Stroometiket 2023: de herkomst van energie
Stroometiket van Pure EnergieOp het stroometiket zie je in één oogopslag hoe jouw geleverde stroom wordt opgewekt. Het stroometiket per energieleverancier wordt ieder jaar uiterlijk voor 1 mei bekend gemaakt en gaat over de geleverde energie van het jaar daarvoor. Sinds 2020 zijn energieleveranciers wettelijk verplicht om een stroometiket samen te stellen. De ACM bepaalt de regels voor het opstellen van het stroometiket. We leggen het je graag nog verder uit.
Ons stroometiket 2023
Het stroometiket van Pure Energie in 2023 is heel simpel: wij leveren alleen 100% groene stroom uit uit Nederlandse energiebronnen. Onze groene stroom bestaat voor 97,7% uit windenergie, 2,2% uit zonne-energie en 0,1% uit waterkracht.
Hoe weet ik dat het stroometiket klopt?
Energieleveranciers in Nederland zijn verplicht om voor iedere megawatt aan elektriciteit uit groene energiebronnen een Garantie van Oorsprong (GvO) in te leveren. Dit is een certificaat waarmee energieleveranciers kunnen bewijzen dat hun groene energie op een duurzame manier is opgewekt. Het toont aan dat jouw energie echt is opgewekt uit zonne-energie, windenergie, waterkracht of biomassa. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is de organisatie die dit jaarlijks controleert.
Energiecontract voor groene stroom
Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ontvang je altijd 100% groene stroom uit Nederland. Kies voor zekerheid met een vast energiecontract, of voor flexibiliteit met een variabel energiecontract of dynamisch energiecontract.
Veelgestelde vragen over groene stroom
Door te kiezen voor 100% groene stroom help je de Nederlandse energietransitie. De energie die jij verbruikt wordt gemaakt door de wind en zon. Onuitputtelijke energiebronnen, zonder vervuiling. Ondertussen blijven wij werken aan nieuwe duurzame energiebronnen met een duidelijk doel: schone energie voor iedereen. Doe jij mee?
Stap over naar 100% groene stroom
Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Duurzame energiebronnen zijn hernieuwbaar en raken nooit op, zoals bijvoorbeeld zon, wind en water. Bij het opwekken van groene energie uit duurzame energiebronnen komt weinig tot geen CO2 vrij. Daarom wordt het steeds belangrijker dat we met zijn allen overstappen van fossiele en vervuilende energiebronnen naar duurzame alternatieven. Zo beperken we de impact op het milieu en kunnen we nog langer van deze aarde genieten.
Wat is groene stroom?
Er zijn verschillende soorten groene energie. Bij Pure Energie wekken we groene energie op uit zon, wind en water. Met onze Nederlandse zonnepanelen en windmolens wekken we zonne-energie en windenergie op. Sinds kort wekken we ook waterenergie op door middel van waterkracht. Ook dit is een vorm van groene energie. De stroom uit windenergie, zonne-energie en waterkracht noemen we groene stroom.
Wat is groene stroom?
Alle Nederlandse huishoudens zijn aangesloten op hetzelfde elektriciteitsnetwerk. Of je nu voor grijze stroom kiest of voor groene stroom: iedereen krijgt dezelfde circa 230 volt uit het stopcontact. Het verschil tussen grijze en groene stroom is de manier waarop de stroom is opgewekt. Groene stroom komt uit onuitputtelijke energiebronnen als zonne-energie, windenergie of waterkracht. Grijze stroom wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, zoals gas en steenkool, of kernenergie.
Het verschil tussen groene en grijze stroom
Overstappen op groene stroom en dus duurzame energie is heel eenvoudig. Bekijk ons actuele aanbod en stel je pakket samen, controleer de einddatum bij je huidige leverancier en daarna regelen wij de rest. Heb je nog een lopend contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem. Wij zorgen er voor dat dit contract wordt opgezegd en dat jij nooit zonder stroom komt te zitten. Zelf hoef je niets meer te doen.
Overstappen naar groene stroom
Wij bouwen windmolens en zonneparken in Nederland en de stroom uit deze energiebronnen leveren we aan onze klanten. Je kiest als klant zelf uit welke energiebron jouw stroom komt. Het grootste deel van onze groene stroom wordt opgewerkt met windenergie (97,7%). Een kleiner deel wekken we op met zonne-energie (2,2%) en waterkracht (0,1%).
Bekijk ons stroometiket
De productie van gas en het gebruik ervan zorgen voor CO2-uitstoot. Dat is per definitie slecht voor het milieu. Daarom compenseren we jouw gasverbruik en dus CO2-uitstoot met een bijdrage aan duurzame projecten wereldwijd. Dat doen we volgens het Gold Standard keurmerk, opgezet door onder andere het WWF. De projecten met het Gold Standard-keurmerk zorgen voor duurzame ontwikkeling met als doel CO2-uitstoot wereldwijd te verminderen. We streven naar schone energie voor iedereen en kiezen altijd voor een zo groen mogelijke oplossing.
Meer informatie over CO2-gecompenseerd gas
Klant worden bij Pure energie is heel eenvoudig. Bereken je nieuwe termijnbedrag en kies je energiepakket via onze website. Als we je aanmelding hebben ontvangen hoef je zelf niets te doen. Wij regelen alles voor je.
Meld je aan