Terugleverbijdrage voor energieklanten met zonnepanelen

Terugleverbijdrage vanaf 9 april

Wij geloven in schone energie voor iedereen in Nederland. Al sinds 1995 werken wij aan de energietransitie met de bouw van wind- en zonneparken. Daarnaast zijn er steeds meer huishoudens en bedrijven die zonne-energie produceren. Zo’n vijftig procent van de stroom in ons land wordt inmiddels duurzaam opgewekt. Dit is goed nieuws. Tegelijk brengt de teruglevering van stroom uitdagingen met zich mee. De rekening voor terugleveren aan het energienet wordt steeds hoger. De terugleverbijdrage is een transparante oplossing om deze rekening eerlijk te verdelen.

Transparante oplossing, eerlijke verdeling

De rekening voor terugleveren van stroom aan het energienet werd verdeeld onder alle energieklanten. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven profiteren van voordelige groene stroom, introduceert Pure Energie de terugleverbijdrage voor huishoudens en zakelijke kleinverbruikers met zonnepanelen. Hiermee blijft groene stroom voordelig voor klanten met of zonder zonnepanelen en kunnen we samen verder bouwen aan onze duurzame visie, schone energie voor iedereen in Nederland.

Uitleg terugleverbijdrage

In de onderstaande video leggen we precies uit wat de terugleverbijdrage is, waarom we deze nu invoeren en hoe deze werkt.

Wie stroom teruglevert draagt bij

De terugleverbijdrage is afhankelijk van hoeveel stroom je jaarlijks teruglevert. Hoe minder dat is, hoe minder je betaalt. Dat is het doel en daar zullen we onze klanten zo goed mogelijk bij helpen. Bijvoorbeeld door heel nauwkeurig inzicht te geven in het energieverbruik via de Pure Energie App. Om de terugleverbijdrage te berekenen, zijn negen schalen bepaald. Op basis van deze schalen kunnen we voor klanten inschatten wat hun terugleverbijdrage zal worden.

CTA Terugleverschalen Pure Energie

Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen kan blijven profiteren van voordelige groene stroom. Nu en in de toekomst. Ook als je thuis zonnepanelen hebt. Door de salderingsregeling kun je jaarlijks namelijk nog steeds je energieverbruik verrekenen met teruglevering.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze terugleverbijdrage en ook wat je kunt doen om deze zo laag mogelijk te houden? Op onze website lees je meer informatie over de terugleverbijdrage