• Wind- en zonne-energie uit Nederland
  • Voordelige terugleververgoeding
  • Beoordeeld met een 10 voor duurzaamheid
Header Terugleververgoeding Pure Energie

Terugleververgoeding

Wij zijn energiemakers

Bereken je energiepakket

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Wind- en zonne-energie uit Nederland Voordelige terugleververgoeding Beoordeeld met een 10 voor duurzaamheid
Kies voor vast, variabel of dynamisch

Bereken je energiepakket

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Wind- en zonne-energie uit Nederland Voordelige terugleververgoeding Beoordeeld met een 10 voor duurzaamheid
Kies voor vast, variabel of dynamisch

Onze terugleververgoeding voor zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak ben je goed bezig, want je wekt je eigen zonne-energie op. Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Voor de teveel opgewekte groene stroom ontvang je van ons als energieleverancier een terugleververgoeding
per kWh. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.
CTA Teruglevergoeding Saldering Pure Energie

Eerst salderen en daarna terugleveren

Stroom terugleveren

Er zit een verschil tussen stroom terugleveren en salderen. Salderen is het verrekenen van je opgewekte stroom met de door jouw verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een terugleververgoeding per kWh.

Zo werkt het
CTA Zonnepanelen kopen in Utrecht

Winst maken met je terugleververgoeding

Rekenvoorbeeld

Een hoge terugleververgoeding is voor veel huishoudens voordelig. We leggen het je uit met een rekenvoorbeeld: als je 3.000 kWh verbruikt en zelf 3.500 kWh opwekt, mag je dus eerst de 3.000 kWh die je verbruikt afstrepen/salderen van je opwek. De teveel opgewekte 500 kWh lever je terug aan het net en hiervoor ontvang je een terugleververgoeding. Jouw exacte terugleververgoeding vind je terug op je energiecontract.

Veelgestelde vragen over onze terugleververgoeding

Wanneer krijg ik de terugleververgoeding?

Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding. Deze terugleververgoeding wordt verrekend op je (jaar)afrekening.


Alles over de terugleververgoeding
Hoe wordt de terugleververgoeding verrekend?

Elke kWh die je opwekt en zelf verbruikt mag je direct van je eigen energierekening salderen. Dit houdt in dat je het verbruik afstreept op je energierekening. Wek je op jaarbasis meer stroom op dan je verbruikt? Dan mag je deze stroom terugleveren. Op een afrekening kun je precies zien hoeveel stroom jij dat jaar hebt verbruikt en hoeveel stroom je hebt opgewekt. Als blijkt dat je meer stroom hebt opgewekt dan verbruikt, dan ontvang je hiervoor een terugleververgoeding. De terugleververgoeding wordt verrekend aan het eind van een contractjaar of wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. 


Meer lezen
Wat is het verschil tussen terugleveren en salderen?

Salderen is het aftrekken van de opgewekte groene stroom van de energierekening en met energie terugleveren bedoelen we het terugleveren van de teveel opgewekte kWh aan het electriciteitsnet.


Lees meer over salderen en terugleveren
Wat is de terugleververgoeding van Pure Energie?

Onze klanten ontvangen een terugleververgoeding voor de teveel opgewekte groene stroom. Ben je al klant? Log dan in op Mijn Pure Energie of de Pure Energie App om jouw actuele teruglevertarieven te bekijken. Op onze tarievenpagina vind je de actuele leveringstarieven en teruglevertarieven voor nieuwe klanten.


Inloggen
Kan mijn terugleververgoeding tussentijds wijzigen?

Voor consumenten met een vast energiecontract blijft de terugleververgoeding gedurende een contractperiode ongewijzigd. Je hebt namelijk een vast energiecontract, met de daarbij horende vaste energietarieven en teruglevertarieven. Zodra je vaste energiecontract afloopt, wordt deze automatisch omgezet naar een variabel energiecontract met de daarbij horende actuele energietarieven en teruglevertarieven. Heb je op dit moment een variabel energiecontract? Dan kunnen jouw leveringstarieven en teruglevertarieven tussentijds wijzigen. Dit kan betekenen dat je tarief omlaag of omhoog gaat. We informeren je altijd minimaal 30 dagen van te voren over een eventuele wijziging. Vaak gebeurt dit 2 keer per jaar, namelijk op 1 juli en op 1 januari. 


Salderen jullie de teruggeleverde stroom per telwerk?

Net als de meeste energieleveranciers salderen we bij Pure Energie de teruglevering per telwerk. Dat betekent dat de stroom die tijdens de normale uren is opgewekt en verbruikt met elkaar wordt verrekend en de stroom die tijdens de daluren is opgewekt en verbruikt met elkaar wordt verrekenend. De stroom die je dus overdag verbruikt, wordt dus verrekend met de stroom die je overdag opwekt. En andersom. Meer informatie hierover en een rekenvoorbeeld vind je in onze voorwaarden netto teruglevering.

 

Je kunt er ook voor kiezen om jouw teruggeleverde stroom tegen het enkeltarief te verrekenen, dus op één telwerk. In dat geval wordt alle opgewekte en teruggeleverde stroom verrekend op basis van één tarief: het enkeltarief.

 

Wil jij jouw teruggeleverde stroom tegen het enkeltarief salderen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij passen het graag voor je aan.


Ik heb een andere vraag

Heb je een andere vraag over onze zonnepanelen of onze terugleververgoeding? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen. 


Ik heb een andere vraag
CTA Hulp app

Salderingsregeling: hoe werkt salderen?

Kleinverbruikers kunnen de zelf opgewekte groene stroom salderen en dit afstrepen van hun energierekening. Dit houdt in dat kleinverbruikers de opgewekte energie die ze terugleveren aan het elektriciteitsnet mogen verrekenen met hun verbruik. Lees hier meer over de salderingsregeling en het terugleveren van stroom.

Alles over de salderingsregeling
Advies aan huis

Zonnepanelen terugverdienen

De salderingsregeling én terugleververgoeding hebben invloed op de terugverdientijd van zonnepanelen. Vaak is dit 4 tot 5 jaar. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen en hoe je die voor jouw installatie kunt berekenen.

Alles over de terugverdientijd

Jouw energierekening uitgelegd

Elk jaar ontvang je een energierekening waarin je verbruik en opwek worden afgerekend. In deze afrekening staat dus ook hoeveel energie jij hebt teruggeleverd aan het net. Zo’n afrekening bestaat uit veel verschillende kostenposten en lijkt daardoor heel ingewikkeld, wij leggen het je uit.

Energierekening uitgelegd
CTA Deventer zonnepanelen subsidie

Terugleververgoeding bij Pure Energie

Stroom terugleveren

Onze klanten ontvangen een terugleververgoeding voor de teveel opgewekte groene stroom. Ben je al klant? Log dan in op Mijn Pure Energie of de Pure Energie App om jouw actuele teruglevertarieven te bekijken. Op onze tarievenpagina vind je de actuele leveringstarieven en teruglevertarieven voor nieuwe klanten.

Bekijk tarieven
CTA Vrouw op bank

Terugleverbijdrage zonnepanelen

Stroom terugleveren

Om er voor te zorgen dat groene stroom voor alle klanten voordelig blijft, introduceren we een terugleverbijdrage voor klanten met zonnepanelen. Dit is een transparante oplossing om de rekening voor het terugleveren van stroom aan het energienet eerlijk te verdelen. Zo profiteer je altijd van scherpe energietarieven, of je nu wel of geen zonnepanelen hebt. Wel zo eerlijk!

Zo werkt het