• Voordelige groene stroom tarieven
  • Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete
  • 100% groene stroom uit Nederland
Header Mijn Pure Energie

Variabel energiecontract afsluiten

Een variabel tarief voor groene stroom

Variabel contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige groene stroom tarieven Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete 100% groene stroom uit Nederland
Profiteer van prijsdalingen

Variabel contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige groene stroom tarieven Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete 100% groene stroom uit Nederland
Profiteer van prijsdalingen

Hoe werkt een variabel energiecontract?

Een variabel energiecontract is een contract voor onbepaalde tijd en is maandelijks opzegbaar. Bij een variabel energiecontract horen variabele energietarieven, waardoor jij nooit teveel voor energie betaalt. Als de prijzen dalen, daalt jouw tarief gewoon mee. De variabele energietarieven wijzigen normaal gesproken 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Klanten worden hierover uiterlijk 30 dagen van tevoren geïnformeerd.

CTA Janneke en Groene Stroom

Altijd flexibel met variabele tarieven

Maandelijks opzegbaar

Met een variabel energiecontract kies je voor veranderende tarieven en daarmee dus ook voor flexibiliteit. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder opzegvergoeding. Groen en flexibel! Kies nu ook voor 100% groene stroom uit Nederlandse energiebronnen en stap over! Wij regelen de rest.

Kies voor variabel

Onze variabele energietarieven

Welk contract je ook kiest, er is altijd een contract passend bij jouw situatie. Bij Pure Energie kun je kiezen tussen een variabel, vast of dynamisch energiecontract.

Direct overstappen? Bereken je termijnbedrag
CTA Isolatie advies vloer

Voordelen variabel energiecontract

Energie onder prijsplafond

Een voordeel van een variabel energiecontract is dat je jouw contract kunt opzeggen wanneer je wilt. Je hoeft geen opzegvergoeding te betalen als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Je zit met een variabel energiecontract eigenlijk nergens aan vast. Ook kun je als klant met variabele tarieven profiteren van eventuele prijsverlagingen.

Kies flexibel
Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Onze groene stroom contracten

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom.

CTA Isolatie advies vloer

Vast contract

Zet je energiecontract deze winter nog vast en kies daarmee voor zekerheid over je energiekosten. Zo heb jij geen last van prijsschommelingen. Dat geeft rust.

Kies voor vast
Header Gasloos wonen v2

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je flexibele energietarieven. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder boete. Kies voor groen en vrij!

Kies voor variabel
CTA Janneke en Groene Stroom

Dynamisch contract

Bij een dynamisch contract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies voor dynamisch

Vragen over ons variabele energiecontract en energietarieven

Hoe vaak wijzigen de variabele leveringstarieven?

De variabele tarieven wijzigen doorgaans 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Naast deze 2 gebruikelijke jaarlijkse momenten kunnen de variabele tarieven ook op andere momenten in het jaar wijzigen. Dit geldt ook voor klanten met een lopend variabel contract voor onbepaalde tijd. Bij lopende variabele contracten wordt deze tariefwijziging doorgevoerd indien marktomstandigheden daartoe aanleiding geven. Klanten worden hierover uiterlijk 30 dagen van te voren geïnformeerd. Wij hanteren geen opzegtermijn, zodat variabele klanten op ieder gewenst moment kunnen overstappen.


Wat zijn de vaste en variabele kosten?

Het verschil in de kosten bij een vast- of variabel energiecontract zit hem in de leveringskosten voor stroom en gas. De overige kosten, zoals energiebelasting, netbeheerkosten en de vaste leveringskosten zijn hetzelfde voor vaste en variabele energiecontracten.


Energierekening uitgelegd
Wat is goedkoper, een variabel of een vast energiecontract?

Dat verschilt per situatie en is erg afhankelijk van de startdatum van je energiecontract. Over het algemeen is het vaste energietarief lager dan het variabele energietarief. Toch zijn er op dit moment huishoudens met een vast energiecontract die meer betalen voor energie. Dit betreft de huishoudens die vlak voor de energiecrisis hun energiecontract tegen, toen al, hoge energieprijzen hebben vastgezet.


Gaan de energieprijzen verder stijgen of dalen?

Het is niet mogelijk om hier voorspellingen over te doen. Mede door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen op dit moment erg onzeker. Verder spelen ook andere factoren een grote rol, zoals bijv. de levering van gas uit andere landen. Deze factoren zijn niet te voorspellen en daardoor zijn prijsontwikkelingen lastig in te schatten. Doordat de energieprijs wordt beïnvloed door veel factoren, kan niemand dit van tevoren precies weten.