• Voordelige tarieven onder het prijsplafond
  • Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete
  • 100% groene stroom uit Nederland
Header Mijn Pure Energie

Variabel energiecontract onder het prijsplafond

Vrijheid met een variabel tarief voor groene stroom

Variabele tarieven onder het prijsplafond

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige tarieven onder het prijsplafond Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete 100% groene stroom uit Nederland
Alle energietarieven onder het prijsplafond

Variabele tarieven onder het prijsplafond

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige tarieven onder het prijsplafond Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete 100% groene stroom uit Nederland
Alle energietarieven onder het prijsplafond
CTA Janneke in Hangmat.png

Variabele tarieven onder het prijsplafond

Makkelijk opzegbaar

Bekijk onze voordelige variabele energietarieven en kies voor 100% groene stroom uit Nederland. Zo profiteer jij wel van variabele energietarieven onder het prijsplafond, maar zit je nergens aan vast. Groen en vrij! Overstappen kan snel en eenvoudig, want wij regelen alles voor je. 

Bereken energietarief

Onze energietarieven onder het prijsplafond

Welk contract je ook kiest, onze energietarieven zijn altijd lager dan het prijsplafond voor energie.

Direct overstappen? Bereken je termijnbedrag
CTA Isolatie advies vloer

Voordelen variabel energiecontract

Energie onder prijsplafond

Een voordeel van een variabel energiecontract is dat je jouw contract kunt opzeggen wanneer je wilt. Je hoeft geen opzegvergoeding te betalen als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Je zit dus eigenlijk nergens aan vast. Ook kun je als klant met variabele tarieven profiteren van eventuele prijsverlagingen.

Variabel contract afsluiten

Vragen over onze variabele energietarieven onder het prijsplafond

Hoe vaak wijzigen de variabele leveringstarieven?

De variabele tarieven wijzigen doorgaans 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Naast deze 2 gebruikelijke jaarlijkse momenten kunnen de variabele tarieven ook op andere momenten in het jaar wijzigen. Dit geldt ook voor klanten met een lopend variabel contract voor onbepaalde tijd. Bij lopende variabele contracten wordt deze tariefwijziging doorgevoerd indien marktomstandigheden daartoe aanleiding geven. Klanten worden hierover uiterlijk 30 dagen van te voren geïnformeerd. Wij hanteren geen opzegtermijn, zodat variabele klanten op ieder gewenst moment kunnen overstappen.


Wat zijn de vaste en variabele kosten?

Het verschil in de kosten bij een vast- of variabel energiecontract zit hem in de leveringskosten voor stroom en gas. De overige kosten, zoals energiebelasting, netbeheerkosten en de vaste leveringskosten zijn hetzelfde voor vaste en variabele energiecontracten.


Energierekening uitgelegd
Wat is goedkoper, een variabel of een vast energiecontract?

Dat verschilt per situatie en is erg afhankelijk van de startdatum van je energiecontract. Over het algemeen is het vaste energietarief lager dan het variabele energietarief. Toch zijn er op dit moment huishoudens met een vast energiecontract die meer betalen voor energie. Dit betreft de huishoudens die vlak voor de energiecrisis hun energiecontract tegen, toen al, hoge energieprijzen hebben vastgezet.


Gaan de energieprijzen verder stijgen of dalen?

Het is niet mogelijk om hier voorspellingen over te doen. Mede door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen op dit moment erg onzeker. Verder spelen ook andere factoren een grote rol, zoals bijv. de levering van gas uit andere landen. Deze factoren zijn niet te voorspellen en daardoor zijn prijsontwikkelingen lastig in te schatten. Doordat de energieprijs wordt beïnvloed door veel factoren, kan niemand dit van tevoren precies weten.