Isolatie Pure Energie Header v2

Vloerverwarming

Duurzaam & comfortabel wonen

Bespaar met vloerverwarming

Besparen op je energierekening

Geschikt voor verschillende vloeren

Binnen 2 minuten vrijblijvend advies

4/5 - Beoordeling homeQgo

Bespaar met vloerverwarming

Besparen op je energierekening

Geschikt voor verschillende vloeren

Binnen 2 minuten vrijblijvend advies

4/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem dat verwerkt is in de vloer van een ruimte. De warmte komt dus uit de vloer. Hierdoor heb je geen radiatoren meer in het zicht en is je vloer altijd comfortabel warm. Vloerverwarming is zelfs de meest comfortabele manier van verwarmen en is een ideale combinatie met een warmtepomp. Naast verwarmen kun je vaak ook koelen met vloerverwarming. 

CTA Vrouw met Ipad op de grond

Kosten vloerverwarming

Kosten per type woning

De vloerverwarming kosten zijn verschillend per type woning. Voor een tussenwoning of hoekwoning betaal je gemiddeld € 4.886,- inclusief installatie en btw. Vloerverwarming voor een 2-onder-1-kap kost gemiddeld € 5.285,- en voor een vrijstaande woning € 6.084. Eventuele meerwerkkosten komen daar nog bovenop. 

Doe de huisscan

Voordelen van vloerverwarming

Iconenset groen donkergroen financieel

Lagere energierekening

Met vloerverwarming bespaar je al snel 14% op je gasverbruik (afhankelijk van jouw type woning)

Iconenset groen donkergroen recyclen

Betere warmteverdeling

Op lage temperatuur verwarmen met een groter verwarmingsoppervlakte dan bij een radiator

Iconenset groen dgroen Tekengebied huis

Meer leefruimte

Je houdt meer leefruimte over in huis doordat je geen radiatoren meer nodig hebt

Iconenset groen donkergroen ontwerp bouw

Installatie binnen 1 dag

De installateur legt de vloerverwarming al binnen één dag bij jou thuis

CTA Klantenservice

Subsidie vloerverwarming

Subsidie voor duurzame oplossingen

Helaas is er op dit moment geen subsidie beschikbaar voor vloerverwarming. Wel zijn er landelijke subsidies voor andere duurzame oplossingen, zoals de ISDE subsidie. Zo is er wel isolatie subsidie en kun je ook voor warmtepompen subsidie krijgen.

Bekijk subsidies
eb200507 de lutte169

Vloerverwarming installeren

Installatie binnen 1 dag

Vloerverwarming installeren kan vaak al binnen 1 werkdag. Je huis moet leeg zijn en de afwerkvloer moet verwijderd zijn. Daarna installeert de installateur de leidingen van de vloerverwarming op of in de vloer. Optioneel kunnen de leidingen meteen worden dichtgesmeerd zodat de vloer meteen geschikt is voor de afwerklaag. Na de installatie kan je aannemer verder met het afwerken met de vloer.

Bekijk mogelijkheden

Veelgestelde vragen over vloerverwarming

Is mijn draagvloer geschikt voor vloerverwarming?

Op zowel houten als betonnen vloer kan vloerverwarming geplaatst worden. De vloerverwarming wordt bij houten vloeren op de vloer geplaatst. Bij beton- en cementvloeren worden de leidingen in ingefreesde sleuven in de vloer gelegd.


Neemt mijn totale vloerdikte toe als ik vloerverwarming neem?

Dat ligt aan het type vloer en vloerverwarming. Bij beton- en cementvloeren wordt de vloer niet hoger, doordat de buizen in ingefreesde sleuven in de vloer worden gelegd. Als de vloerverwarming op de draagvloer geplaatst wordt, zoals bij houten vloeren, neemt de vloerdikte met 2,5 centimeter toe. Je kunt vloerverwarming aan de onderkant ook nog extra laten isoleren. Van de verwarming en isolatie samen wordt de vloer ongeveer 6 centimeter dikker.


Is vloerverwarming een goede keuze voor mij?

Vloerverwarming verwarmt je huis door leidingen in de vloer, waardoor de vloer altijd comfortabel warm aanvoelt. Je hebt hierdoor geen zichtbare radiatoren meer nodig. Je huis wordt met vloerverwarming op een lage watertemperatuur effectief verwarmd. Dit werkt ook goed samen met een warmtepomp.


Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking

Verduurzaam ook met

Btw op zonnepanelen terugvragen

Zonnepanelen

Wek nu zelf groene stroom op met zonnepanelen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Doe de gratis huisscan en verduurzaam je huis met zonnepanelen.

Naar zonnepanelen
warmtepomp binnenunit

Warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp en een normale cv-ketel. Je bespaart met een hybride warmtepomp ongeveer 50 tot 70 procent op je gasverbruik.

Naar warmtepomp
CTA Duurzaam Isoleren Pure Energie

Isoleren van je huis

Wil je nog meer verduurzamen? Denk dan aan het isoleren van je woning. Je kunt bij ons terecht voor bodemisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Of kies voor HR++ glas.

Naar isolatie
cta hr ketel installeren pure energie

HR-ketel

Een HR-ketel verbruikt bijna een kwart minder energie dan een gewone cv-ketel, wat zorgt voor een directe besparing op je energierekening. Daarnaast is een HR-ketel ook schoner en zuiniger.

Naar HR-ketel