Headerfoto stel je vraag

Stel je vraag direct aan onze specialisten

Wij zijn energiemakers

Stel je vraag

Wij houden van contact, altijd en overal. Om je zo goed mogelijk te helpen zorgen we er voor dat jouw vraag direct bij de juiste persoon terecht komt. Geef in het formulier aan wat het onderwerp van je

vraag is, dan proberen we je zo snel mogelijk te helpen. Wil je niet wachten? Kijk dan of je het antwoord kan vinden tussen de veelgestelde vragen of bel ons via 088 - 10 13 000.

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen
Hoe stap ik over naar Pure Energie?

Overstappen is heel gemakkelijk want wij regelen alles voor je. Heb je nog een contract bij een andere leverancier? Geen probleem! Wij zeggen het contract bij je huidige leverancier op en zorgen ervoor dat je nooit zonder energie komt te zitten. Geef bij het overstappen de juiste einddatum van je huidige contract door om te voorkomen dat je een onverwachte opzegvergoeding moet betalen. Wil je nu overstappen? Bereken je energiepakket en stap over.


Bereken je energiepakket
Wat is mijn klantnummer?

Jouw klantnummer staat op je welkomstbrief, jaarrekening of in e-mails die we je sturen. Het klantnummer heeft altijd zes cijfers, deze noemen we ook wel 'relatiekenmerk'. Kun je je klantnummer nergens vinden? Neem gerust contact met ons op.


Neem contact op
Hoe geef ik een verhuizing door?

Wat leuk dat je gaat verhuizen! Je kunt jouw energiecontract gewoon meenemen. Je verhuizing kun je eenvoudig doorgeven via onze website, via Mijn Pure Energie of via onze Pure Energie App. Geef dit uiterlijk 2 weken voor de verhuizing aan bij je energieleverancier. Je krijgt dan een formulier toegestuurd waarop je bij de sleuteloverdracht de meterstanden invult. Het ingevulde formulier stuur je binnen 5 dagen na de verhuizing terug naar je energieleverancier. Vervolgens ontvang je binnen 6 weken een eindafrekening van je oude adres én een nieuw termijnbedrag voor je nieuwe adres. Dit termijnbedrag wordt berekend op basis van je voorgaande verbruik.


Mijn Pure Energie
Hoe geef ik mijn meterstanden door?

Je kan je meterstanden doorgeven in Mijn Pure Energie, via onze Pure Energie App of via het meterstandenformulier op onze website. Wij sturen je een e-mail wanneer wij de meterstanden nodig hebben. In die e-mail staat precies hoe je jouw meterstanden kan doorgeven. Als je een slimme meter hebt lezen wij je meterstanden automatisch uit. In dat geval hoef je niet zelf je meterstanden door te geven.


Zo geef ik meterstanden door
Wat is het maandelijks energie rapport (VKO)

Met behulp van het Maandelijks Energierapport (voorheen verbruikskostenoverzicht of VKO) geven we inzicht in jouw energieverbruik. Daarmee helpen we jou energie te besparen. De allergroenste energie is immers de energie die je niet verbruikt. Elke klant met een slimme meter ontvangt automatisch maandelijks dit overzicht per e-mail.


Lees hier alles over het maandelijkse energierapport (VKO)
Bestaat er een Pure Energie App?

Je kunt altijd en overal je energieverbruik inzien met de Pure Energie App. Download de gratis app op je mobiele telefoon en ga meteen aan de slag. Zo kun je alles zelf regelen. Overal en snel. Precies zoals jij Mijn Pure Energie gewend bent, maar dan op je mobiel. De app is beschikbaar voor Android en iOS. 


Download de app
Wat is een EAN code?

Een EAN code is een unieke code waarmee jouw energie-aansluiting geïdentificeerd kan worden. EAN staat voor 'Europees Artikel Nummer'. Deze code bestaat uit een uniek getal van 18 cijfers en begint met 871. Je elektriciteits- en gasaansluiting hebben allebei een aparte EAN code. De EAN code is te vinden op een afrekening van de energieleverancier die de aansluiting reeds beleverd (heeft). Ben jij de eerste bewoner van het pand? Dan kan de aannemer/uitvoerder aangeven wat jouw EAN code is. Een EAN code is niet hetzelfde als een meternummer en is dus vaak niet te zien op de meter zelf.


Wat moet ik doen tijdens een stroomstoring?

Een stroomstoring kun je melden bij het Nationale Storingsnummer: 0800-9009. Dit nummer is gratis en dag en nacht bereikbaar. Jouw melding komt terecht bij je netbeheerder voor gas en elektriciteit en niet bij ons als energieleverancier.


Meer informatie
Tim

Tim

Medewerker Klantgeluk

Stel je vraag

Vul je gegevens in
Kies je onderwerp
Tim

Tim

Medewerker Klantgeluk
014L7560 bewerkt bewerkt

Wil je niet wachten?

Wil je direct antwoord op je vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op. Geen bandjes of verwarrende keuzemenu's, je krijgt direct iemand aan de lijn.

Hugo Zoetman

Manager Klantgeluk