• 100% Groene stroom
  • Scherpe en eerlijke tarieven
  • Zekerheid met een vast contract

Gemiddeld stroomverbruik per dag

Gemiddeld stroomverbruik Nederlands huishouden

Ons stroomverbruik per dag wordt door verschillende dingen beïnvloed en kan daardoor enorm verschillen. Zo verbruikt een 4 persoons huishouden in een gasloze woning dagelijks veel meer stroom dan een 2 persoons huishouden in tussenwoning met een cv-ketel. Benieuwd naar jouw gemiddelde stroomverbruik per dag en hoeveel kWh per dag je verbruikt? Lees dan snel verder. 

Hoeveel kWh per dag?

Volgens het NIBUD is het gemiddelde stroomverbruik van een huishouden per jaar 2.640 kWh. Als je dit aantal kWh deelt door het aantal dagen in het jaar, komt dat neer op een gemiddeld stroomverbruik per dag van 7,2 kWh. Vergeet niet dat dit het gemiddelde stroomverbruik per dag is en dat het verbruik per dag flink kan verschillen. Zo verbruik je in de winter tijdens de donkere dagen bijvoorbeeld veel meer stroom dan tijdens de zomerdagen.

Gemiddeld stroomverbruik per dag gezin

Hoeveel kWh per dag jij verbruikt is enorm afhankelijk van het type woning en de apparaten die gebruikt worden. Het stroomverbruik per dag  per gezin kan dus enorm verschillen. Ben jij de hele dag thuis en staat de wasmachine of de televisie veel aan? Grote kans dat je dan meer stroom verbruikt dan wanneer het buiten lekker weer is en je er de hele dag op uit bent.

Stroomverbruik per dag gasloos huis

Een gasloos huis verbruikt al snel meer stroom dan een huis met een cv-ketel. Dit komt logischerwijs omdat er stroom in plaats van gas nodig is voor het warmhouden van de woning. Er zijn verschillende manieren om een gasloos huis te verwarmen, bijvoorbeeld met een warmtepomp of airco. Een warmtepomp verbruikt al snel 2.500 kWh per jaar en heeft dus grote invloed op jouw gemiddelde stroomverbruik per jaar.

Gemiddelde stroomkosten per dag

Heb je in mei 2024 een vast energiecontract voor 1 jaar afgesloten? Dan betaal je een stroomprijs per kWh van € 0,26 cent inclusief btw en energiebelasting. Er van uitgaan dat je gemiddeld 7,2 kWh per dag verbruikt, komt dat neer op zo’n € 1,87 aan leveringskosten voor stroom per dag.Letop! Dit is exclusief de jaarlijkse vermindering energiebelasting, vaste leveringkosten en netbeheerkosten.Energierekening uitgelegd

Gemiddelde kosten stroom huishouden

Personen huishouden
1
2
3
4
5 of meer
Gem. per huishouden
Stroomverbruik per jaar
1.750 kWh
2.700 kWh
3.250 kWh
3.790 kWh
4.150 kWh
2.640 kWh
Stroomverbruik per dag
4,8 kWh
7,4 kWh
8,9 kWh
10,5 kWh
11,4 kWh
7,2 kWh
Stroomkosten per dag (april 2024)
€ 1,25
€ 1,92
€ 2,31
€ 2,73
€ 2,96
€ 1,87

Bekijk je stroomverbruik per dag

Huishoudens met een slimme meter kunnen het stroomverbruik per dag eenvoudig bekijken via Mijn Pure Energie of de Pure Energie App. Zo kun je precies zien op welke dagen jij veel stroom verbruikt en waar jij eventueel nog stroom kunt besparen. Ben je benieuwd naar jouw gemiddelde stroomverbruik per dag? Bekijk dan jouw jaarlijkse stroomverbruik en deel dit aantal kWh door het aantal dagen per jaar.

Elke dag stroom besparen

Met kleine aanpassingen kun jij jouw gemiddelde stroomverbruik per dag al snel verminderen. Ga vandaag nog aan de slag met onze eenvoudige bespaartips. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in duurzame maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van je huis. Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op en daarmee kun je al snel flink besparen op de stroomkosten. 

Nederlandse groene stroom

Met jouw keuze voor 100% groene stroom ben jij helemaal goed bezig! Bij ons profiteer je altijd van scherpe groene stroomtarieven, ongeacht welk energiecontract je kiest. Bekijk de mogelijkheden en kies het energiecontract dat bij jou past. 

Kies groene stroom Kies groene stroom
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer