• Onze merken zijn van A-kwaliteit
  • Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Extra voordeel via het zon-collectief
Platdak Header gespiegeld

Zonnepanelen op een plat dak

Wij zijn energiemakers

Stel je zonnepanelen pakket samen

89% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Onze merken zijn van A-kwaliteit Installatie door gecertificeerde installateurs Extra voordeel via het zon-collectief
Wij regelen de btw-teruggave gratis voor je

Stel je zonnepanelen pakket samen

89% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Onze merken zijn van A-kwaliteit Installatie door gecertificeerde installateurs Extra voordeel via het zon-collectief
Wij regelen de btw-teruggave gratis voor je

Zonnepanelen op plat dak plaatsen

Wil je zonnepanelen op een plat dak laten plaatsen? Daar helpen wij je graag bij. Om zeker te weten of je platte dak geschikt is voor zonnepanelen controleren onze specialisten dit vooraf. Je ontvangt van ons een offerte op maat die past bij jouw situatie.

Na akkoord plaatsen we onze zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit, zodat jij verzekerd bent van zelf opgewekte groene stroom. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook nog eens voor een veel lagere energierekening.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een investering, dus wij zorgen ervoor dat je weet waar je aan toe bent. Zo kun jij zorgeloos profiteren van zonne-energie.

A-kwaliteit zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-merken. Jij krijgt de beste zonnepanelen en daardoor het beste resultaat.

Installatie binnen één dag

Onze zonnepanelen worden binnen één dag geplaatst door een gecertificeerde installateur.

BTW-teruggave service

De betaalde btw terugvragen was nog nooit zo makkelijk. Je hoeft niets te doen, wij regelen het voor je!

Platdak

Zonnepanelen op een plat dak plaatsen

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is materiaal nodig om de panelen in de juiste hellingshoek te leggen. Daarnaast moet er voldoende afstand zijn tussen de rijen, zodat schaduwval wordt voorkomen. Hoe kleiner de hoek, hoe dichter de rijen zonnepanelen op elkaar kunnen staan. Onze specialisten houden hier rekening mee en zorgen voor een nauwkeurige plaatsing van jouw zonnepanelen. Zo haal jij het maximale rendement. 

Vraag een adviesgesprek aan
Platdak CTA

Voordelen van zonnepanelen op een plat dak

Zelf energie opwekken

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak bepalen we zelf de oriëntatie en hellingshoek. Dat is zeer gunstig, want zonnepanelen gericht op het zuiden wekken het meeste op. Een bijkomend voordeel is dat de zonnepanelen op een plat dak nauwelijks zichtbaar zijn. Niet iedereen vindt zonnepanelen een sierlijke toevoeging voor zijn huis, maar met een plat dak hoef jij je daar geen zorgen om te maken.

CTA plat dak zonnepanelen verzwaren

Het verzwaren van zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen plat dak

Iets waar we bij het leggen van zonnepanelen op een plat dak rekening mee moeten houden is dat er vaak extra ballast nodig is om de panelen stevig te verankeren. Veiligheid staat voorop en we willen natuurlijk niet dat de zonnepanelen van het dak waaien. Het verzwaren van de zonnepanelen is dus nodig, maar zorgt ook dat er extra belasting is voor het dak.

Doe de dakcheck

Vraag een adviesgesprek aan

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wat is een terugleververgoeding?

 Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.