• Duurzaam isolatiefolie
  • Isolatie in de kruipruimte
  • Zeer hoge isolatiewaarde
Isolatie Pure Energie Header v2

Vloerisolatie voor je huis

Huis isoleren: vloerisolatie en bodemisolatie

Vraag adviesgesprek aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Duurzaam isolatiefolie Isolatie in de kruipruimte Zeer hoge isolatiewaarde
Gratis vloerisolatie advies voor thuis

Vraag adviesgesprek aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Duurzaam isolatiefolie Isolatie in de kruipruimte Zeer hoge isolatiewaarde
Gratis vloerisolatie advies voor thuis

Vloerisolatie: de voordelen, kosten en besparing

Met juiste vloerisolatie houd je de kou uit de grond tegen, waardoor de vloer in je huis veel warmer aanvoelt. Bovendien bespaar je met vloerverwarming flink op je energierekening. Bij vloerisolatie wordt er isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer bevestigd.

Wij plaatsen duurzaam isolatiefolie in je kruipruimte, hiervoor is het belangrijk dat de kruipruimte van je woning goed bereikbaar is. Wil je weten of vloerisolatie mogelijk is? Dan komen onze adviseurs graag bij je langs.

CTA Vrouw met Ipad op de grond

Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Vloerisolatie plaatsen

We kunnen vloerisolatie plaatsen als het kruipluik minimaal 50 centimeter hoog is en er een vrije doorgang is tussen de funderingsmuren. Bovendien is het belangrijk dat de kruipruimte droog en vrij van puin is. Bij een vochtige kruipruimte is bodemisolatie een betere oplossing.

Adviesgesprek aanvragen
CTA Isolatie advies vloer

Vloer isoleren met duurzaam PIF isolatie

Duurzaam isoleren

Voor vloerisolatie maken we gebruik van PIF isolatiefolie. PIF isolatiefolie is een compact maar robuust isolatiefolie met een hoge isolatiewaarde. Bovendien is het een duurzaam isolatiefolie dat niet schadelijk is voor het milieu. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over PIF isolatie. 

Offerte aanvragen

Vloerisolatie binnen 1 dag

Iconenset groen donkergroen 1

Controleer je kruipruimte

Controleer of jouw kruipruimte geschikt is voor het monteren van PIF isolatie.

Iconenset groen donkergroen 2

Beoordelen op locatie

We komen bij je langs om te bekijken of jouw kruipruimte geschikt is voor PIF isolatie.

Iconenset groen donkergroen 3

Vloer laten isoleren

Vaak is het monteren van de vloerisolatie al binnen 1 werkdag gereed.

Header Spouwmuurisolatie Pure Energie

Duurzame isolatie door specialisten

ThermoSolutions

Bij Pure Energie werken we samen met isolatie specialist ThermoSolution. Onze isolatie partners verzorgen de adviesgesprekken, offertes de isolatiewerkzaamheden. Twijfel je of jouw kruipruimte geschikt is voor vloerisolatie? We adviseren je graag.

Adviesgesprek aanvragen

Adviesgesprek vloerisolatie

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Persoonlijke gegevens

Ik wil vloerisolatie

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Veelgestelde vragen over isolatie voor je huis

Wat kost een huis isoleren?

Met goede isolatie kun je flink besparen op je energierekening, maar wat kost het isoleren van je huis eigenlijk? De kosten voor isolatie verschillen enorm per situatie. Dit komt omdat ze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren: het soort isolatiemateriaal, type woning, afmetingen, aantal vierkante meters van muren of vloeren en het type isolatie. Over het algemeen is spouwmuurisolatie de goedkoopste vorm van isolatie, vloer- en dakisolatie daarentegen vallen vaak al wat duurder uit. Wil jij weten hoeveel het kost om jouw huis te isoleren? Vraag een gratis adviesgesprek aan.


Adviesgesprek aanvragen
Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?

Niet voor iedereen is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie duidelijk. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd. Dat kan aan de onderkant van een vloer maar ook aan de bovenkant.


Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie
Krijg ik subsidie voor het isoleren van mijn huis?

Huiseigenaren kunnen subsidie voor isolatie aanvragen. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbelglas, HR glas en triple glas en vloerisolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter en je kunt deze alleen aanvragen als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf. Lees meer informatie over de subsidie voor isolatie op de website van de Rijksoverheid. Er zijn twee manieren waarop je gebruik kunt maken van isolatie subsidie, namelijk door binnen 24 maanden twee delen van je huis te isoleren of door isolatie te combineren met het duurzaam verwarmen van je huis. 

 

Verder is het in sommige gemeentes en provincies mogelijk om subsidie aan te vragen. Bekijk de Energiesubsidiewijzer om te kijken welke subsidiemogelijkheden er in jouw regio van toepassing zijn.


Lees hier alles over subsidie en isolatie
Wat is de terugverdientijd van isolatie?

De terugverdientijd van isolatie verschilt per type isolatie. De kosten voor isolatie kunnen erg uiteenlopen, doordat deze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Vloer- en bodemisolatie is over het algemeen kostbaarder dan spouwmuurisolatie. Daardoor is de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie logischerwijs korter. Wil je precies weten in hoeveel jaar jij jouw isolatie investering hebt terugverdiend? Vraag een gratis adviesgesprek aan. 


Adviesgesprek aanvragen
Wat zijn de voordelen van isolatie voor thuis?

Je woning isoleren heeft heel veel voordelen. Je bespaart niet alleen flink op je energierekening, je verbetert ook het wooncomfort van je woning. In de winter blijft het binnen lekker warm en in de zomer kun je de woning makkelijker koel houden. Bovendien vermindert goede isolatie de tocht en vocht in je woning.