• Wind- en zonne-energie uit Nederland
  • Voordelige terugleververgoeding
  • Uitstekend beoordeelde klantenservice
Header Terugleververgoeding Pure Energie

Terugleververgoeding

Wij zijn energiemakers

Bereken je energiepakket

89% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Wind- en zonne-energie uit Nederland Voordelige terugleververgoeding Uitstekend beoordeelde klantenservice

Bereken je energiepakket

89% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Wind- en zonne-energie uit Nederland Voordelige terugleververgoeding Uitstekend beoordeelde klantenservice

Onze terugleververgoeding zonnepanelen: € 0,0726/kWh

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér stroom opwekt dan je verbruikt, lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. De stroom die je zelf opwekt hoef je niet af te nemen van je energieleverancier en dat betekent dat we onze 100% groene energie kunnen leveren aan andere woningeigenaren en ondernemers.

Zo maken we Nederland samen duurzamer. Wanneer je méér stroom opwekt dan je verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet. Voor die stroom krijg je een terugleververgoeding van je energieleverancier. Als klant van Pure Energie krijg je een terugleververgoeding van €0,0726 per kWh.

CTA Teruglevergoeding Saldering Pure Energie

Eerst salderen en daarna terugleveren

Stroom terugleveren

Elke kWh die je opwekt en zelf verbruikt mag je direct van je eigen energierekening salderen. Dit houdt in dat je het verbruik afstreept op je energierekening. Wek je op jaarbasis meer stroom op dan je verbruikt? Dan mag je deze stroom terugleveren. Voor elke kWh die je teruglevert ontvang je een terugleververgoeding.

Bekijk voorbeeld
CTA Zonnepanelen kopen in Utrecht

Winst maken met je terugleververgoeding

Rekenvoorbeeld

Een hoge terugleververgoeding is voor veel huishoudens voordelig. We leggen het je uit met een rekenvoorbeeld: als je 3.000 kWh verbruikt en zelf 3.500 kWh opwekt, kunt je 500 kWh terugleveren aan het net. Voor de teveel opgewekte stoom ontvang je een terugleververgoeding. Je ontvangt dan bijvoorbeeld: 500 (kWh) × €0,0726 = €36,30. Dat is pure winst!

Veelgestelde vragen over onze terugleververgoeding

Header Man uit raam dak

Terugleververgoeding zonnepanelen

CTA Deventer zonnepanelen subsidie

Ons tarief terugleveren stroom

€ 0,0726 per kWh

Wij bieden onze energiemakers een terugleververgoeding van € 0,0726/kWh. Zo kun jij meer winst maken met je zonnepanelen en hopen wij de installatie ervan verder te stimuleren. De aanschaf van 10 zonnepanelen levert al snel een voordeel op van ongeveer € 400,- per jaar. De werkelijke besparing en de terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van de opwek van de installatie en jouw huidige stroomprijs. 

Start berekening
CTA Hulp app

Salderingsregeling: hoe werkt salderen?

Tot 2031 kunnen kleinverbruikers zelf opgewekte stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet en dit afstrepen van hun energierekening. Dit houdt in dat kleinverbruikers de teveel opgewekte energie die ze terugleveren aan het elektriciteitsnet mogen verrekenen met hun verbruik.

Alles over de salderingsregeling
Advies aan huis

Zonnepanelen terugverdienen

De salderingsregeling én terugleververgoeding hebben invloed op de terugverdientijd van zonnepanelen. Vaak is dit 7 tot 9 jaar. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen en hoe je die voor jouw installatie kunt berekenen.

Alles over de terugverdientijd
Header Stijgende energieprijzen 2

Jouw energierekening uitgelegd

Elk jaar ontvang je een energierekening waarin je verbruik en opwek worden afgerekend. In deze afrekening staat dus ook hoeveel energie jij hebt teruggeleverd aan het net. Zo’n afrekening bestaat uit veel verschillende kostenposten en lijkt daardoor heel ingewikkeld, kijk maar naar onderstaande afbeelding.

Energierekening uitgelegd
CTA Voorwaarden terugleververgoeding

Voorwaarden tarief terugleveren stroom

Algemene voorwaarden

De vergoeding van € 0,0726 per kWh wordt verrekend op de jaarrekening. Bekijk hier de aanvullende voorwaarden voor de netto teruglevering.

Bekijk voorwaarden