Groene Energie Van Pure Energie

Hoe wordt groene energie opgewekt?

Wij zijn energiemakers

Groene energie is energie dat op een verantwoorde manier wordt opgewekt, zonder dat het milieu hier schade aan overhoudt. Een ander woord voor groene energie is duurzame energie. Deze vorm van energie wordt opgewekt met onuitputtelijke energiebronnen, zoals zon, wind en waterkracht. Deze hernieuwbare energiebronnen worden constant op een natuurlijke manier aangevuld en kunnen niet opraken. Onze specialisten vertellen je graag meer over het opwekken van groene energie.

Groene energie opwekken

De bekendste vormen van groene energie zijn zonne-energie en windenergie. Zonne-energie ontstaat doordat zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit. Windenergie komt vrij bij het bewegen van de wieken van een windmolen. Vervolgens wordt deze groene stroom samen met de grijze stroom aan het elektriciteitsnet toegevoegd. Daarna gaat de energie naar de consument. Er zijn meerdere manieren om groene energie op te wekken. Lees hier welke manieren er nog meer zijn om groene energie op te wekken. Aan de elektriciteit zelf merk je niet hoe deze is opgewekt, maar er zit wel een groot verschil tussen groene en grijze stroom

Thuis groene energie opwekken

Je kunt ook zelf groene energie opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. Met eigen zonnepanelen voorzie je jouw huis van stroom. De opgewekte stroom mag je afstrepen van je energierekening. Dit noemen we salderen. Vaak wek je meer groene energie op dan dat je daadwerkelijk verbruikt. Deze energie kun je terugleveren aan het elektriciteitsnetwerk. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een terugleververgoeding van € 0,0726 per kWh. Mede door de huidige salderingsregeling en de terugleververgoeding is het plaatsen van zonnepanelen een rendabele investering. 

Waarom zelf groene energie opwekken?

Het verlagen van je energierekening is een reden waarom je zelf groene energie op wilt wekken. Maar naast de financiële voordelen, is het opwekken van groene energie ook beter voor het milieu. In Nederland is de vraag naar groene stroom veel hoger dan het aanbod. Veel Nederlandse energieleveranciers halen daarom hun groene energie uit andere Europese landen, maar is deze groene stroom écht groen? Wij geloven daar niet in en daarom leveren wij alleen groene stroom wat we zelf opwekken met eigen energiebronnen. 100% groene energie dus.

Ga voor 100% groene energie

Als je zelf energie opwekt, dan hoef je ook minder energie af te nemen. Zo breng je je energiekosten eenvoudig omlaag. Bovendien vergroot je zo het écht groene energieaanbod in Nederland. Zit jij er aan te denken om zelf groene stroom op te wekken met eigen zonnepanelen? Ontdek hoeveel jouw dak waard is en hoe lang het duurt voordat jij de installatie hebt terugverdiend. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Vraag een adviesgesprek aan