Platdak Header gespiegeld

Zonnepanelen plat dak

Wij zijn energiemakers

Doe de zonnepanelenscan

Ontvang binnen 2 minuten een offerte

Installatie door gecertificeerde installateurs

Direct inzicht in kosten en besparingen

4.2/5 - Beoordeling homeQgo

Doe de zonnepanelenscan

Ontvang binnen 2 minuten een offerte

Installatie door gecertificeerde installateurs

Direct inzicht in kosten en besparingen

4.2/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Zonnepanelen op platte daken

Met zonnepanelen op je dak wek je zelf écht groene stroom op. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook nog eens voor een veel lagere energierekening. De meeste platte daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, dus waar wacht je nog op? Doe de gratis zonnepanelencheck en ontvang een persoonlijk advies op maat, inclusief de kosten, besparingen en terugverdientijd van de zonnepanelen.

CTA isolatie advies 2

Doe de gratis zonnepanelen scan

Offerte binnen 2 minuten

Wil je zonnepanelen op een plat dak laten plaatsen? Daar helpen wij je graag bij. Doe de zonnepanelen scan om zeker te weten of jouw platte dak geschikt is voor zonnepanelen. Aan de hand van gegevens uit het Kadaster, het Actueel Hoogtebestand en gegevens van de Rijksoverheid wordt een 3D-model van je woning gemaakt. Hierdoor ontvang jij een offerte op maat die past bij jouw situatie.

Start de scan

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een investering, dus wij zorgen ervoor dat je weet waar je aan toe bent. Zo kun jij zorgeloos profiteren van zonne-energie.

Iconenset geel oranje Financieel

Lagere energierekening

Met eigen zonnepanelen wek je zelf groene stroom op, waarmee je maandelijks flink bespaart op je energierekening.

Iconenset geel oranje Oplossing

Goede investering

Door het hoge rendement en de lange levensduur van zonnepanelen, verdien je ze vaak al binnen een paar jaar terug.

Iconenset geel oranje Blaadje

Milieuvriendelijk

Met zonnepanelen op jouw dak verminder je jouw CO2-uitstoot. Zonnepanelen zijn dus ook een goede keuze voor het milieu.

Iconenset geel oranje Huis

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen leiden vaak tot een beter energielabel en dat is gunstig voor de waarde van je woning als je deze wilt verkopen.

Daktypen platdak Pure Energie

Zonnepanelen op plat dak monteren

Bevestiging zonnepanelen plat dak

Voor het monteren van zonnepanelen op een plat dak is materiaal nodig om de panelen in de juiste hellingshoek te leggen. Er moet voldoende afstand zijn tussen de rijen, zodat schaduwval wordt voorkomen. Hoe kleiner de hoek, hoe dichter de rijen zonnepanelen op elkaar kunnen staan. Daarnaast is er vaak extra ballast nodig om de panelen stevig te verankeren. Veiligheid staat voorop en we willen natuurlijk niet dat de zonnepanelen van het dak waaien. 

Doe de zonnepanelenscan

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.


Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is het verrekenen van je opgewekte stroom met de verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Deze stroom lever je terug aan het net. Dat noemen we stroom terugleveren. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een netto terugleververgoeding per kWh.


Meer informatie over de salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis zonnepanelen scan en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de zonnepanelen scan
Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.


Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Ja, je moet eerst je zonnepanelen aanmelden. Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.


Installatie aanmelden
Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.


Meer informatie
Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking