Klimaatdoelen

Garantie van Oorsprong

Groene stroomcertificaten

GVO: Garantie van Oorsprong

De Europese Commissie heeft de Garantie van Oorsprong (GvO) geïnitieerd om het opwekken van groene stroom te stimuleren. Een GvO is een jaar geldig en wordt uitgegeven door CertiQ; een landelijke instantie, die de aanvraag beoordeelt.
In de Garantie van Oorsprong staat op welke vorm van energie de GvO van toepassing is, uit welke bron je energie komt en de begin- en einddatum van de productie. Zelfs de locatie, het type en de capaciteit van de productie-installatie staat hierop.
Garantie van Oorsprong Pure Energie v2

Garantie van Oorsprong energie

100% groene energie

De Garantie van Oorsprong (GvO) is een certificaat waarmee energieleveranciers kunnen bewijzen dat hun groene energie op een duurzame manier is opgewekt. Het is dus letterlijk een garantie van oorsprong voor groene stroom en toont aan dat jouw energie echt is opgewekt uit zonne-energie, windenergie, waterkracht of biomassa.

Thumbnail

Garantie van Oorsprong bij Pure Energie

Van weiland tot stopcontact

Als energiemaatschappij hoor je niet meer groene stroom te leveren dan je zelf kunt opwekken. Dat is onze visie en daarom leveren wij alleen stroom uit onze windmolens en zonnepanelen door heel Nederland. Wij krijgen alleen meer GvO’s door meer te investeren in nieuwe windmolenparken en de aanleg van zonnepanelen bij onze klanten. Van weiland tot stopcontact dus.

Bekijk de infographic
CTA Stroometiket Pure Energie

Waar komt onze stroom vandaan?

Onze belofte is duidelijk: wij leveren alleen stroom die we zelf opwekken. Meer niet. 97,7% van onze groene stroom wordt opgewekt met windmolens in Nederland. De overige 2,2% wekken we op met eigen zonnepanelen en waterkracht (0,1%).

Bekijk het duurzaamheidsrapport
2554636 2

Hoe groen is groene stroom?

In Nederland is de vraag naar groene stroom veel hoger dan het aanbod. In Scandinavische landen is dat juist andersom: zij wekken meer groene stroom op dan ze kwijt kunnen. Veel Nederlandse energieleveranciers kopen daarom hun GvO’s van Scandinavische energiemakers. Wij doen dat niet.

Meer informatie
Particulier kort blauw 2021 Pure Energie

Al 9 keer op rij de groenste

Volgens de Consumentenbond

Als enige energieleverancier in Nederland zijn we al negen jaar op rij bekroond tot groenste energieleverancier van Nederland. Wij leveren alleen maar stroom die is opgewekt met windmolens en zonnepanelen in Nederland en dat maakt onze stroom écht groen. Onze stroom wordt op ieder thema beoordeeld met een 10 en daar zijn we trots op!

Bekijk het duurzaamheidsrapport
CTA Windpark Kloosterlanden v2

Garantie van Oorsprong groene stroom

Eigen energiebronnen

Voor elke 1.000 kilowattuur aan groene stroom is één GvO nodig. Hoewel de garantie van oorsprong in theorie bewijst dat jouw groene stroom echt groen is, zitten daar in de praktijk nog wel een aantal haken en ogen aan. Bij ons is dat niet het geval. Wij leveren niet meer dan we zelf opwekken en wij kopen geen certificaten in van buitenlandse energieleveranciers. Benieuwd naar onze energiebronnen?

Bekijk onze energiebronnen
Tim

Hulp nodig?

Word zelf ook een energiemaker of stap over naar groene stroom! Heb je vragen over verduurzamen, zonnepanelen of groene stroom? Onze specialisten staan je graag te woord.

Tim

Medewerker Klantgeluk