• Dagelijks en kostenloos opzegbaar
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Dynamisch contract met vast maandbedrag
Header stijgende energieprijzen

Dynamisch energiecontract

100% Groene stroom voor de inkoopprijs

Dynamisch contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Dagelijks en kostenloos opzegbaar 100% groene stroom uit Nederland Dynamisch contract met vast maandbedrag
Energiecontract zonder terugleverbijdrage

Dynamisch contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Dagelijks en kostenloos opzegbaar 100% groene stroom uit Nederland Dynamisch contract met vast maandbedrag
Energiecontract zonder terugleverbijdrage

Wat is een dynamisch energiecontract?

Bij een dynamisch energiecontract veranderen de stroomtarieven ieder uur en de gasprijzen iedere dag (om 6.00 uur 's ochtends). Ze bewegen mee met de inkoopprijs op de energiemarkt. Je ontvangt altijd een dag van tevoren een overzicht met je nieuwe energietarieven voor de volgende dag.

Tarieven per uur

Wat zijn dynamische energietarieven?

Energieprijzen per uur

De energietarieven van een dynamisch energiecontract zijn afhankelijk van vraag en aanbod. s' Middags tussen 12.00 en 16.00 uur en ’s nachts tussen 0.00 en 6.00 uur betaal je over het algemeen minder voor energie, omdat er dan minder vraag naar energie is dan ’s avonds tussen 17.00 en 20.00 uur. Als het hard waait of als de zon schijnt, is het aanbod soms groter dan de vraag naar groene stroom. Daardoor daalt de stroomprijs. Maar andersom kan dus ook. In dat geval is de vraag groter dan het aanbod, waardoor de stroomprijzen stijgen.

Tarieven over 1 dag

100% Groen en dynamisch bij Pure Energie

Groene stroom voor inkoopprijs*

Met een dynamisch energiecontract bij Pure Energie profiteer jij van 100% groene stroom voor de inkoopprijs met een vast termijnbedrag per maand.Dit is exclusief btw, energiebelasting en inkoopvergoeding. Via onze app kun je op elk moment van de dag de actuele stroom- en gastarieven inzien. Dat is handig! Want zo weet jij precies hoeveel jij betaalt voor de stroom of gas die je op dat moment verbruikt.

Kies groen en dynamisch

Hoe werkt een dynamisch energiecontract?

Bij ons profiteer je altijd van de groenste stroom en een uitstekende klantenservice, ongeacht welk energiecontract je kiest.

Iconenset groen donkergroen Daling

Groene stroom voor dynamische prijzen

Profiteer altijd van onze 100% Nederlandse groene stroom tegen de actuele marktprijzen. Lekker groen en flexibel.

Iconenset groen donkergroen Smartphone

Altijd live inzicht in je energietarieven

Via onze app kun je altijd en overal de actuele tarieven inzien. Zo weet je precies hoeveel jij voor stroom en gas betaalt.

Iconenset groen donkergroen Samenwerking

Dagelijks kosteloos opzegbaar

Je kunt altijd je dynamische energiecontract omzetten of je contract opzeggen. Zonder hoge opzegvergoedingen.

Iconenset groen donkergroen financieel

Zekerheid met een vast termijnbedrag

Bij ons betaal je een vast termijnbedrag per maand in plaats van dat we maandelijks je verbruik verrekenen. 

CTA overstappen v2

Een dynamisch energiecontract afsluiten

100% Groene stroom

Het afsluiten van een dynamisch energiecontract is heel eenvoudig. Bereken je termijnbedrag via onze website en meld je aan! Verder hoef je niets te doen, want wij regelen de rest.

Kies je contract

Dit zeggen onze klanten

8.6/10 KlantenVertellen.nl - Klant beoordeling
3817 mensen 93 % beveelt ons aan. KlantenVertellen.nl
Om maximaal en tegen goede voorwaarden groene stroom te krijgen en te leveren ben ik ieder jaar opnieuw op zoek naar de beste aanbieder. Dit jaar Pure Energie. De overstap: zo gepiept!
Overstappen zo gepiept 10
Koen, Almere 5 april 2024
Soepele start en ik verwacht ook dat het zo door blijft gaan.
soepele start en ik hoop dat het zo goed blijft gaat 8
G J Jansen, Duiven 2 april 2024
Mijn ervaring tot nu toe is zeker positief. Heb Pure energie ervaren als een efficiënt werkende en heel klantvriendelijke organisatie.
Tot nu toe heel efficiënt en klantgericht. 8
P, Vught 26 februari 2024
Eindelijk weer een energiemaatschappij die je gewoon kunt bellen als je een vraag hebt en dan wordt ook nogeens professioneel en vriendelijk geholpen. Betaal ik graag wat meer.
Vriendelijk en zeer toegankelijk. 10
Jan, Dronten 9 februari 2024
Prima tot nu toe.Handige app.Goede communicatie
Prima tot nu toe 8
Ellebartus Aalders, Makkum 28 februari 2024
Mijn ervaring met Pure Energie is dat zij telefonisch zeer goed bereikbaar zijn en gelijk zeer deskundige begeleiding geven. De telefonische bereikbaarheid van een leverancier staat bij mij op nummer 1. De overstap is ook vlekkeloos verlopen. Een app die goed werkt met duidelijke informatie. En een goede prijs en service verhouding, zoals het hoort.
Deskundige hulp bij overstappen 10
Fred, Emmeloord 2 april 2024
De overstap verliep vlekkeloos en moeiteloos, de communicatie was prettig. De informatie op Mijn Pure Energie is overzichtelijk.
Klantvriendelijk 10
Johan, Geldrop 27 januari 2024
Wij zijn al 4 jaar klant bij Pure Energie en zijn nog steeds tevreden. Vandaag voor het eerst telefonisch contact opgenomen omdat ik wat vragen had omtrent het verleng aanbod. Ik heb duidelijk en snel antwoord gekregen op mijn vragen, ook was er de tijd om even te sparren. Erg fijn. De app gebruik ik meerdere keren per week, werkt altijd en is overzichtelijk. Vandaag het contract weer met een jaar verlengd en ik blijf dat zeker doen zolang Pure Energie blijft doen wat ze doen.
Top 10
Stefan , Pijnacker 20 maart 2024
Vlotte overschrijving van de ene naar de andere energie leverancier.
Goed overzicht van verbruik maandelijks en zo nodig advies .
Zorgeloos overstappen 8
H.A.J. van de Ridder, Zoetermeer 13 april 2024
Dit is mijn eerste jaarcontract en dat was snel en goed geregeld.
Ze hebben een goed overzicht op de app en op hun site die makkelijk te begrijpen is.
Op naar het volgende jaar en mischien wel jaren.
Groen,groener, groenst. 10
math , Heerlen 15 maart 2024

Voor- en nadelen van een dynamisch energiecontract

Wij snappen dat jij je afvraagt of een dynamisch energiecontract past bij jouw situatie. Daarom hebben we de voor- en de nadelen van een dynamisch energiecontract op een rijtje gezet.

Kolommen Dynamisch Contract Voordelen

Voordelen dynamisch energiecontract

Een dynamisch energiecontract kan voor jou voordeliger uitpakken wanneer jij energie verbruikt op de momenten waarop de marktprijzen laag zijn. Dus op de momenten wanneer er minder vraag naar energie is, zoals bijvoorbeeld ’s middags en ’s nachts. Bovendien hoef je met een dynamisch energiecontract geen terugleverbijdrage te betalen voor de stroom die je teruglevert aan het net. Een dynamisch energiecontract is dus vooral geschikt voor huishoudens die elke dag slim omgaan met het energieverbruik.

Kies dynamisch
Kolommen Dynamisch Contract Nadelen

Nadelen dynamisch energiecontract

Doordat de energieprijzen continu veranderen, heb je met een dynamische energiecontract minder zekerheid over je energierekening. Zo bestaat er een kans dat de energieprijzen in de winter een stuk hoger zijn dan in de zomer, vanwege de grote vraag naar energie en dus hogere marktprijzen. Heb je zonnepanelen? Dan is goed om te weten dat jouw zonnepanelen vooral stroom opwekken tijdens de uren waarop de stroomprijs laag is. Een dynamisch energiecontract minder voordelig uitpakken als jij je energieverbruik niet goed kunt managen.

Kies vaste tarieven
CTA Salderen Dynamisch Energiecontract Voorbeeld

Een dynamisch energiecontract met zonnepanelen

Heb jij zonnepanelen en twijfel je over een dynamisch energiecontract? Dan is goed om te weten dat jouw zonnepanelen vooral stroom opwekken tijdens de uren waarop de stroomprijs laag is. Bij een dynamisch energiecontract hoef je geen terugleverbijdrage te betalen voor de stroom die je teruglevert aan het net. Dat is gunstig, want daar kun je jaarlijks veel geld mee besparen.

Meer informatie
Een dynamisch, variabel of vast energiecontract

Onze groene stroom contracten

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom.

CTA Isolatie advies vloer

Vast contract

Kies voor een vast energiecontract en profiteer daarmee 1 jaar lang van zekerheid over je energiekosten. Zo heb je geen last van prijsschommelingen.

Kies voor vast
Header Gasloos wonen

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je flexibele energietarieven. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder boete. Kies voor groen en vrij!

Kies voor variabel
CTA Janneke en Groene Stroom

Dynamisch contract

Bij een dynamisch contract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies dynamisch

Alles wat je wilt weten over een dynamisch energiecontract

Moet ik een terugleverbijdrage voor zonnepanelen betalen?

Nee, klanten met een dynamisch energiecontract hoeven geen terugleverbijdrage te betalen, omdat de vergoeding voor teruglevering altijd gelijk is aan de inkoopprijs op dat moment. 


Kies voor een dynamisch energiecontract
Hoe wordt de inkoopvergoeding bepaald?

De inkoopvergoeding is een vergoeding voor de inkoopkosten, administratiekosten en de kosten voor de Garantie van Oorsprong (GVO). GVO's zijn het bewijs dat de afgenomen stroom is opgewekt vanuit een duurzame energiebron in Nederland. Deze GVO's hebben een waarde en deze wordt meegenomen in de inkoopvergoeding. De inkoopvergoeding betaal je boven op de beursprijzen en kan voor stroom en gas verschillen. De hoogte van de inkoopvergoeding staat voor bestaande klanten in principe 1 jaar vast en kan wijzigen. Een wijziging wordt minimaal 30 dagen van tevoren gecommuniceerd.


Ik ben al klant, kan ik een dynamisch energiecontract afsluiten?

Ja, dat kan! Natuurlijk kun jij als bestaande klant ook een dynamisch energiecontract afsluiten. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. We helpen je graag.


Contact opnemen
Hoe wordt het termijnbedrag berekend bij een dynamisch energiecontract?

Bij ons betaal je een vast termijnbedrag per maand bij een dynamisch energiecontract in plaats van dat de verbruikte stroom en gas maandelijks wordt verrekend. Wij berekenen je termijnbedrag op basis van het gemiddelde jaarverbruik. Dit termijnbedrag wordt berekend op basis van uurtarieven op basis van een door onze toezichthouder bepaalde methodiek. Deze prijzen geven geen garantie voor de toekomst. De daadwerkelijke kosten zullen op een later moment hoger of juist lager uitvallen, doordat de definitieve tarieven per uur en jouw verbruik onbekend zijn. Op jouw jaarafrekening worden de daadwerkelijke kosten per uur berekend en verrekend met jouw betaalde termijnbedragen. 


Bereken je termijnbedrag
Is een slimme meter verplicht bij een dynamisch energiecontract?

Ja, om een dynamisch energiecontract af te sluiten, heb je een slimme meter nodig. Een slimme meter houdt ieder moment van de dag jouw energieverbruik en teruggeleverde energie bij en stuurt deze gegevens door naar de netbeheerder. Zonder een slimme meter kun je dus geen dynamisch energiecontract afsluiten. 


Meer informatie over een slimme meter
Wat houdt een negatieve stroomprijs in?

Bij een dynamisch energiecontract zijn de energietarieven afhankelijk van vraag en aanbod. Daardoor kan het soms voorkomen dat de prijs per 1 kWh sommige uren zelfs negatief is. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren op momenten waarop het hard waait én zonnig is. Dan wordt er veel groene stroom opgewekt waardoor er meer aanbod is dan vraag naar stroom. Ook bij een negatieve stroomprijs betaal je nog steeds energiebelasting en overheidsheffingen op het gebruik van elektriciteit. 


Wat is een negatieve stroomprijs
Welke energiekosten zijn dynamisch?

Jouw energietarief is opgebouwd uit verschillende prijsonderdelen, denk aan de leveringskosten, de energiebelasting, de netbeheerkosten en de btw. Voor zowel vaste, variabele en dynamische energiecontracten zijn de energiebelastingtarieven en de netbeheerkosten hetzelfde. Heb je een dynamisch energiecontract? Dan zijn alleen de leveringskosten en de terugleveringskosten dynamisch. 


Zo is een energierekening opgebouwd
Wat als je slimme meter in storing komt te staan?

Als je slimme meter in storing komt, sturen wij de klant een bericht. Is dit na een maand niet opgelost, dan wordt het contract op die datum omgezet naar een variabel energiecontract. Voor de tussenliggende periode wordt voor de jaarnota of eindnota het standaard (jaar)verbruik gebruikt. Het verbruik wordt lineair verdeeld over de periodes waarover wij niet of niet tijdig de informatie hebben ontvangen tegen de op die betreffende uren geldende tarieven.