Energie aanvragen nieuwe woning

Eerste huis, verhuizing én nieuwbouw
Laatst bewerkt op 17 november 2022 3 min
Artikel delen

Heb je kort geleden een huis gekocht? Gefeliciteerd! Je moet veel dingen regelen als je gaat verhuizen naar een andere woning. Een van de belangrijkste dingen is het energiecontract afsluiten voor je nieuwe woning. Je wilt natuurlijk niet zonder energie komen te zitten. Benieuwd waar je op moet letten bij het afsluiten van groene energie, gas, water en licht voor je nieuwe woning? Gelukkig is energie afsluiten voor een nieuwe woning heel eenvoudig, met onze tips heb je het zo voor elkaar.

Eerste huis gekocht: gas, water, licht afsluiten nieuwe woning

Ga je voor het eerst energie aanvragen voor een nieuwe woning of ga je verhuizen waarbij het nieuwe energiecontract op jouw naam komt te staan? Grote kans dat je dan ook voor het eerst gas, water en licht gaat afsluiten. Gelukkig is dat bij Pure Energie snel geregeld. Schrijf je uiterlijk 3 weken voor de verhuisdatum in bij een energieleverancier. Zo heeft de energieleverancier voldoende tijd om alles te verwerken en ervoor te zorgen dat je niet zonder energie komt te zitten op het moment van verhuizen. Heeft je nieuwe woning nog geen slimme meter? Vergeet dan niet na de sleuteloverdracht de meterstanden af te lezen en en deze door te geven aan jouw energieleverancier. Op deze manier is bij je leverancier bekend vanaf welk moment het energieverbruik daadwerkelijk van jou is.

Energie afsluiten nieuwe woning

Ga je verhuizen van de ene woning naar een nieuwe woning? Dan is het handig om te weten dat je energiecontract niet automatisch mee verhuist naar je nieuwe adres. In de meeste gevallen kun je al 3 maanden van tevoren energie aanvragen. Doe dit uiterlijk 3 weken voor de verhuisdatum. Zodat je energieleverancier genoeg tijd heeft om alles voor je te regelen. Bij het aanvragen van een nieuw energiecontract is het belangrijk om aan te geven dat het om een verhuizing gaat en op welke datum de sleuteloverdracht gaat plaatsvinden. Als je verhuisdatum nog niet vaststaat is het slim om je pas aan te melden wanneer de datum wel vaststaat. Zo voorkom je dat het contract te vroeg of te laat ingaat en dus ook onverwachte kosten. 

Energiecontract verhuizen

Heb je al een energiecontract en wil je deze graag behouden? Dat kan. Je kunt jouw bestaande energiecontract mee verhuizen naar je nieuwe woning. Klanten van Pure Energie kunnen de verhuizing eenvoudig doorgeven via het verhuisformulier of via Mijn Pure Energie. Verhuis je naar een woning met een conventionele meter? Dan sturen wij je een formulier waarop je de meterstanden invult op het moment van de sleuteloverdracht. Deze stuur je binnen 5 dagen na de verhuizing terug naar ons. Indien je woning een slimme meter heeft, worden de meterstanden automatisch uitgelezen door de netbeheerder. Binnen 6 weken ontvang je dan een eindafrekening van je oude adres én een aangepast termijnbedrag voor je nieuwe adres. Je nieuwe termijnbedrag wordt dan berekend op basis van het historische verbruik van je woning.

Wanneer energie regelen nieuwbouwhuis?

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht? Dan is het erg waarschijnlijk dat het gas en stroom aanvragen voor je nieuwe woning via de aannemer gaat. Dat komt omdat de aannemer al energie nodig heeft tijdens de bouw van het huis. Zolang zij aan het werk zijn, is er op jouw toekomstige woonadres een speciale bouwaansluiting met een unieke EAN-code.

Deze code wordt omgezet in een standaard energieaansluiting, zodra jij intrekt. Bij de sleuteloverdracht noteer je samen met de aannemer de meterstanden en die geef je door aan de energieleverancier. Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor de energie die jij daadwerkelijk zelf hebt verbruikt. Het termijnbedrag van een nieuwbouwhuis wordt geschat op basis van vergelijkbare woningen.

Eerste energiecontract afsluiten

Ga je voor het eerst een energiecontract afsluiten, maar kom je er niet helemaal uit of weet je niet wat je allemaal moet invullen? Stel met onze handige rekentool zelf je energiecontract samen of neem contact met ons op. We helpen helpen je graag bij het kiezen van een energiecontract. Heb je al een energiecontract en ga je verhuizen? Dan is dit een geschikt moment om om te kijken welk energiecontract het beste bij je nieuwe situatie past.

Eerste energiecontract afsluiten