Header Zonnepanelen huren of kopen

Zonnepanelen in Hengelo

Zonnepanelen offerte binnen 2 minuten

Doe de zonnepanelenscan

Vrijblijvende offerte binnen 2 minuten

Gratis 3D model van jouw woning

Installatie door gecertificeerde installateurs

4.1/5 - Beoordeling homeQgo

Doe de zonnepanelenscan

Vrijblijvende offerte binnen 2 minuten

Gratis 3D model van jouw woning

Installatie door gecertificeerde installateurs

4.1/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Zonnepanelen in Hengelo

Zonnepanelen in Hengelo plaatsen is een slimme keuze. Goed voor het milieu én je portemonnee. Daarnaast kan jij profiteren van jouw eigen opgewekte groene energie. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor zonnepanelen in Hengelo.

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw woning zijn? Doe de gratis zonnepanelenscan en ontvangt direct een persoonlijk advies op maat. Zo weet je precies hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen en hoe snel jij je zonnepanelen heb terugverdiend.

 

 

CTA Adviesgesprek Rijssen

Zonnepanelen in Hengelo levertijd

Profiteer deze zomer nog van de zon

Onze installatiepartners kunnen je precies vertellen wat de levertijd voor zonnepanelen in Hengelo is. De installatie kan vaak binnen 1 dag. Doe de gratis zonnepanelenscan en ontvang direct een 3D-model van jouw woning en een installatieplan. Zo profiteer jij deze zomer nog van zelf opgewekte zonne-energie.

De doe scan
CTA Man op dak uit raam

Subsidie zonnepanelen Hengelo

Je kunt geen subsidie voor zonnepanelen krijgen van de gemeente Hengelo. Wel kun je voor zonnepanelen in Hengelo gebruikmaken van de Energiebespaarlening van de Provincie Overijssel.

Meer weten over subsidie in Hengelo
eb200507 de lutte188 edit

Terugverdientijd van zonnepanelen in Hengelo

Met ongeveer 1.110 zonuren per jaar, kun je met zonnepanelen in Hengelo een optimaal rendement behalen. Dat betekent ook dat je de investering in zonnepanelen gemakkelijk terugverdient. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Hengelo is ongeveer 6 tot 9 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee en dat betekent dat je nog ruim 15 jaar kunt genieten van gratis groene stroom.

Offerte aanvragen
CTA zonnepanelen Veenendaal

Zonnepanelen kopen in Hengelo

Kosten en besparingen

Het juiste moment om zonnepanelen in Hengelo te kopen is nu. Door de nieuwste ontwikkelingen worden zonnepanelen steeds goedkoper en wekken ze meer groene energie op dan ooit. Wil jij weten wat zonnepanelen voor jouw woning kosten en hoeveel jij per maand kunt besparen? Doe de vrijblijvende zonnepanelencheck en krijg op basis van jouw gegevens binnen 2 minuten een persoonlijk advies.

Doe de zonnepanelencheck

Kies voor zonnepanelen van Pure Energie

Uitgebreid advies op maat

Er wordt een persoonlijk advies gemaakt op basis van jouw woonsituatie in Hengelo

Energiebespaarlening

Op de aankoop kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening

Gecertificeerde installateurs

Onze installatie wordt gedaan door gecertificeerde installateurs
eb200507 de lutte152

Zonnepanelenscan in Hengelo

Direct een indicatie van de kosten

Doe de gratis zonnepanelen scan en ontdek binnen 2 minuten hoeveel zonne-energie jij kunt opwekken met zonnepanelen in Hengelo. Je ontvangt meteen een 3D model van jouw huis en een indicatie van de kosten en besparingen. Na de scan kun je bij onze duurzame installatiepartners een vrijblijvende offerte aanvragen. Voor je het weet ben jij je investering al aan het terugverdienen.

Start de scan

Veel gestelde vragen over zonnepanelen in Hengelo

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.


Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is het verrekenen van je opgewekte stroom met de verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Deze stroom lever je terug aan het net. Dat noemen we stroom terugleveren. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een netto terugleververgoeding per kWh.


Meer informatie over de salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis zonnepanelen scan en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de zonnepanelen scan
Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.


Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Ja, je moet eerst je zonnepanelen aanmelden. Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.


Installatie aanmelden
Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.


Meer informatie
Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking