De groenste stroom rechtstreeks van het land voor Snackland

Wij zijn energiemakers
Laatst bewerkt op 17 januari 2024 1 min
Case delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

De groenste stroom rechtstreeks van het land voor Snackland

Snackland Vlaamse Friet is klant geworden bij ons voor 5 jaar. Door stroom af te nemen van Windpark De Hondtocht in Dronten, haalt Snackland hun groenste stroom rechtstreeks van het land. ''We hebben voor Pure Energie gekozen omdat Pure Energie zelf groene stroom opwekt in Nederland en het is zelfs aantoonbaar van welke windmolen de groene stroom komt. Gegarandeerd groen dus. Hier was ik naar op zoek.'' Aldus Simon Ilcken, eigenaar van Snackland Vlaamse Friet.

Snackland bestaat al sinds 1980 en vindt het belangrijk om steeds verder te verduurzamen. In 2019 hebben zij al geïnvesteerd in een zwaardere elektrische installatie en een nieuwe elektrische bakwand omdat Simon vindt dat het verhaal helemaal moet kloppen''We gebruiken op deze manier veel minder gas. Het was nu ook tijd om te kijken naar waar onze stroom vandaan kwam.’’ Vertelt Simon. ''Ik kon bij Pure Energie zelf kiezen uit welke duurzame bron mijn stroom komt. Ik wilde graag de groenste stroom via een windmolen die op een aardappelveld stond. Van weiland tot frietzak.’’

Met alle duurzame aanpassingen én de groenste stroom van Pure Energie kan Snackland Vlaamse Friet het assortiment zo duurzaam mogelijk bereiden.

Meer weten over Snackland?

Kijk dan op de website van Snackland of ga eens langs om een duurzame snack te proeven bij Damrak 58 in Amsterdam.