Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Wij zijn de energiemakers

Er bestaat een directe relatie tussen de hoeveelheid zonnepanelen en de stroom die je ermee opwekt. Dat je zoveel mogelijk elektriciteit wilt opwekken met je zonnepanelen is duidelijk. Toch gaat de aanleg van een optimale installatie verder dan iedere beschikbare centimeter te bedekken met zonnepanelen. Hoeveel zonnepanelen er op je dak kunnen heeft te maken met meerdere factoren. De juiste partner in de aanleg van je zonnepanelen is goud waard. Dat betekent een partner die eerlijk met je is in plaats van je alleen maar zoveel mogelijk zonnepanelen te verkopen. De aanleg van zonnepanelen vereist expertise, ervaring en technische knowhow. De hoeveelheid zonnepanelen moet je afstemmen met het rendement wat ze je gaan bieden.

De juiste hoeveelheid zonnepanelen op je dak

Hoeveel zonnepanelen er op je dak kunnen heeft niet alleen met de beschikbare oppervlakte te maken. Om de constructie hoef je je vrijwel nooit naar te maken. Zonnepanelen wegen niet zoveel dat dit een probleem zou moeten zijn. Zelfs op rieten daken kun je tegenwoordig zonnepanelen plaatsen.
De belangrijkste overweging is de mate van zonlicht die het dak of een deel daarvan per dag gemiddeld krijgt. Dat bepaalt of een te plaatsen zonnepaneel voldoende gaat opleveren. Als blijkt dat de te maken kosten meer of gelijk zijn aan het te verwachten rendement heeft het natuurlijk geen zin om zonnepanelen te plaatsen.

Bij Pure Energie kun je een gratis dak-check aanvragen. Een gemiddelde installatie van zonnepanelen heeft een levensduur van 25 jaar waarbij de investeringskosten tussen de 6 en 9 jaar terugverdiend zijn. Maar niet iedere situatie staat gelijk aan het gemiddelde. De investeringskosten en het rendement moeten natuurlijk wel in verhouding blijven.

Met onze gratis en vrijblijvende dak-check weet je precies waar je aan toe bent. We kijken naar de hoeveelheid zonuren die je dak heeft en wat er op technisch gebied mogelijk is. Aan de hand van deze informatie kunnen we je precies vertellen wat je mag verwachten van de zonne-panelen die wij voor je aanleggen.

https://pure-energie.nl/zonnepanelen/