
Spouwmuur isolatie
Duurzaam muren isolerenVraag adviesgesprek aan
Vraag adviesgesprek aan
Spouwmuurisolatie: duurzaam je spouwmuren isoleren
Steeds meer huishoudens kiezen voor spouwmuurisolatie. Spouwmuren isoleren is een snelle, makkelijke en betaalbare manier om je muren te isoleren. De juiste spouwmuurisolatie houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer je woning lekker koel.
Bij spouwisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebracht in de lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je huis. Spouwmuren isoleren is een populaire vorm van isolatie, mede door het hoge rendement en de korte terugverdientijd.

Wanneer is spouwmuurisolatie mogelijk?
Spouwmuur isolerenDe meeste woningen die na 1920 zijn gebouwd hebben een spouwmuur. Spouwmuurisolatie is dan in de meeste gevallen mogelijk. Is jouw huis tussen 1975 en 1991 gebouwd? Dan is er een grote kans jouw spouwmuren al geïsoleerd zijn, maar deze isolatiewaarde kan stukken beter. In dat geval kun je de spouwmuur na-isoleren.

Spouwmuur isoleren: hoe werkt het?
Het isolatiemateriaal wordt in vloeibare vorm verwerkt en als schuim in de spouwmuur geblazen. Het materiaal dringt door tot in de kleinste kieren en naden, wat zorgt voor een goede isolatie van de spouwmuur. Alles wordt afgedicht om de meest ideale isolatiewaarde te verkrijgen.
Adviesgesprek aanvragen
Duurzaam isoleren met Thermo FTX1
Isolatie spouwmurenHet toepassen van Thermo FTX1 is verantwoord. Bij het verwerken wordt gebruik gemaakt van lucht en niet van schadelijke koolwaterstoffen. Daarnaast is Thermo FTX1 waterafstotend, geurneutraal en dampdoorlatend door de opencelstructuur. Thermo FTX1 kan indien nodig met het bouw- of sloopafval worden gescheiden.
Geschikt voor herstel
Met ThermoFoam FTX1 kan de spouwmuur optimaal geïsoleerd worden, ook als er oud isolatiemateriaal in de spouwmuur aanwezig is.
Onzichtbare isolatie
Het zelfdichtende schuim kan na het plaatsen in de schouwmuur niet uit de gaten stromen. Na het isoleren er geen spoor meer zichtbaar van de ingreep.
Duurzaam materiaal
Thermo FTX1 foam bevat geen koolwaterstoffen en compleet onbrandbaar, waterafstotend en duurzaam afbreekbaak. Zeer duurzaam dus.

Spouwmuurisolatie subsidie aanvragen
Isolatie subsidieOm in aanmerking te komen voor spouwmuurisolatie subsidie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De isolatie specialisten van ThermoSolutions gaan nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd aan de slag met jouw subsidie aanvraag. Zo heb jij geen gedoe met ingewikkelde aanvraagtrajecten en kun jij gelijk profiteren van jouw goed geïsoleerde woning. Wel zo handig!
Isolatie subsidie
Duurzame isolatie door specialisten
ThermoSolutionsBij Pure Energie werken we samen met isolatie specialist ThermoSolutions. Onze isolatie partners verzorgen de adviesgesprekken, offertes de isolatiewerkzaamheden. Twijfel je of jouw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie? We adviseren je graag.
Adviesgesprek aanvragenVeelgestelde vragen over isolatie voor je huis
Met goede isolatie kun je flink besparen op je energierekening, maar wat kost het isoleren van je huis eigenlijk? De kosten voor isolatie verschillen enorm per situatie. Dit komt omdat ze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren: het soort isolatiemateriaal, type woning, afmetingen, aantal vierkante meters van muren of vloeren en het type isolatie. Over het algemeen is spouwmuurisolatie de goedkoopste vorm van isolatie, vloer- en dakisolatie daarentegen vallen vaak al wat duurder uit. Wil jij weten hoeveel het kost om jouw huis te isoleren? Vraag een gratis adviesgesprek aan.
Adviesgesprek aanvragen
Niet voor iedereen is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie duidelijk. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte en bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan bevestigd. Dat kan aan de onderkant van een vloer maar ook aan de bovenkant.
Het verschil tussen vloer- en bodemisolatie
Huiseigenaren kunnen subsidie voor isolatie aanvragen. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbelglas, HR glas en triple glas en vloerisolatie. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter en je kunt deze alleen aanvragen als je de werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf. Lees meer informatie over de subsidie voor isolatie op de website van de Rijksoverheid. Er zijn twee manieren waarop je gebruik kunt maken van isolatie subsidie, namelijk door binnen 24 maanden twee delen van je huis te isoleren of door isolatie te combineren met het duurzaam verwarmen van je huis.
Verder is het in sommige gemeentes en provincies mogelijk om subsidie aan te vragen. Bekijk de Energiesubsidiewijzer om te kijken welke subsidiemogelijkheden er in jouw regio van toepassing zijn.
Lees hier alles over subsidie en isolatie
De terugverdientijd van isolatie verschilt per type isolatie. De kosten voor isolatie kunnen erg uiteenlopen, doordat deze afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Vloer- en bodemisolatie is over het algemeen kostbaarder dan spouwmuurisolatie. Daardoor is de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie logischerwijs korter. Wil je precies weten in hoeveel jaar jij jouw isolatie investering hebt terugverdiend? Vraag een gratis adviesgesprek aan.
Adviesgesprek aanvragen
Je woning isoleren heeft heel veel voordelen. Je bespaart niet alleen flink op je energierekening, je verbetert ook het wooncomfort van je woning. In de winter blijft het binnen lekker warm en in de zomer kun je de woning makkelijker koel houden. Bovendien vermindert goede isolatie de tocht en vocht in je woning.