• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
eb200507 drone de lutte08 edit2

Zonnepanelen in Hengelo

Wij zijn energiemakers

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Hengelo

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Hengelo

Zonnepanelen in Hengelo: subsidie, installatie en meer

Zonnepanelen in Hengelo plaatsen is een slimme keuze. Goed voor het milieu én je portemonnee. Daarnaast kan jij profiteren van jouw eigen opgewekte groene energie. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor zonnepanelen in Hengelo.

Van eventuele subsidies voor zonnepanelen in de gemeente Hengelo tot de terugverdientijd van je investering. Onze adviseurs komen graag bij je thuis en geven je meer informatie. Bijvoorbeeld over waar je jouw zonnepanelen het beste kan plaatsen.

CTA Adviesgesprek Rijssen

Zonnepanelen in Hengelo levertijd

Profiteer deze zomer nog van de zon

De gemiddelde installatietijd in Hengelo ligt op dit moment binnen 6 weken. Tijdens een gratis adviesgesprek informeren onze adviseurs je direct over een verwachte levertijd. Zo profiteer jij deze zomer nog van zelf opgewekte zonne-energie. 

Advies aanvragen
CTA Man op dak uit raam

Subsidie zonnepanelen Hengelo

Je kunt geen subsidie voor zonnepanelen krijgen van de gemeente Hengelo. Wel kun je voor zonnepanelen in Hengelo gebruikmaken van de Energiebespaarlening van de Provincie Overijssel.

Meer weten over subsidie in Hengelo
eb200507 de lutte188 edit

Terugverdientijd van zonnepanelen in Hengelo

Met ongeveer 1.110 zonuren per jaar, kun je met zonnepanelen in Hengelo een optimaal rendement behalen. Dat betekent ook dat je de investering in zonnepanelen gemakkelijk terugverdient. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Hengelo is ongeveer 6 tot 9 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee en dat betekent dat je nog ruim 15 jaar kunt genieten van gratis groene stroom.

Bekijk het stappenplan
CTA zonnepanelen Veenendaal

Zonnepanelen kopen in Hengelo

Doe de dakcheck

Het juiste moment om zonnepanelen in Hengelo te kopen is nu. Door de nieuwste ontwikkelingen worden zonnepanelen steeds goedkoper en wekken ze meer groene energie op dan ooit. Wil jij weten hoeveel jij per maand kunt besparen? Vraag jij je af hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt voor een optimaal rendement? En wil je graag meer informatie ontvangen over de verschillende type zonnepanelen, zodat je een betere keuze kunt maken?

Adviesgesprek aanvragen

Kies voor zonnepanelen van Pure Energie

Uitgebreid advies op maat

Er wordt een persoonlijk advies gemaakt op basis van jouw woonsituatie in Hengelo

Energiebespaarlening

Op de aankoop kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening

Gecertificeerde installateurs

Onze installatie wordt gedaan door gecertificeerde installateurs

Snel geregeld

Zonnepanelen op jouw dak in 5 stappen. Ontdek wat we voor je doen nadat je een adviesgesprek hebt aangevraagd.

1
eb200507 de lutte138 BEWERKEN

Aanvraag offerte

Vraag geheel vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan bij Pure Energie, via het formulier op onze website.

Adviesgesprek aanvragen
2
eb200507 de lutte220 edit

Vrijblijvend advies

Onze adviseur bespreekt de mogelijkheden voor zonnepanelen op basis van jouw woonsituatie in Hengelo, tijdens een gratis adviesgesprek.

3
eb200507 de lutte003 edit

Offerte op maat

De gegevens die je met ons hebt gedeeld, gebruiken we vervolgens om een offerte op maat voor je te maken. Geheel vrijblijvend.

4
eb200507 de lutte380

Schouwing

Na jouw goedkeuring komt onze zonnepanelen installateur in Hengelo langs, voor een schouwing van het dak en de meterkast.

5
eb200507 de lutte313 edit

Installatie zonnepanelen

Op basis van een persoonlijk installatieplan kan de zonnepanelen installateur in één dag de installatie plaatsen. Jij hoeft alleen maar een kop koffie zetten.

6
eb200507 de lutte385

Direct profiteren

Dat betekent dus ook dat je binnen één dag kunt profiteren van de stroom die je zelf opwekt. Meld je aan via energieleveren.nl en ga aan de slag.

7
eb200507 de lutte188 edit

Monitoren

Nieuwsgierig naar het rendement van jouw zonnepanelen in Hengelo? Dat kun je per dag, maand en jaar bekijken via een app.

CTA Tarieven v2

Begin met de dakcheck

Doe eerst de dakcheck en ontdek hoeveel zonne-energie jij kunt opwekken met zonnepanelen in Hengelo. Is het rendement interessant? Vraag dan advies op maat aan. Bijvoorbeeld over het type zonnepanelen dat je het beste kunt installeren, de ideale hoek waarin je de zonnepanelen moet plaatsen of de energieleverancier met de hoogste terugleververgoeding. Voor je het weet ben jij je investering al aan het terugverdienen.

Adviesgesprek aanvragen

Advies voor zonnepanelen in Hengelo

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Veel gestelde vragen over zonnepanelen in Hengelo

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.