Header Spouwmuurisolatie Pure Energie

Dak isolatie

Besparen met dakisolatie

Doe de gratis isolatiescan

Persoonlijk advies op maat

Gecertificeerd isolatiespecialist

Isoleren bespaart verwarmingskosten

4/5 - Beoordeling homeQgo

Doe de gratis isolatiescan

Persoonlijk advies op maat

Gecertificeerd isolatiespecialist

Isoleren bespaart verwarmingskosten

4/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Jouw dak isoleren

Doordat warmte opstijgt gaat er veel warmte verloren aan het dak. Met goede dakisolatie kun je warmteverlies enorm verminderen. Dakisolatie werkt als een dikke deken, de kou blijft buiten en onder de deken blijft het warm. Zo hoef je minder te stoken en kun je tot wel 29% op je verwarmingskosten besparen.

CTA isolatie advies 2

Wanneer is dakisolatie mogelijk?

Dakisolatie is in principe altijd mogelijk. Is jouw woning na 1985 gebouwd? Dan is je woning waarschijnlijk al redelijk goed geïsoleerd. Bij zowel schuine daken als platte daken is het vaak moeilijk om te beoordelen of en hoeveel isolatie aanwezig is. Als je een onafgewerkt deel kunt vinden achter schotten, bij een ventilatiepijp of rookgasafvoer, dan kun je controleren of hier isolatie aanwezig is en kun je de dikte ervan bepalen. Wil je weten of dakisolatie voor jouw woning mogelijk is? Doe dan de isolatiescan.

Isolatiescan starten

De voordelen van dakisolatie

Iconenset groen donkergroen financieel

Hoge besparing

Doordat je minder warmte verliest, bespaar je met dakisolatie maandelijks op je energieverbruik

Iconenset groen donkergroen blaadje

Minder CO2-uitstoot

Minder energieverbruik betekent ook minder CO2-uitstoot. Dakisolatie is dus een goede keuze voor het milieu

Iconenset groen dgroen Tekengebied huis

Goede woninginvestering

Door goede isolatie krijgt je huis een beter energielabel en dat heeft weer invloed op de waarde van je huis

Iconenset groen donkergroen Percentage

Subsidie mogelijk

De subsidie voor dakisolatie is gemiddeld 15% als je aan de voorwaarden voldoet

CTA Tarieven

Kosten en besparingen van dakisolatie

Verwarmingskosten besparen

Door dakisolatie bespaar je jaarlijks gemiddeld 29% op je energierekening. Hierdoor krijgt je huis een beter energielabel, wat de waarde van je woning beïnvloedt. Jouw dakisolatie kosten hangen af van het type woning, het isolatiemateriaal en het aantal vierkante meter dat je isoleert. Doe gratis en vrijblijvend de isolatiescan om erachter te komen hoeveel dakisolatie voor jouw woning kost en hoeveel je kunt besparen.

Doe de isolatiescan
CTA Vrouw op bank

Subsidie dakisolatie

ISDE subsidie

Er is een aantrekkelijke subsidie voor dakisolatie van gemiddeld 15% van de totale kosten. Dakisolatie is een investering die je op termijn terugverdient. Door subsidies en andere financiële voordelen wordt dakisolatie nog interessanter. Neem je binnen 24 maanden een extra isolatiemaatregel? Of laat je, naast dakisolatie, een warmtepomp of zonneboiler installeren? Dan kan je subsidie oplopen tot gemiddeld 30% van de totale kosten.

Meer informatie
CTA Man op dak uit raam

Je dak isoleren binnen 1 dag

Dakisolatie kan meestal binnen 1 werkdag geïnstalleerd worden. Als het mogelijk is zullen de installateurs jouw dak isoleren van binnenuit, zodat je jouw pannendak niet hoeft te vervangen. Naast isolatiemateriaal plaatst de installateur, als dit nodig is, vochtregulerend folie. Je kunt de afwerking van het isolatiemateriaal zelf kiezen. Bekijk de mogelijkheden voor jouw woning.

Start isolatiescan

Verduurzaam ook met

Je kunt je huis isoleren op veel verschillende manieren. Zo kun je jouw spouwmuur, kruipruimte, bodem en vloer isoleren. Ook kun je ervoor kiezen om je ramen te isoleren met HR++ glas. Onze duurzame partner helpt je graag verder.

 

HR Glas Pure Energie

HR++ glas

HR++ ramen isoleren twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en zelfs tot zes keer beter dan enkel glas. Laat daarom jouw enkel en dubbel glas vervangen door HR++ glas.

Naar HR++ glas
Isolatie bodem Pure Energie

Bodemisolatie

Met bodemisolatie isoleer je de hele kruipruimte van je woning. Met bodemisolatie wordt de kruipruimte droger en warmer, waardoor het klimaat in huis verbetert.

Naar bodemisolatie
Isolatie spouwmuur Pure Energie

Spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie kun je direct besparen op je energierekening. Voor het isoleren van je muur gebruiken we duurzaam isolatiemateriaal zonder schadelijke stoffen.

Naar spouwmuurisolatie
Isolatie vloer Pure Energie

Vloerisolatie

Vloerisolatie houdt de kou uit de grond tegen, waardoor je vloer lekker warm aanvoelt. In de meeste gevallen plaatsen we kruipruimte isolatie, maar er zijn meerdere mogelijkheden

Naar vloerisolatie
CTA Groene Stroom Pure Energie

Energieadvies binnen 2 minuten

Doe de huisscan

Benieuwd hoe jij, naast dakisolatie, jouw woning nog verder kunt verduurzamen? Bijvoorbeeld met een warmtepomp of vloerverwarming. Ontdek met de huisscan op onze website binnen 2 minuten hoe je jouw huis kunt verduurzamen, wat dit kost en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Naar de huisscan

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Is dakisolatie rendabel ten opzichte van andere producten?

Dakisolatie is niet goedkoop en heeft daardoor een hogere terugverdientijd dan andere isolatieproducten. Als je naast dakisolatie nog een isolatieproduct, een warmtepomp of een zonneboiler laat installeren, ontvang je meer subsidie van de overheid. Heb je bijvoorbeeld nog geen spouwmuurisolatie of vloerisolatie? Dan is het slim om hier (ook) offertes voor aan te vragen met de huisscan.


Doe de huisscan
Wat als mijn dak aan vervanging toe is?

Als je jouw dak binnenkort moet gaan vervangen, adviseren we je een volledige dakrenovatie te laten uitvoeren. Dit is een flinke klus, waar ook een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Daarom is het slim om direct te isoleren, zodat je nog meer profijt aan de klus overhoudt. Let daarbij wel op dat je ook in aanmerking kan komen voor de subsidieregeling.

 

Voor een volledige dakrenovatie kun je nog niet bij homeQgo terecht. Is je dak nog in goede staat? Dan is binnendakisolatie de beste keus. Je hoeft dan alleen de bovenste verdieping leeg te halen, zodat de installateurs gemakkelijk bij het dak kunnen komen.


Hoe weet ik of ik al dakisolatie heb?

Is je huis na 1985 gebouwd? Dan is het waarschijnlijk redelijk geïsoleerd. Bij zowel platte als schuine daken is het vaak moeilijk om te beoordelen of en hoeveel isolatie aanwezig is. Soms kun je een onafgewerkt deel vinden achter schotten, bij een ventilatiepijp of rookgasafvoer. Daar kun je dan controleren of er isolatie aanwezig is en de dikte van de isolatie bepalen.


Is er kans op vocht als ik de binnenkant van mijn dak laat isoleren

Vocht heeft altijd extra aandacht nodig, daarom werkt homeQgo alleen met gecertificeerde installateurs. Deze beoordelen tijdens de inspectie of er al een dampremmende laag of dampdichte folie aanwezig is en of deze geplaatst moet worden. Doordat zij de constructie van het dak goed onderzoeken, worden vochtproblemen voorkomen.


Wat doe je als je de zolder toch niet gebruikt?

Dan is isoleren altijd nog een goede stap. De besparing is dan wel minder hoog dan wanneer je onder het dak een kamer hebt. Je kunt extra besparen door de dakisolatie onafgewerkt te laten.


Welk materiaal is geschikt voor dakisolatie?

Er zijn verschillende isolatiematerialen geschikt voor het isoleren van een dak, zoals glaswol, schuimplaten en steenwoldekens. Glaswol wordt door installateurs veel gebruikt voor het isoleren van schuine daken, omdat het materiaal makkelijk op maat te maken is. Daarnaast heeft glaswol een hoge isolatiewaarde, is het brandwerend en in de aanschaf voordelig.