• Vrijblijvend adviesgesprek
  • Deskundig advies
  • Persoonlijke energieadviseur

Zonnepanelen kopen: waar op letten?

Zelf energie opwekken

Het kopen van zonnepanelen is niet iets wat je elke dag doet. Zonnepanelen zijn een investering en daarom is het belangrijk dat je van tevoren goed informeert naar de mogelijkheden en de voordelen. Zelf energie opwekken is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Om een optimaal rendement te behalen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen. Onze specialisten zijn er om te helpen, dus we leggen je graag uit waar je op moet letten.

Controleer of je dak geschikt is

Controleer voordat je zonnepanelen koopt of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. De plek van jouw installatie heeft namelijk grote invloed op het rendement van je zonnepanelen. Denk hierbij aan het beschikbare dakoppervlak, de hellingrichting en de hellingshoek van je dak. Aan de hand van het dakoppervlak wordt gekeken hoeveel ruimte er is voor het plaatsen van panelen, maar de hellingshoek en de richting hebben juist invloed op het rendement. In de meest ideale situatie is je dak gericht op het zuiden en heeft het een hellingshoek van ongeveer 35 graden. Heb je geen dak op zuiden of juist een plat dak? Ook dan kunnen zonnepanelen nog steeds erg interessant zijn! Vraag een adviesgesprek aan en onze energieadviseurs rekenen het graag voor uit. 

Bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt

Bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om jouw energieverbruik volledig te dekken. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3.300 kWh stroom. Maar het kan zijn dat jouw gezin meer of minder verbruikt. Houd hierbij rekening met veranderingen in de toekomst. Wil je op termijn een elektrische auto kopen? Dan is er een grote kans dat jouw verbruik in de toekomst zal toenemen. 

Stel samen met een zonadviseur van Pure Energie een installatie samen die past bij jouw energieverbruik. Op deze manier blijft zonne-energie opwekken financieel aantrekkelijk. Een gemiddeld gezin heeft 12 tot 14 zonnepanelen nodig om voldoende energie op te wekken. De terugverdiendtijd van zonnepanelen is gemiddeld 7 jaar. 

Reken uit wat zonnepanelen kosten

Als je weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, kun je ook uitrekenen wat de aanschaf van zonnepanelen voor jou kost. Een installatie van een gemiddelde installatie van 12 zonnepanelen, inclusief omvormer en monitoringssysteem - waarmee je de opbrengst in de gaten kunt houden - kost circa € 4.500 euro. Je kunt met de zonnepanelen scan snel berekenen hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt en wat het kost.

Doe de scan Doe de scan

Onderzoek of je subsidie kunt aanvragen

Niet in heel Nederland kun je subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Dat verschilt per gemeente. Informeer bij de gemeente waarin je woont of dat het geval is ja of nee. Verder kun je vaak een lening afsluiten tegen een laag rentepercentage en aantrekkelijke voorwaarden. Denk aan de Energiebespaarlening en de Duurzaamheidslening of aan speciale hypotheken bij de bank. Hiermee kun je dan het verduurzamen van je woning financieren.

Offerte binnen 2 minuten

Doe de gratis zonnepanelen scan

De zonnepanelen scan duurt maar 2 minuten! Je ontvangt direct een 3D-model van jouw woning inclusief installatieplan en informatie over de kosten en terugverdientijd. De zonnepanelen scan is gratis en je zit nergens aan vast.

Doe de scan Doe de scan