Windenergie

Groene energie

Bereken je energiepakket

94% beveelt ons aan. 8.9 / 10 100 89
Wij verkopen alleen wat we opwekken 100% uit eigen energiebronnen Windenergie uit Nederland
Nu met € 350,00 korting op je contract

Bereken je energiepakket

94% beveelt ons aan. 8.9 / 10 100 89
Wij verkopen alleen wat we opwekken 100% uit eigen energiebronnen Windenergie uit Nederland
Nu met € 350,00 korting op je contract

Windenergie uit Nederland

Windenergie is een belangrijke vorm van duurzame energie. De wind is er en dat blijft. Daarom is windenergie een onuitputtelijke energiebron. Wind is niets nieuws en dankzij de windmolens maken we daar tegenwoordig slim gebruik van. We gebruiken windmolens om

de wind om te zetten in groene energie. Dankzij deze windmolens, ook wel windturbines, halen we duurzame energie uit de vrijwel altijd aanwezige Hollandse wind. Deze groene stroom komt vervolgens uit het stopcontact bij jou thuis.

eb180326 waddinxveen a057k

Wat is windenergie?

Groene energie

Windenergie is energie die ontstaat door wind die de wieken van windmolens in beweging zetten. Het is een manier om stroom op te wekken, zonder het klimaat te belasten of grondstoffen uit te putten. Daarmee is windenergie één van de meest schone energiesoorten en daarom noemen we het ook wel groene energie. Onze nieuwe generatie windmolens hebben een tiphoogte van 208 meter en wekken per stuk circa 15 miljoen kWh per jaar op. Dat is genoeg stroom om jaarlijks 5000 huishoudens van groene energie te voorzien.

Hoe werkt windenergie?

Het zijn de wieken van de molens die de wind opvangen. Ze beginnen te draaien, waarmee ze een rotor in beweging brengen. Deze rotor is aangesloten op een generator die door de draaiende beweging elektriciteit opwekt. Je kan dit vergelijken met een dynamo van een fiets. De draaiende beweging zorgt ervoor dat het licht van je fiets gaat branden. Op meerdere plekken in Nederland zijn windparken aangelegd. Deze windparken bestaan uit meerdere windmolens.

De windmolens in deze parken zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Hoeveel elektriciteit een windmolen precies opwekt ligt aan de hoogte, de windsnelheid en de locatie. Windmolens op een open vlakte leveren het meest op. Dit omdat de wind hier niet afgeremd wordt door bomen of gebouwen en we zo het maximale uit onze windmolens kunnen halen.

Voordelen van windenergie

Groene energiebron

Het waait vrijwel altijd in Nederland, dus windenergie raakt nooit op en is écht groen.

Duurzaamheid

Windenergie is een vorm van duurzame energie en windmolens produceren geen CO2 tijdens de opwek.

Locaties

Veel locaties in Nederland zijn geschikt voor het plaatsen van windmolens.

Energieonafhankleijk

Windmolens maken ons energieonafhankelijk. Nu en in de toekomst.

Wat als er geen wind staat?

Als er weinig tot geen wind staat, wekt een windmolen ook geen energie op. Gelukkig komt het in Nederland niet vaak voor dat het overal windstil is. Geen wind betekent niet dat er ook geen stroom beschikbaar is. Windmolens en hun windenergie gelden als een aanvulling op de ‘energiemix’. Die bestaat uit alle bronnen, die we samen gebruiken om elektriciteit op te wekken. Wij verkopen alleen stroom die we zelf hebben opgewekt met onze eigen windmolens en zonnepanelen. Zelfs als het niet hard waait, leveren wij 100% groene stroom.

Jongen met windmolen open windpark oud dintel
DSC02099

100% groene energie uit Nederland

Onze energiebronnen

Op dit moment staan er 74 windmolens van Pure Energie verdeeld in heel Nederland. Deze windmolens wekken samen jaarlijks meer dan 250 miljoen kWh op. Dat is voldoende energie om circa 100.000 huishoudens 1 jaar lang van stroom te voorzien.

Bekijk onze energiebronnen
1 1433542

Windenergie op jouw grond?

Word energiemaker

Wij realiseren al ruim 25 jaar windenergieprojecten in Nederland. In Nederland hebben we veel goede plekken voor windmolens. Grondeigenaren kunnen hier geld aan verdienen en zo meeprofiteren van onze windparken.

Meer informatie