MLOEA aanvragen

Wat is het en hoe werkt de aanvraag
Laatst bewerkt op 16 februari 2024 2 min
Artikel delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Meerdere leveranciers op één aansluiting. Dat is waar MLOEA voor staat. Op deze pagina geven we je meer informatie over de betekenis van MLOEA, een geschikte MLOEA-aansluiting, de voor- en nadelen van MLOEA en leggen we uit hoe je MLOEA kunt aanvragen. 

Wat betekent MLOEA

De afkorting MLOEA staat dus voor 'meerdere leveranciers op één aansluiting'. Dankzij deze regeling kun je verschillende energieleveranciers contracteren op je bestaande aansluiting. Zo kun je stroom bij de ene energieleverancier afnemen en zelf opgewekte groene stroom aan de andere energieleverancier terugleveren. MLOEA geeft dus wat meer keuzevrijheid. Dat kan fijn zijn, want iedere energieleverancier heeft zijn eigen voordelen. Waar de ene groener is, is de ander misschien weer goedkoper.

MLOEA-aansluiting

Vrijwel iedere aansluiting is geschikt voor MLOEA. Het enige dat je nodig hebt is een extra meetpunt voor iedere extra energieleverancier. Dit wordt ook wel een allocatie punt of een SAP genoemd. Die afkorting staat voor 'secundair allocatie punt'. De huidige aansluiting die je al hebt, heet dan het PAP. Het primaire allocatie punt.

Waar MLOEA aanvragen

Een extra meetpunt voor MLOEA aanvragen, doe je bij de netbeheerder. In de meeste gevallen kan dit online via een contactformulier. Bij het aanvragen moet je wel op een paar dingen letten. Zo is het goed om te weten dat het vermogen van je aansluiting gelijk blijft. Wanneer je meer energie gaat afnemen of terugleveren, bestaat er een kans dat je extra vermogen nodig hebt. De aansluiting moet dan eerst verzwaard worden. Of dit nodig is, kun je laten controleren door je netbeheerder. Vraag in dat geval niet direct een extra meetpunt aan, maar eerst een adviesgesprek.

Voordelen van MLOEA

Voordelen van een extra meetpunt zijn dat je verschillende energieleveranciers kunt contracteren voor verschillende behoeftes. Je ontvangt dan ook verschillende rekeningen, zodat je duidelijk onderscheid kunt maken. Daarnaast ben je flexibel in je keuze van je energieleverancier en is er geen extra aansluiting van je netbeheerder nodig.  

Wanneer is een extra meetpunt gunstig

Een extra meetpunt kan huishoudens helpen bij de energietransitie aangezien het helpt bij het benutten en ontsluiten van flexibiliteit uit slimme apparaten. Daarnaast is een extra meetpunt ook handig wanneer je een laadpaal thuis hebt. Door een extra meetpunt aan te vragen kun je hierdoor eventuele laadkosten verhalen bij je werkgever. Als je jouw energieverbruik en teruglevering apart wil verrekenen met verschillende energieleveranciers, biedt een extra meetpunt ook een oplossing. Wil je meer informatie over een extra meetpunt bij jou thuis? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact met ons op