Groene Stroom Pure Energie

Echt groene stroom uit Nederland

Wij zijn energiemakers

Het is tijd voor écht groene stroom

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt met duurzame bronnen in Nederland. Wij zien windmolens en zonnepanelen daarin als belangrijkste energiebronnen. De wind en de zon vullen elkaar goed aan. In de herfst en de winter is er veel wind maar weinig zon, in de lente en de zomer is er juist veel zon maar weinig wind.

Bovendien zijn beide energiebronnen hernieuwbaar. Het raakt nooit op. De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar het verduurzamen van de Nederlandse energiemarkt. Daaruit blijkt steeds dat windenergie en zonne-energie de belangrijkste bronnen zijn voor een duurzame energievoorziening.

CTA Stroometiket Pure Energie

Waar onze groene stroom vandaan komt

Stroometiket 2021

Onze stroom komt voor 100% uit windmolens en zonnepanelen in Nederland. Wij verkopen niet meer groene stroom dan we zelf opwekken.

Bekijk onze energiebronnen
Particulier kort blauw 2021 Pure Energie

De groenste stroom van Nederland

Duurzaamheidsrapport

In het duurzaamheidsrapport van Consumentenbond, Natuur&Milieu en WISE scoren we al negen jaar op rij een 10 voor duurzaamheid. Dat betekent dat onze groene stroom de groenste van alle Nederlandse energieleveranciers is! Als je keer op keer door organisaties als Natuur & Milieu, WISE en de Consumentenbond met een 10 wordt beoordeeld, dan kun je met recht zeggen dat je de groenste bent.

Bekijk het duurzaamheidsrapport
eb200507 de lutte138 edit

Word zelf ook energiemaker

Kies voor groene stroom

Onze klanten zijn energiemakers en samen vormen zij een community. De groene energie die jij als klant verbruikt, helpt ons bij het realiseren van nieuwe wind- en zonne-projecten in Nederland. Zo maken we Nederland samen elke dag een stukje groener. 

Bereken je energiepakket
Header v13

Windenergie

Nederland is het land van de windmolens. Deze windmolens voorzien vele huishoudens in Nederland van duurzame energie.

Meer informatie
Header Zonnepanelen in Oldenzaal

Zonne-energie

De zon geeft het hele jaar door energie, ook als het regent. Zo voorzien de zonnepanelen in Nederland duizenden huishoudens van duurzame energie.

Meer informatie
Garantie van Oorsprong Pure Energie v2

Wat is een Garantie van Oorsprong?

100% Groene stroom

Een Garantie van Oorsprong (GvO) is een certificaat dat aanduidt of stroom groen is. Voor iedere 1.000 kWh die onze klanten verbruiken dienen wij als leverancier zo'n certificaat af te boeken. De Nederlandse overheid controleert hier streng op. Onze certificaten komen uitsluitend uit de groene stroomproductie van onze windmolens en zonnepanelen.

Lees meer over de GvO

Meer informatie over onze groene stroom

Is jullie groene stroom echt groen?

Ja, klanten kunnen bij ons verzekerd zijn dat hun stroom 100% groen is. Wij verkopen alleen stroom die we zelf hebben opgewekt met door onszelf ontwikkelde windmolens en zonnepanelen in Nederland. Meer niet. Klanten kunnen zelfs hun eigen windmolen kiezen. Ze weten dus altijd waar de stroom vandaan komt. Daarnaast krijgen een klanten een “GVO” (Garantie Van Oorsprong), waaruit precies valt af te lezen waar de energie vandaan komt.


Bereken je energiepakket
Hoe ziet jullie stroometiket er uit?

Onze belofte is duidelijk: wij leveren alleen stroom die we zelf opwekken. Meer niet. Jij kiest zelf uit welke energiebron jouw stroom komt. 98% van onze groene energie wordt opgewekt met eigen windmolens in Nederland. De overige 2% wekken we op met eigen zonneprojecten.


Meer informatie
Wat is echt groene stroom?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals de zon en de wind. Deze bronnen raken nooit op en het is niet schadelijk voor het milieu. 


Meer informatie
Is Pure Energie klimaatneutraal?

Pure Energie werkt 100% klimaatneutraal. We proberen onze CO2 uitstoot zo veel mogelijk te beperken. De CO2 uitstoot die gepaard gaat met onze bedrijfsactiviteiten compenseren we volgens de hoogst mogelijke kwaliteit: de zogenaamde 'Gold Standard' van het Wereld Natuur Fonds. De CO2-credits worden geleverd door de Climate Neutral Group, ook wel CNG genoemd.


Meer informatie
Verkoopt Pure Energie ook stroom uit biomassa?

Wij verkopen geen stroom uit biomassa. Onze stroom komt voor 100% uit windmolens en zonnepanelen in Nederland en wij verkopen niet meer dan we zelf opwekken.


Bekijk onze energiebronnen

Meld je aan en word zelf ook een energiemaker

Als klant ben je onderdeel van een community van energiemakers. De energie die jij verbruikt helpt ons om nieuwe wind- en zonne-energieprojecten te realiseren.

Klantenvertellen
“Dit is de 1e keer dat ik direct iemand van een aanbieder aan de lijn kreeg, zonder wachttijd. De gevraagde informatie werd mij snel en ...”
10 Theo uit Hoofddorp
Theo uit Hoofddorp
Klantenvertellen
Het was liefde op het eerste gezicht.
Klantenvertellen
“Ik heb voor het eerst een energie abonnement afgesloten. De website is erg duidelijk en alles werd fijn voor mij geregeld. Toen ik nog ...”
9 Arjanne uit Eindhoven
Arjanne uit Eindhoven
Mark Maudy Facebook
Klantenvertellen
Netjes en snel geregeld.
Netjes en snel geregeld.
Klantenvertellen
“Duidelijke website en aanmelding. Supersnelle afhandeling en ontvangstbrief.”
9 Marcel uit Dronten
Marcel uit Dronten
Arjan Seppenwoolde zonnepanelen
Klantenvertellen
Ze maken het heel gemakkelijk
Ze maken het heel gemakkelijk
Klantenvertellen
“Tot nu toe zijn zowel de overstap 2 jaar geleden als de jaarverlengingen probleemloos verlopen. Vlotte afwerking jaarafrekeningen, rede...”
9 Willine uit Amsterdam
Willine uit Amsterdam
Klantenvertellen
“Het hele 'aansluit' proces verliep uitermate soepel en Pure Energie heeft een goede en vriendelijke klantenservice, dus voor mij is de ...”
9 Diederik uit Vlaardingen
Diederik uit Vlaardingen
Klantenvertellen
“Je wordt efficient en snel geholpen en het personeel is duidelijk op de hoogte van alle zaken.”
10 Arnold uit Meppel
Arnold uit Meppel
Klantenvertellen
“Ik heb niets gemerkt van een overgang van Essent naar Pure Energie. Alles is naar tevredenheid geregeld.”
9 Cor uit Hengelo
Cor uit Hengelo
Klantenvertellen
“Ik heb voor Pure Energie gekozen omdat zij al jaren als een van de duurzaamste energieleveranciers uit de bus komen. Het overstappen gi...”
10 Lesley uit Arnhem
Lesley uit Arnhem
Klantenvertellen
“Groen, transparant en vriendelijke mensen, ik word er blij van.”
9 Danielle uit Ede
Danielle uit Ede
Klantenvertellen
“De aanvraag en afwikkeling van het contract was snel geregeld met medewerking van een behulpzame medewerker.”
8 Olaf uit Groningen
Olaf uit Groningen
author image
author image