Header Spouwmuurisolatie Pure Energie

Spouwmuurisolatie

Duurzaam muren isoleren

Doe de gratis isolatiescan

Duurzaam isolatiemateriaal

Binnen 2 minuten een gratis offerte

Gecertificeerde isolatiespecialist

4.2/5 - Beoordeling homeQgo

Doe de gratis isolatiescan

Duurzaam isolatiemateriaal

Binnen 2 minuten een gratis offerte

Gecertificeerde isolatiespecialist

4.2/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van jouw huis. Deze ruimte noemen we de spouw en kan worden opgevuld met isolatiemateriaal. Daarmee houd je de warmte in de winter beter binnen en blijft je huis in de zomer lekker koel. 

Spouwmuren isoleren is een populaire vorm van isolatie, mede door het hoge rendement en de korte terugverdientijd. Dankzij de isolatiescan weet jij precies hoeveel jij kunt besparen met spouwmuurisolatie, wat het kost en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

CTA Zonnepanelen Pure Energie

Wanneer is spouwmuurisolatie mogelijk?

Spouwmuur isoleren

De meeste woningen die na 1920 zijn gebouwd hebben een spouwmuur. Spouwmuurisolatie is dan in de meeste gevallen mogelijk. Is jouw huis tussen 1975 en 1991 gebouwd? Dan is er een grote kans jouw spouwmuren al geïsoleerd zijn, maar deze isolatiewaarde kan stukken beter. In dat geval kun je de spouwmuur na-isoleren. Dankzij de huisscan weet jij binnen een paar minuten of jij jouw spouwmuur kunt isoleren. 

Start isolatiescan
CTA Spouwmuur

Spouwmuur isoleren: hoe werkt het?

Het isolatiemateriaal wordt in vloeibare vorm verwerkt en als schuim in de spouwmuur geblazen. Het materiaal dringt door tot in de kleinste kieren en naden, wat zorgt voor een goede isolatie van de spouwmuur. Alles wordt afgedicht om de meest ideale isolatiewaarde te verkrijgen.

Naar isolatiescan
CTA Duurzaam Isoleren Pure Energie

Kosten en besparingen spouwmuurisolatie

Energie besparen

De kosten en besparingen voor spouwmuurisolatie hangen af van hoeveel m² je gaat isoleren en de breedte van de spouw. Met spouwmuurisolatie kun je al snel tot 25% besparen op je energierekening. Een deel van de kosten voor spouwmuurisolatie kun je terugkrijgen in de vorm van subsidie. Met de isolatiescan weet jij binnen 2 minuten hoeveel het kost om jouw spouwmuur te isoleren. 

Doe de isolatiescan

De voordelen van spouwmuurisolatie

Net als andere isolatiemogelijkheden, heeft ook het isoleren van de spouwmuur voordelen.

Iconenset groen donkergroen financieel

Hoge besparing

Met spouwmuur isolatie voorkom je warmteverlies en daarmee kun je veel besparen op je energierekening.

Iconenset groen donkergroen Terugverdientijd 17

Korte terugverdientijd

Door de hoge besparing heb je spouwmuurisolatie vaak al binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend. 

Iconenset groen dgroen Tekengebied huis

Beter wooncomfort

De isolatie houdt in de winter de warmte in huis en in de zomer de warmte juist buitenshuis. 

Iconenset groen donkergroen Percentage

Hoge subsidie

Je kunt subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie. Daarmee kun je nog meer besparen op je kosten.

CTA Klantenonderzoek Pure Energie

Spouwmuurisolatie subsidie aanvragen

Isolatie subsidie

De hoogte van de subsidie voor spouwmuurisolatie is afhankelijk het aantal m² dat je gaat isoleren. De subsidie voor een vrijstaande woning kan zelfs oplopen tot € 1.000,-. Om in aanmerking te komen voor spouwmuurisolatie subsidie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Dankzij de isolatiescan weet jij precies hoeveel subsidie jij ontvangt. 

Zo werkt het

Soorten isolatie voor thuis

Er zijn verschillende soorten isolatie voor thuis, zo kun je er voor kiezen om je kruipruimte, dak of vloer te isoleren. Je kunt er ook voor kiezen om je ramen te vervangen door HR++ glas. Combineren kan ook. Onze duurzame partner kijkt graag met je mee.

Dakisolatie Pure Energie

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je warmteverlies uit je woning enorm verminderen. Zo hoef je minder te stoken en kun je al snel tot 30% energie en geld besparen.

Dak isoleren
Isolatie bodem Pure Energie

Bodemisolatie

Met bodemisolatie isoleer je de hele kruipruimte van je woning. Met bodemisolatie wordt de kruipruimte droger en warmer, waardoor het klimaat in huis verbetert.

Kruipruimte isoleren
Isolatie vloer Pure Energie

Vloerisolatie

Met de juiste vloerisolatie houd je de kou uit de grond tegen, waardoor de vloer in je huis veel warmer en comfortabeler aanvoelt. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Vloer isoleren
HR Glas Pure Energie

HR++ glas

HR++ ramen isoleren twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en zelfs tot zes keer beter dan enkel glas. Laat daarom jouw enkel en dubbel glas vervangen door HR++ glas.

Glas isoleren
CTA Lamp uitdraaien

Energieadvies voor je huis binnen 2 minuten

Doe de huisscan

Benieuwd hoe jij, naast isolatie, je huis nog verder kunt verduurzamen? Bijvoorbeeld met zonnepanelen of een warmtepompMet de huisscan op onze website weet jij binnen 2 minuten hoe jij jouw huis kunt verduurzamen, wat dit kost en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Naar de huisscan

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie voor je huis

Heeft mijn huis een spouw?

De meeste huizen die na 1920 zijn gebouwd hebben een spouw. Woningen die na 1975 zijn gebouwd hebben vaak al spouwmuurisolatie, maar de isolatiewaarde van deze huizen kan beter. Deze spouwmuren kun je dus na-isoleren.

Als je niet zeker weet of je huis een spouwmuur heeft, dan kun je de bouwtekeningen raadplegen of bij de ramen opmeten hoe dik de buitenmuur van jouw huis is. Als dit minder dan 25 centimeter is, dan is er waarschijnlijk geen spouwmuur.


Doe de isolatiescan
Kan ik mijn spouwmuur na-isoleren?

Veel woningen die tussen 1975 en 1985 zijn gebouwd, hebben al spouwmuurisolatie. Dit was toen verplicht vanuit de overheid. Wel is de kans groot dat door het wegzakken en/of verouderen van het isolatiemateriaal de isolatiewaarde van de spouwmuurisolatie een stuk beter kan. In dat geval kun je met het na-isoleren van je spouwmuur je huis nog beter isoleren. De installateur kan dit voor je bekijken bij de inspectie en geeft je dan advies op maat.

 

Bij woningen die na 1994 zijn gebouwd is na-isolatie niet nodig, omdat deze woningen al goed geïsoleerd zijn.


Doe de isolatiescan
Welke materialen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Voor het isoleren van de spouwmuur gebruiken installateurs aminotherm. Dit materiaal is gemaakt van hars, schuimmiddel en lucht waardoor het lijkt op een soort scheerschuim. Het middel verdeeld zich in schouw en schuimt dan op. Het is een vloeibaar middel, waardoor het in alle hoeken en naden terugkomt en goed aansluit bij dakranden en kozijnen. Aminotherm is niet gemaakt van chloorfluorkoolwaterstoffen of andere chemische stoffen.

 

Je kunt er ook voor kiezen om je schouwmuur te isoleren met wol of parels. Onze installateurs geven je graag advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.


Doe de isolatiescan
Ontvang ik subsidie voor spouwmuurisolatie?

Net als bij andere isolatiemogelijkheden ontvang je subsidie bij spouwmuurisolatie. Een voorwaarde hiervoor is wel dat je 2 of meerdere isolatiemaatregelen treft. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal m².


Doe de isolatiescan
Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

De precieze terugverdientijd van spouwmuurisolatie is afhankelijk van het type spouwmuurisolatie, het oppervlakte, jouw energietarieven en type woning. Vaak heb je spouwmuurisolatie al binnen enkele jaren terugverdiend. Het investeren in spouwmuurisolatie brengt hogere kosten met zich mee in vergelijking tot andere isolatiemaatregelen, maar ook hogere besparingen.

 

Met de huisscan weet jij binnen 2 minuten hoeveel jij kunt besparen met spouwmuurisolatie, wat het kost en wat de terugverdientijd is.


Doe de isoaltiescan
Wat kost spouwmuurisolatie?

De precieze kosten voor het isoleren van je spouwmuur zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal m². De kosten voor het isoleren van een spouwmuur van een tussenwoning kunnen oplopen tot € 1.100,-. Ter vergelijking: de kosten voor het isoleren van een spouwmuur voor een vrijstaande woning kunnen oplopen tot € 3.500,-.

Wil je een prijsindicatie voor het isoleren van jouw spouwmuur? Doe dan de isolatiescan. Daarmee weet jij direct hoeveel jij kunt besparen en wat het kost.


Doe de isolatiescan