Header Veenendaal Pure Energie

Onze extra hoge terugleververgoeding

Wij zijn energiemakers

Bereken je energiepakket

91% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Wind- en zonne-energie uit Nederland Extra hoge terugleververgoeding Uitstekend beoordeelde klantenservice
Nu met €350,00 korting op je contract

Bereken je energiepakket

91% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Wind- en zonne-energie uit Nederland Extra hoge terugleververgoeding Uitstekend beoordeelde klantenservice
Nu met €350,00 korting op je contract

Onze extra hoge terugleververgoeding zonnepanelen: € 0,1052/kWh

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér stroom opwekt dan je verbruikt, lever je dit terug aan het elektriciteitsnet.. De stroom die je zelf opwekt hoef je niet te kopen van je energieleverancier en dat betekent dat we onze 100% groene energie kunnen leveren aan andere Nederlanders.

Zo maken we Nederland samen duurzamer wanneer je méér stroom opwekt dan je verbruikt lever je die terug aan het elektriciteitsnet. Voor die stroom krijg je een vergoeding van je energieleverancier, de terugleververgoeding. Als klant van Pure Energie krijg je een extra hoge terugleververgoeding: €0,1052 per kWh.

Energie waar je blij van wordt

Wat kun je verdienen?

Berekening

Je verbruikt 3.000 kWh en wek je 3.500 kWh op. De eerste 3.000 kWh wordt 'gesaldeerd', die heb je immers zelf verbruikt. Maar je hebt meer opgewekt dan verbruikt, dus houd je 500 kWh netto over. Die lever je terug aan het net en daarvoor krijg je van ons een terugleververgoeding. Je ontvangt: 500 (kWh) × €0,1052 = €52,60. Dat is pure winst!

Gratis adviesgesprek

Hoe werkt deze actie?

Voorwaarden

De vergoeding van €0,1052 per kWh geldt tot een maximum van 1500 kWh per jaar, verrekend op de jaarrekening. Bij een hogere teruglevering wordt het restant vergoed tegen het vaste levertarief.

Bekijk de voorwaarden

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.


Meer informatie
Leveren zonnepanelen stroom als de gewone stroom uitvalt?

Nee, wanneer de stroom uitvalt schakelen omvormer(s) uit veiligheidsoverwegingen automatisch uit. Daardoor wordt de gelijkstroom uit jouw zonnepanelen niet meer omgezet in wisselstroom waardoor jij de energie uit jouw zonnepanelen niet kan verbruiken.


Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.


Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website Energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.


Installatie aanmelden
Mijn zonnepanelen werken niet goed. Wat moet ik doen?

Werken jouw zonnepanelen niet goed? Neem contact op met onze afdeling Zon. Via 088 101 3000 of zonnepanelen@pure-energie.nl. Je servicemelding wordt dan direct in behandeling genomen. We gaan in de eerste instantie op afstand bekijken hoe we jouw probleem kunnen verhelpen. Bij dringende problemen kun je contact opnemen met de installateur. Het telefoonnummer van jouw installateur staat op de sticker in je meterkast en op je omvormer.


Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.


Meer informatie
Marleen

Vragen over de terugleververgoeding?

Heb je vragen over onze terugleververgoeding? Neem gerust eens contact op met onze afdeling Klantgeluk. We doen ons best om al je vragen te beantwoorden.

Marleen

Medewerker Klantgeluk