Hybride warmtepomp kopen
Duurzaam verwarmen met een warmtepompBekijk de mogelijkheden
Besparen op je gasverbruik
Goede combinatie met zonnepanelen
Waardevermeerdering voor je huis
Bekijk de mogelijkheden
Besparen op je gasverbruik
Goede combinatie met zonnepanelen
Waardevermeerdering voor je huis
Hoe werkt een warmtepomp?
Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp en een standaard cv-ketel. Je kunt je woning er een groot deel van het jaar mee verwarmen, maar als het buiten rond het vriespunt is of lager dan springt je cv-ketel bij. De meeste hybride warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om het water van het verwarmingssysteem te verwarmen. Je bespaart met een hybride warmtepomp ongeveer 50 tot 70 procent op je gasverbruik.
Is mijn huis geschikt?
Binnen 2 minuten een gratis adviesIs mijn huis geschikt voor een warmtepomp? Als je je woning duurzaam wilt verwarmen, dan is een hybride warmtepomp een slimme keuze. Of jouw woning ook geschikt is voor een warmtepomp, hangt af van verschillende zaken. Jouw woning moet voldoende geïsoleerd zijn, het systeem waarmee warmte wordt verspreid moet geschikt zijn en je moet voldoende ruimte hebben. Doe de vrijblijvende warmtepomp-check om te kijken of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp.
Doe de checkWaarom een warmtepomp kopen?
Met een hybride warmtepomp bespaar je ongeveer 50 tot 70 procent op je gasverbruik.. Een warmtepomp biedt veel voordelen:
Besparen op gasverbruik
Je verbruikt minder gas en meer stroom. Hierdoor kun je al gauw besparen op je gasverbruik
Goede woning investering
Door je woning te verduurzamen met een warmtepomp krijgt je woning een beter energielabel
Minder CO2-uitstoot
Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot. Een warmtepomp is een duurzame keuze
Subsidie mogelijk
De subsidie voor een hybride warmtepomp is € 2.550 (2024) als je aan de voorwaarden voldoet
Kosten van een Hybride warmtepomp
Jouw offerte binnen 2 minutenDe kosten van een hybride warmtepomp zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het vermogen van warmtepomp, de hoogte van de subsidie en de locatie van de warmtepomp. Wel kun je subsidie krijgen op een warmtepomp. Wil je weten wat een hybride warmtepomp voor jouw situatie precies kost? Doe dan de huisscan.
Naar de huisscanSubsidie warmtepomp aanvragen
Er is een aantrekkelijke subsidie voor hybride warmtepompen. Hierdoor wordt het kopen van een warmtepomp direct een stuk interessanter. Voor een hybride warmtepomp met buitenunit met een vermogen van 4 kW en energielabel A++ kun je al subsidiebedrag aanvragen tot € 2.550.
Meer informatieHybride warmtepomp installeren
Installatie binnen 1 dagEen hybride warmtepomp installeren kan vaak al binnen 1 werkdag en bestaat uit twee units, waarvan er één buiten komt en één binnen. Tijdens de inspectie kijkt de installateur wat de beste plek is voor de buitenunit. De binnenunit wordt in de buurt van de cv-ketel geïnstalleerd. Wil je ook direct jouw cv-ketel vervangen voor een hr-ketel? Geef dit dan door aan de installateur.
Vrijblijvende offerteVeelgestelde vragen over warmtepompen
Hoewel het misschien niet meer verplicht is om een hybride warmtepomp te kopen vanaf 2026, zijn er nog steeds goede redenen om dit te doen:
- Geld besparen: Een hybride warmtepomp kan je energierekening met 50% tot 70% verlagen omdat je minder gas gebruikt.
- Milieu: Het helpt om minder CO2 uit te stoten, wat beter is voor de aarde.
- Voorbereid op de toekomst: Als je nu een hybride warmtepomp koopt, ben je klaar voor veranderingen in energiebeleid en stijgende gasprijzen.
- Comfort: Hybride warmtepompen zorgen voor een stabiele en comfortabele temperatuur in huis.
Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor het opwarmen van je woning en de voorziening van warm water. Het is een elektrische of hybride installatie die warmte uit de lucht, bodem of grondwater haalt. Zoals beschreven in de klimaatdoelen heeft Nederland als doel om het gasverbruik in Nederland terug te dringen en de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Lees in onze blog meer over de werking en effecten van een warmtepomp.
Zo werkt een warmtepomp
Een hybride warmtepomp geeft je een hogere woningwaarde en een beter energielabel. Voordat je een warmtepomp aanschaft, is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is.
Daarnaast is het handig als je lage temperatuur verwarming als hoofdverwarming hebt, omdat je daarmee het rendement van je warmtepomp verhoogt. Een hybride warmtepomp werkt efficiënter als hij je huis met een lage temperatuur kan verwarmen (35 graden), hoe lager hoe beter. Door de isolatie kun je je huis met een lagere temperatuur verwarmen en je warmtepomp dus efficiënter laten werken.
Een hybride warmtepomp kan, net als elke andere warmtepomp, geluid maken tijdens het functioneren. De hoeveelheid geluid die geproduceerd wordt hangt af van verschillende factoren, zoals het type warmtepomp, de grootte van de warmtepomp en de omgeving waarin de warmtepomp geïnstalleerd is.
Over het algemeen zijn hybride warmtepompen ontworpen om stil te werken en produceren ze vaak minder geluid dan traditionele verwarmingssystemen, zoals een cv-ketel. De geluidsniveaus van hybride warmtepompen zijn meestal vergelijkbaar met die van een koelkast of een airconditioner.
Als je een offerte aanvraagt voor een hybride warmtepomp, kan onze energieadviseur je adviseren over het juiste type voor jouw wensen.
Doe de huisscan
Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.
Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.
Meer over de samenwerking