• Zonnepanelen van A-kwaliteit
  • Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd met 25 jaar vermogensgarantie

Wat zijn PV panelen?

Zelf energie opwekken

Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd, of wel fotovoltaïsche zonnepanelen. Het is eigenlijk gewoon de technische benaming voor zonnepanelen, die door middel van warmte zonne-energie opwekken. Een vraag die veel gesteld wordt is: wat zijn PV panelen precies en wat is het verschil tussen PV panelen en zonnepanelen?

Het verschil tussen PV panelen en zonnepanelen

Er is geen verschil tussen PV panelen en zonnepanelen. PV panelen zijn niets meer dan een andere benaming voor zonnepanelen. De term PV panelen komt uit de Engelse taal waar PV een afkorting is voor 'Photo Voltaic'. Dat betekent 'licht en stroom'. De cellen waaruit PV panelen bestaan zetten zonlicht om in elektriciteit. 

Hoe werken PV panelen?

PV panelen, of wel zonnepanelen, bestaan uit verschillende zonnecellen die warmte en daglicht opvangen en dit omzetten naar zonne-energie. Met PV panelen op je dak wek je zelf duurzame energie op en bespaar je ook nog eens flink op je energierekening. Met 10 PV panelen, wek je al snel 3.000 kWh op. Daarmee kan een gemiddeld huishouden jaarlijks van stroom worden voorzien.  

Welke soorten PV panelen zijn er?

Overweeg je zelf PV panelen te kopen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten bestaan. Op de Nederlandse markt onderscheiden we drie soorten PV panelen. In alle gevallen kun je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. 

PV panelen kopen: welke en waar?

Wil je PV panelen kopen? Laat je van te voren dan goed informeren. Bij Pure Energie leveren we uitsluitend monokristallijne zonnepanelen. We zetten de verschillende mogelijkheden graag voor je op een rijtje. We stellen graag een installatie samen die past bij jouw jaarlijkse energieverbruik. Je ontvangt van ons een offerte.

Laat je gratis adviseren over PV panelen

Kom je er zelf niet helemaal uit? Heb je nog vragen over het juiste type PV panelen, de best omvormer, de optimale hellingshoek, of wil je iets anders weten? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. De groenste energieleverancier van Nederland worden wij niet alleen, dat doen we samen met onze energiemakers en jou als klant.

Gratis adviesgesprek aanvragen Gratis adviesgesprek aanvragen
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer