Zonnepanelen zelf installeren of dit laten doen

Zonnepanelen zelf installeren?

Wij zijn de energiemaker

Zonnepanelen zelf installeren of dit laten doen

De vraag of je zelf zonnepanelen kunt installeren of dat je moet laten doen kan meestal eenvoudig beantwoord worden: zonnepanelen installeren kun je beter laten doen.

Alleen als je echt heel goed weet waar je mee bezig bent, zou je dit zelf kunnen aanpakken. Wij raden dit echter niet aan. Hier zijn veel redenen voor, maar de belangrijkste is veiligheid. Jouw eigen veiligheid. Daarnaast wil je natuurlijk het beste resultaat met je zonnepanelen. Een zonnepaneleninstallatie is een ingewikkeld systeem. De productie, het vervoer en de aanleg vragen veel en de juiste expertise. Ook in de aanschaf ervan vragen de beschikbare mogelijkheden en hoe deze het beste te benaderen de juiste expertise.

Het gaat niet alleen om de vakkundigheid van de installateur, maar over het totaalplaatje. Welke zonnepanelen passen het beste bij jouw situatie? Hoeveel heb je er nodig en wat is de beste plaatsing?

Zonnepanelen installeren kun je beter laten doen

Zonnepanelen zijn veilig en je kunt ze met een gerust hart op je dak hebben liggen. Tenminste, als ze goed zijn geïnstalleerd. Je mag niet vergeten dat de elektriciteit die ze opwekken aanzienlijk kan zijn. Je powered er op een zonnige dag je hele huis mee en je kunt zelfs meer opwekken dan je verbruikt. Dit gegeven alleen maakt een vakkundige installatie zeer belangrijk. De installatie moet daarnaast goed worden aangesloten op je elektranet. De netwerkbeheerder stelt daar ook de nodige eisen aan.
Naast de specifieke kennis die je nodig hebt om je zonnepanelen te installeren, komen ze in sommige situaties op een moeilijk bereikbare plek te liggen. Een professionele installateur beschikt over de juiste veiligheidsmaterialen. Alleen al om de veiligheid is het aan te raden je zonnepanelen niet zelf te installeren, maar dat te laten doen.

Een professionele installatie van je zonnepanelen garandeert een optimale opbrengst
Veiligheid is belangrijk, dat is wel duidelijk. Maar je wilt ook zonnepanelen installeren voor een optimale opbrengst. De precieze technische aanleg en installatie daargelaten, zijn er belangrijke vragen die eerst beantwoord moeten worden. Hoeveel zonnepanelen kun je op je dak kwijt? Heb je voldoende zonlicht? En met zonnepanelen alleen ben je er nog niet, er zijn ook nog een omvormer en power optimizers nodig.
Het succesvol installeren van zonnepanelen moet vol-doen aan de meest uiteenlopende voorwaarden. Voor de meeste mensen is de keuze voor een totaalpakket daarom de juiste keuze.