Fossielvrij leven

Kies voor 100% groene energie
Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Artikel delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Fossielvrij leven betekent een leven zonder olie, steenkool of aardgas. Op dit moment wereldwijd nog altijd de meest gebruikte energiebronnen. Tegelijkertijd ook de meest schadelijke energiebronnen voor het milieu. Het grootste nadeel van deze energiebronnen is de hoge CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie hiervan. Benieuwd hoe een fossielvrij leven eruit kan zien?

Wat is fossielvrij leven?

Met een fossielvrij leven wordt bedoeld dat we uitsluitend gebruik maken van eerlijke en hernieuwbare energie. Een fossielvrij leven begint voor een groot deel bij de energiemaatschappijen. Zij kunnen er op grote schaal voor zorgen dat er meer fossielvrije energie wordt geproduceerd. In het streven naar een fossielvrije samenleving is het belangrijk dat de energiemaatschappijen samenwerken met de overheid, industrie en bedrijven. Omdat ook zij een grote invloed hebben op de fossiele brandstoffen die worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij transport en productieprocessen.

Waarom is fossielvrij leven belangrijk?

De CO2 die vrijkomt bij de productie van fossiele energie, is schadelijk voor het milieu. Het zogenaamde broeikaseffect van de gassen die vrijkomen, heeft veel invloed op het klimaat. Door fossielvrij te leven, kunnen we de klimaatverandering tegengaan. Zo zorgen we ervoor dat de volgende generaties nog lang van deze planeet kunnen genieten. Bovendien zijn fossiele brandstoffen eindig. Dat betekent dat ze opraken. Voor onze toekomstige energiebehoefte moeten we dus op zoek naar alternatieven. Die vinden we nu al in hernieuwbare energiebronnen. Voorbeelden van hernieuwbare energiebronnen zijn windenergie, zonne-energie en energie uit waterkracht, lucht- of bodemwarmte.

Fossielvrij: betekenis in de praktijk

Vergeet niet dat ook particulieren kunnen bijdragen aan een fossielvrij leven. Bijvoorbeeld door bewust te kiezen voor groene energie uit Nederland. Dit houdt in dat de energieleverancier zelf energie opwekt met eigen energiebronnen en dus geen groene energie inkoopt uit het buitenland. Kies dus voor écht groene stroom. Verder kunnen particulieren met zonnepanelen een eigen bijdrage leveren aan een fossielvrije toekomst. 

Start met verduurzamen

Energiezuinige maatregelen helpen de vraag naar fossiele energie te verminderen. Draag ook bij aan het mogelijk maken van een fossielvrij leven en stap over naar 100% groene energie. Niet voor niets zijn wij al negen jaar op rij uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland. De stroom die jij verbruikt, helpt ons om nog meer duurzame energie in Nederland op te wekken. Samen met onze klanten maken we Nederland elke dag een stukje duurzamer.

Kies je pakket