met het duurzaam verwarmen van je huis. 

 

Verder is het in sommige gemeentes en provincies mogelijk om subsidie aan te vragen. Bekijk de Energiesubsidiewijzer om te kijken welke subsidiemogelijkheden er in jouw regio van toepassing zijn.


Lees hier alles over subsidie en isolatie
Wat is de terugverdientijd van isolatie?

De terugverdientijd van isolatie verschilt per type isolatie. De kosten voor isolatie kunnen erg uiteenlopen, doordat deze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Vloer- en bodemisolatie is over het algemeen kostbaarder dan spouwmuurisolatie. Daardoor is de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie logischerwijs korter. Wil je precies weten in hoeveel jaar jij jouw isolatie investering hebt terugverdiend? Doe dan de isolatiescan en ontvang direct een offerte op maat.


Doe de isolatiescan
Wat zijn de voordelen van isolatie voor thuis?

Je woning isoleren heeft heel veel voordelen. Je bespaart niet alleen flink op je energierekening, je verbetert ook het wooncomfort van je woning. In de winter blijft het binnen lekker warm en in de zomer kun je de woning makkelijker koel houden. Bovendien vermindert goede isolatie de tocht en vocht in je woning.