• Zekerheid over je energietarief voor 1 jaar
  • Energietarieven onder het prijsplafond
  • 100% Groene stroom uit Nederland

Laadpalen op groene stroom

Elektrisch rijden

Indien jij je elektrische auto oplaad via laadpalen op groene stroom, dan ben jij dubbel zo goed bezig! Grote kans dat jij kiest voor een elektrische auto, omdat je een positieve bijdrage wilt leveren aan het milieu. Je kunt hier nog een schepje boven op doen door je elektrische auto ook daadwerkelijk op te laden bij laadpalen op groene stroom. Het kan thuis, maar ook steeds vaker in het openbaar. We vertellen je hier graag meer over.

Eigen laadpaal voor thuis op groene stroom

Als je een eigen parkeerplaats hebt in de vorm van een oprit of garage aan huis, kun je een eigen laadpaal plaatsen. Met zo’n privélaadpaal heb je geen laadpas nodig, maar betaal je het stroomverbruik gewoon rechtstreeks via je eigen energierekening. In dat geval kun je dus heel makkelijk kiezen voor een laadpaal met groene stroom. Simpelweg door over te stappen naar een energieleverancier die 100% groene energie levert. Zo verminder je niet alleen de uitstoot van broeikasgassen door elektrisch te rijden, maar ook door grijze energie in te wisselen voor groene energie.

Openbare laadpalen op groene stroom

Behalve groene laadpalen voor thuis, zie je ook steeds vaker openbare laadpalen. Elke laadpaal levert stroom van één specifieke energieleverancier. De eigenaar van de laadpaal bepaalt of een laadpaal grijze of groene stroom levert. Jij als consument hebt bij de meeste openbare laadpalen geen keuze in het type stroom dat je afneemt. Het aanbod van stroom uit zonne- en windenergie schommelt behoorlijk en is afhankelijk van de hoeveelheid zonuren en de kracht van de wind. Door middel van een innovatieve software proberen de openbare groene laadpalen die pieken en dalen in het aanbod van groene stroom goed te benutten. 

Hoe werken slimme, groene laadpalen?

Bij de slimme laadpalen bepaalt de hoeveelheid beschikbare groene energie hoe snel een auto wordt opgeladen, in plaats van andersom. Elk kwartier controleert de software hoeveel elektriciteit er beschikbaar is en daar past het de capaciteit van de laadpunten op aan. Zolang er op dat moment voldoende stroom wordt opgewekt, laden elektrische auto’s op vol vermogen. Als er minder groene stroom wordt opgewekt, laadt een auto minder snel op. Dat klinkt niet erg praktisch, maar een randvoorwaarde is dat een slimme laadpaal in het eerste half uur altijd op normale capaciteit zal laden.

Welke laadpalen leveren groene energie?

Steeds meer gemeenten draaien pilots met groene laadpalen. In 2021 plaatste Allego 38 groene laadpalen in Deventer. Deze laadpalen nemen rechtstreeks groene stroom af van ons Windpark Kloosterlanden. Elektrisch rijden is de toekomst en draagt bij aan een schonere lucht en minder geluidsoverlast in de steden. Wij zijn trots op samenwerkingen als deze. Het is een mooie stap om te laten zien wat je allemaal met groene stroom kan bereiken. Duurzaam wonen, werken en ook duurzaam rijden.

Kies voor 100% groene stroom uit Nederland

Wil jij je elektrische auto ook opladen met 100% groene stroom uit Nederland? Bereken je termijnbedrag en stap nu over!

Bereken je termijnbedrag Bereken je termijnbedrag
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer