hr ketel pure energie

Hr-ketel

Je huis duurzamer verwarmen

Bekijk hoe jij kunt besparen

Gratis en persoonlijk advies op maat

Gecertificeerde installateurs

Vrijblijvend advies binnen 2 minuten

4/5 - Beoordeling homeQgo

Bekijk hoe jij kunt besparen

Gratis en persoonlijk advies op maat

Gecertificeerde installateurs

Vrijblijvend advies binnen 2 minuten

4/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Je huis verwarmen met een hr-ketel

Het verwarmen van je huis met een hr-ketel, oftewel een hoog rendement-ketel, is een efficiënte en kostenbesparende manier om comfort in je woning te creëren. Een hr-ketel is ontworpen om zo veel mogelijk warmte te halen uit de verbranding van gas, waardoor

het energieverbruik wordt geminimaliseerd en de uitstoot van schadelijke stoffen wordt verminderd. Beter voor het milieu én je portemonnee dus. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met een hr-ketel? Doe de gratis huisscan.

De voordelen van een hr-ketel

Je huis verwarmen met een hr-ketel heeft veel voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk.

Iconenset groen donkergroen Stijging

Hoog rendement

Een hr-ketel heeft een extra hoog rendement bij het omzetten van gas naar warmte.

Iconenset groen donkergroen financieel

Energiezuinig

Een hr-ketel gebruikt een kwart minder energie dan een cv-ketel en dat zie je terug op je energierekening.

Iconenset groen donkergroen Footprint

Minder CO2-uitstoot

Door de vermindering van het gasverbruik is de uitstoot van CO2 en stikstofdioxide veel lager.

Iconenset groen donkergroen ontwerp bouw

Eenvoudige installatie

Een hr-ketel installeren kan vaak al binnen 1 werkdag. Zelf hoef je niets te doen.

CTA Vrouw met Ipad

Hoe duurzaam is een hr-ketel?

Energiezuinige hr-ketel

Een hr-ketel heeft veel minder impact op het milieu dan een gewoon cv-ketel. Daarnaast verbruikt een hr-ketel bijna een kwart minder energie, waardoor jij met een hr-ketel al snel kunt besparen op je maandelijkse energiekosten. Doe de huisscan om te kijken hoeveel jij kunt besparen met een hr-ketel.

Doe de huisscan
cta hr ketel installeren pure energie

Hr-ketel installeren binnen 1 dag

Installatie hr ketel

Een nieuwe hr-ketel installeren kan vaak al binnen 1 werkdag. We verwijderen je oude ketel en we installeren je nieuwe hr-ketel op dezelfde locatie als je oude ketel. Ben je van plan om in de toekomst nog een hybride warmtepomp of zonneboiler te plaatsen? Geef dit dan aan bij de installateur.

Vrijblijvende offerte
warmtepomp binnenunit

Hr-ketel combineren met een warmtepomp

Alle hr-ketels die onze installateurs plaatsen zijn geschikt om aan een hybride warmtepomp of een zonneboiler te koppelen. Wil je een warmtepomp of zonneboiler laten plaatsen? Ontdek wat er voor jouw huis mogelijk is.

Naar warmtepomp
Header Danny bij huis Hugo en Janneke v2

Is er een subsidie voor hr-ketels?

Helaas zijn er op dit moment nog geen subsidiemogelijkheden voor het aanschaffen van een hr-ketel. Wel worden er voor andere duurzame oplossingen subsidies aangeboden, zoals voor het isoleren van je woning.

Naar subsidies
CTA Trading Pure Energie

Het rendement van een hr-ketel

Een hr-ketel heeft altijd een rendement van minimaal 100%. Dat betekent dat 100% van het gas wordt omgezet in 100% warmte of meer. Hiermee is het rendement van een hr-ketel een stuk hoger dan een normale cv-ketel.

Start scan
CTA Keurmerken Zekerheid

Duurzaam advies binnen 2 minuten

Doe de huisscan

Benieuwd of een hr-ketel iets voor jou is? Met de huisscan op onze website weet jij binnen 2 minuten hoe jij jouw huis kunt verduurzamen, wat dit kost en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Start scan

Veelgestelde vragen over hr-ketels

Heb je nog een vraag over het plaatsen van een hr-ketel of onze samenwerking met duurzame partners. Bekijk ze hieronder of neem contact op met onze energieadviseurs

Wat is het verschil tussen een hr-ketel en een cv-ketel?

Het grootste verschil tussen een cv-ketel en een hr-ketel is het rendement. Een cv-ketel haalt de warmte uit de verbranding van gas, maar gebruikt de vrijkomende waterdamp niet om extra warmte te produceren. Hierdoor gaat een deel van de warmte en dus rendement verloren. Een hr-ketel daarentegen maakt gebruik van een condensatietechnologie. Daarbij condenseert de waterdamp in de rookgassen waardoor de extra warmte wordt benut om het rendement te verhogen.

 

Omdat hr-ketels de vrijkomende waterdamp beter benutten, zijn ze een stuk energiezuiniger dan cv-ketels. Ze halen meer warmte uit dezelfde hoeveelheid verbruikt gas, waardoor ze efficiënter zijn en minder energie verspillen.


Wat is de levensduur van een hr-ketel?

De levensduur van een hr-ketel kan variëren, maar over het algemeen wordt verwacht dat een goed onderhouden hr-ketel tussen de 15 en 20 jaar mee kan gaan. Er zijn echter verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de levensduur. Denk aan het onderhoud, de installatiekwaliteit, gebruikspatronen en nieuwe technologische ontwikkelingen.

 

Het regelmatig laten inspecteren en onderhouden van de hr-ketel kan helpen om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiënt blijft functioneren.


Is een hr-ketel rendabel voor mij?

Ja. Een hr-ketel kost bijna een kwart minder energie. Daarnaast is de uitstoot van CO₂ en stikstofdioxide lager, wat ten goede komt aan het milieu.


Moet ik kiezen voor een hr-ketel of warmtepomp?

We begrijpen dat het energieneutraal maken van je huis niet allemaal in één keer kan. Veel huizen zijn nog niet geschikt voor een warmtepomp en de investering om dat voor elkaar te krijgen kan flink zijn.

 

Daarom bieden we je samen met onze duurzame partners een persoonlijk stappenplan om van het gas af te kunnen gaan of energieneutraal te kunnen leven. Dat begint bij goede isolatie en lage temperatuurverwarming en eindigt met een hybride of all-electric warmtepomp.

 

Als je onvoldoende isolatie hebt, maar de ketel wel vervangen moet worden, adviseren we eerst te investeren in een nieuwe ketel. Vervolgens kun je dan alsnog je huis isoleren, zodat je over een paar jaar de cv-ketel kunt combineren met een hybride warmtepomp, of deze kunt vervangen door een all-electric warmtepomp.


Doe de huisscan
Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Ga ik een overeenkomst aan met Pure Energie of homeQgo?

Verder je huis verduurzamen

Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je huis? Dat kan. Je kunt op verschillende manieren je huis verduurzamen. Combineren kan ook. Onze duurzame partners kijken graag met je mee.

Header Zonnepanelen Friesland Pure Energie

Zonnepanelen

Wek zelf groene stroom op met zonnepanelen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Doe de gratis huisscan om te kijken hoeveel jij kunt besparen met eigen zonnepanelen.

Naar zonnepanelen
warmtepomp Pure Energie

Warmtepomp

Als je je woning duurzaam wilt verwarmen, dan is een hybride warmtepomp een slimme keuze. Of jouw woning ook geschikt is voor een warmtepomp, hangt af van verschillende zaken.

Naar warmepomp
CTA Spouwmuurisolatie Pure Energie

Isolatie van je huis

Wil je nog meer verduurzamen? Denk aan het isoleren van je woning. Je kunt bij ons terecht voor bodemisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Of kies voor HR++ glas.

Naar isolatie
Isolatie Pure Energie Header

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de meest comfortabele manier om je huis te verwarmen. Daarnaast is het een duurzame investering die energie bespaart. Ook is het goed te combineren met een warmtepomp en isolatie.

Naar vloerverwarming