• Dagelijks kostenloos opzegbaar
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Stroom en gas voor dynamische tarieven
Header stijgende energieprijzen

Dynamisch energiecontract

100% Groene stroom voor de inkoopprijs

Dynamisch contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Dagelijks kostenloos opzegbaar 100% groene stroom uit Nederland Stroom en gas voor dynamische tarieven
Groene stroom voor dynamische tarieven

Dynamisch contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Dagelijks kostenloos opzegbaar 100% groene stroom uit Nederland Stroom en gas voor dynamische tarieven
Groene stroom voor dynamische tarieven

Wat is een dynamisch energiecontract?

In tegenstelling tot een vast- of variabel energiecontract veranderen bij een dynamisch energiecontract de energietarieven elk uur of elke dag. Bij een dynamisch energiecontract betaal je per uur een ander stroomtarief en per dag een andere prijs per m³ gas (om 6.00 uur ’s ochtends). De beursprijzen en dus de energietarieven van een

dynamisch energiecontract zijn afhankelijk van vraag en aanbod op de energiemarkt. Hoe hoger het aanbod van groene stroom, hoe lager de prijs. En andersom. Goed nieuws voor huishoudens die slim met groene stroom om kunnen gaan, want je kunt sinds kort ook bij Pure Energie een dynamisch energiecontract afsluiten.

Tarieven per uur

Tarieven dynamisch energiecontract

Energieprijzen per uur

De energietarieven van een dynamisch energiecontract zijn afhankelijk van vraag en aanbod. s' Middags tussen 12.00 en 16.00 uur en ’s nachts tussen 0.00 en 6.00 uur betaal je over het algemeen minder voor energie, omdat er dan minder vraag naar energie is dan ’s avonds tussen 17.00 en 20.00 uur. Als het hard waait of als de zon schijnt, is het aanbod soms groter dan de vraag naar groene stroom. Daardoor daalt de stroomprijs. Maar andersom kan dus ook. In dat geval is de vraag groter dan het aanbod, waardoor de stroomprijzen stijgen.

Tarieven over 1 dag

100% Groen en dynamisch bij Pure Energie

Groene stroom voor inkoopprijs*

Met een dynamisch energiecontract bij Pure Energie profiteer jij van 100% groene stroom voor de inkoopprijs.Dit is exclusief btw, energiebelasting en inkoopvergoeding. Via onze app kun je op elk moment van de dag de actuele stroom- en gastarieven inzien. Dat is handig! Want zo weet jij precies hoeveel jij betaalt voor de stroom of gas die je op dat moment verbruikt.

Kies groen en dynamisch

Hoe werkt een dynamisch energiecontract?

Bij ons profiteer je altijd van de groenste stroom en een uitstekende klantenservice, ongeacht welk energiecontract je kiest.

Iconenset groen donkergroen Daling

Groene stroom voor dynamische prijzen

Profiteer altijd van onze 100% Nederlandse groene stroom tegen de actuele marktprijzen. Lekker groen en flexibel.

Iconenset groen donkergroen Smartphone

Altijd live inzicht in je energietarieven

Via onze app kun je altijd en overal de actuele tarieven inzien. Zo weet je precies hoeveel jij voor stroom betaalt.

Iconenset groen donkergroen Samenwerking

Dagelijks kosteloos opzegbaar

Je kunt altijd overstappen of je contract omzetten naar een ander contracttype. Zonder hoge opzegvergoedingen.

Iconenset groen donkergroen content

Uitstekende klantenservice

Onze klanten geven ons een 8.6 en daarmee behoren we tot de best beoordeelde energieleveranciers op Klantenvertellen.nl

CTA overstappen v2

Een dynamisch energiecontract afsluiten

100% Groene stroom

Het afsluiten van een dynamisch energiecontract is heel eenvoudig. Bereken je termijnbedrag via onze website en meld je aan! Verder hoef je niets te doen, want wij regelen de rest.

Kies je contract

Voor- en nadelen van een dynamisch energiecontract

Wij snappen dat jij je afvraagt of een dynamisch energiecontract past bij jouw situatie. Daarom hebben we de voor- en de nadelen van een dynamisch energiecontract op een rijtje gezet.

Kolommen Dynamisch Contract Voordelen

Voordelen dynamisch energiecontract

Een dynamisch energiecontract kan voor jou voordeliger uitpakken wanneer jij energie verbruikt op de momenten waarop de marktprijzen laag zijn. Dus op de momenten wanneer er minder vraag naar energie is, zoals bijvoorbeeld ’s middags en ’s nachts. Een leverancier loopt bij een dynamisch tarieven minder inkooprisico en dat heeft een voordelig effect op de energieprijs. Een dynamisch energiecontract is dus vooral geschikt voor huishoudens die elke dag slim omgaan met het energieverbruik.

Kies dynamisch
Kolommen Dynamisch Contract Nadelen

Nadelen dynamisch energiecontract

Doordat de energieprijzen continu veranderen, heb je met een dynamische energiecontract minder zekerheid over je energierekening. Zo bestaat er een kans dat de energieprijzen in de winter een stuk hoger zijn dan in de zomer, vanwege de grote vraag naar energie en dus hogere marktprijzen. Ook kan een dynamisch energiecontract minder voordelig uitpakken als je zelf stroom opwekt met zonnepanelen en dus teruglevert aan het net of als jij je energieverbruik niet goed kunt managen.

Kies vaste tarieven
CTA Salderen Dynamisch Energiecontract Voorbeeld

Een dynamisch energiecontract met zonnepanelen

Rekenvoorbeeld

Heb jij zonnepanelen en twijfel je over een dynamisch energiecontract? Houd er rekening mee dat de salderingsregeling dan minder voordelig kan uitpakken. Jouw zonnepanelen wekken vooral groene stroom op tijdens de uren waarin het aanbod hoger is dan de vraag naar energie, waardoor de uurprijs op dat moment laag is. We leggen het je uit.

Meer informatie

Alles wat je wilt weten over een dynamisch energiecontract

Hoe wordt het termijnbedrag berekend bij een dynamisch energiecontract?

Wij berekenen een termijnbedrag op basis van het gemiddelde jaarverbruik. Dit termijnbedrag wordt berekend op basis van uurtarieven op basis van een door onze toezichthouder bepaalde methodiek. Deze prijzen geven geen garantie voor de toekomst. De daadwerkelijke kosten zullen op een later moment hoger of juist lager uitvallen, doordat de definitieve tarieven per uur en jouw verbruik onbekend zijn. Op jouw jaarafrekening worden de daadwerkelijke kosten per uur berekend en verrekend met jouw betaalde termijnbedragen. 


Bereken je termijnbedrag
Is een slimme meter verplicht bij een dynamisch energiecontract?

Ja, om een dynamisch energiecontract af te sluiten, heb je een slimme meter nodig. Een slimme meter houdt ieder moment van de dag jouw energieverbruik en teruggeleverde energie bij en stuurt deze gegevens door naar de netbeheerder. Zonder een slimme meter kun je dus geen dynamisch energiecontract afsluiten. 


Meer informatie over een slimme meter
Wat houdt een negatieve stroomprijs in?

Bij een dynamisch energiecontract zijn de energietarieven afhankelijk van vraag en aanbod. Daardoor kan het soms voorkomen dat de prijs per 1 kWh sommige uren zelfs negatief is. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren op momenten waarop het hard waait én zonnig is. Dan wordt er veel groene stroom opgewekt waardoor er meer aanbod is dan vraag naar stroom. Ook bij een negatieve stroomprijs betaal je nog steeds energiebelasting en overheidsheffingen op het gebruik van elektriciteit. 


Wat is een negatieve stroomprijs
Welke energiekosten zijn dynamisch?

Jouw energietarief is opgebouwd uit verschillende prijsonderdelen, denk aan de leveringskosten, de energiebelasting, de netbeheerkosten en de btw. Voor zowel vaste, variabele en dynamische energiecontracten zijn de energiebelastingtarieven en de netbeheerkosten hetzelfde. Heb je een dynamisch energiecontract? Dan zijn alleen de leveringskosten en de terugleveringskosten dynamisch. 


Zo is een energierekening opgebouwd
Wat als je slimme meter in storing komt te staan?

Als je slimme meter in storing komt, sturen wij de klant een bericht. Is dit na een maand niet opgelost, dan wordt het contract op die datum omgezet naar een variabel energiecontract. Voor de tussenliggende periode wordt voor de jaarnota of eindnota het standaard (jaar)verbruik gebruikt. Het verbruik wordt lineair verdeeld over de periodes waarover wij niet of niet tijdig de informatie hebben ontvangen tegen de op die betreffende uren geldende tarieven. 


Header foto Hugo Vacature

Dynamisch contract bij Pure Energie

Dynamisch, vast of variabel

Welk energiecontract je ook kiest, je profiteert altijd van scherpe energietarieven en 100% groene stroom uit Nederland. Of je nu kiest voor een dynamisch energiecontract, een variabel energiecontract of een vast energiecontract, er is altijd een energiecontract dat bij jouw situatie past. 

Kies je energiecontract