Onze app is compleet vernieuwd!

Pure Energie App
CTA De app is vernieuwd

Bij Pure Energie zijn we elke dag bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van onze producten en diensten, dus ook met het verbeteren van onze Pure Energie App. Vanaf vandaag heeft de Pure Energie App een geheel nieuw jasje! We hebben alle feedback van onze klanten verzameld en daarmee zijn we aan de slag gegaan. Op basis van feedback van onze klanten hebben we meerdere verbeteringen doorgevoerd en deze verwerkt in één update.

Onze compleet vernieuwde app heeft een frisse uitstraling en is daardoor een stuk overzichtelijker. Je kunt nog steeds gewoon al jouw energiezaken regelen, maar nu nog makkelijker en sneller. Benieuwd wat er allemaal is veranderd?

Alle wijzigingen in één overzicht

Algemene wijzigingen
  1. De widgets op de startpagina van de app geven nu een preview van wat je op de betreffende pagina’s kunt zien. Sommige widgets zijn daardoor een stuk overzichtelijker geworden.
  2. Het is een stuk eenvoudiger om tussen clusters te navigeren. Bijvoorbeeld als je meerdere aansluitingen hebt.
Termijnbedrag pagina
  1. De pagina waarop je het termijnbedrag kunt wijzigen is nu een stuk overzichtelijker en de knop waarmee je het termijnbedrag kunt wijzigen een stuk duidelijker.
  2. Eerst moest je het termijnbedrag kiezen via een slider, maar vanaf nu kun je zelf het gewenste termijnbedrag invullen.
  3. Indien voor jou van toepassing wordt er direct een termijnbedrag advies getoond. Via de grote knop kun je met één klik je termijnbedrag wijzigen.
Verbruiksoverzicht
  1. Het verbruiksoverzicht heeft een compleet nieuw jasje. De mogelijkheden zijn nog precies hetzelfde, maar door het verwijderen van een aantal knoppen wordt het een stuk overzichtelijker.
  2. Klanten met een Pure Energie Meter kunnen nu eenvoudig via het verbruiksoverzicht doorklikken naar de Apparaten-pagina.
  3. In het verbruiksoverzicht kun je nu met je vinger door de grafiek heen bewegen om je verbruik over een periode in te zien.
  4. In het verbruiksoverzicht worden vanaf nu alleen nog maar de verbruiksafhankelijke kosten (inclusief btw en energiebelasting) getoond en niet de totale koste (netbeheerkosten, vaste leveringskosten en teruggave energiebelasting). 
  5. Je kunt nu een staaf in het verbruiksoverzicht selecteren door er op te tikken. Zodra je dat doet verschijnt er een overzicht met daarin alle waarden die van toepassing zijn voor die staaf. Je kunt het overzicht weer eenvoudig naar beneden swipen.
  6. Selecteer eenvoudig via de kalender de dag waarvan jij je energieverbruik wilt inzien.
  7. Onder het verbruik per dag, week, maand en jaar zie je nu het totaal aantal kWh wat in die periode is verbruikt.
  8. In het verbruiksoverzicht wordt nu bij het verbruik aangeduid wat voor een type verbruik het is. Bijvoorbeeld P1, P4 of Verbruikskostenoverzicht.
  9. Door het schuifbalkje bij 'verbruik' te gebruiken, kun je nu eenvoudig je energieverbruik over een specifieke periode vergelijken met dezelfde periode in dat jaar ervoor. 
  10. Lever je stroom terug? Dan kun je dit zien aan de oranje balken die naar beneden gaan in het verbruiksoverzicht.
Appratenoverzicht
  1. Het apparatenoverzicht heeft een nieuw jasje. Jouw apparaten staan nu in één lijst in plaats van in een cirkeldiagram. Je kunt in deze lijst direct zien welke apparaten veel stroom verbruiken.
  2. Selecteer een apparaatgroep om te kijken welke appraten onder die groep vallen en hoeveel je er van hebt toegevoegd aan jouw huishouden.

Nieuwe berekening verbruikskosten

Om jou een beter beeld te geven van de energiekosten, worden vanaf nu alleen de verbruikskosten in het verbruiksoverzicht getoond. Dat zijn de kosten die per verbruikte kWh stroom of m³ gas betaalt (leveringskosten en energiebelasting).

De netbeheerkosten, vaste leveringskosten en teruggave energiebelasting kun je nog steeds inzien, maar alleen op de contracten of de facturen pagina.

Verbruiksoverzicht

Het vernieuwde verbruiksoverzicht is nu een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Overal waar jij bent kun je in één oogopslag je energieverbruik zien over een bepaalde periode, namelijk per uur, per dag, per maand of per jaar. Tik op een staaf in het verbruiksoverzicht om je energieverbruik en bijbehorende kosten in die periode te bekijken. Vanaf nu kun je ook je energieverbruik per maand vergelijken met je energieverbruik van dezelfde maand in het vorige jaar. Dat is handig! Want zo weet jij of je verbruik is toegenomen, of juist is afgenomen.

CTA verbruiksoverzicht

Termijnbedrag

Zodra jouw termijnbedrag niet meer toereikend is voor jouw energieverbruik, wordt er in de vernieuwde app direct een nieuw termijnbedragadvies getoond. Met één druk op de knop kun jij jouw termijnbedrag wijzigen om te voorkomen dat je op een later moment onverwacht veel moet bijbetalen. Wil je liever een ander termijnbedrag? Vul dan het gewenste termijnbedrag in en druk op bevestig.

Apparaten

Handig om te weten voor alle klanten met een Pure Energie Meter (PEM): het apparatenoverzicht wordt nu weergegeven in één lijst. In dit overzicht zie je het energieverbruik van een groep apparaten met hetzelfde verbruiksprofiel. Zodra je een apparaatgroep selecteert zie je welke apparaten onder die groep vallen en hoeveel apparaten je hebt toegevoegd. Zo kun je precies zien of je energie kunt besparen tijdens het koken, het schoonmaken of het verwarmen van je woning.

CTA apparaten overzicht

Update de Pure Energie app

Je kunt de Pure Energie App eenvoudig updaten of downloaden via de App Store of Google Playstore. Inloggen kan met je klantnummer of e-mailadres dat bij ons bekend is en jouw persoonlijke wachtwoord. Zo kun jij direct verder met het regelen van jouw energiezaken en houd jij controle over jouw energieverbruik.

Download Appstore Apple Download Appstore Android
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer